Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní nabídka nových knih (napětí)

5. 4. 2016

Romány akční, detektivky

Nesbo, J.: Syn. Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník - naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Říká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Roky ve vězení jednotvárně plynou až do chvíle, kdy si Sonny vyslechne jistou šokující zpověď.

 

Cole, M.: Pomsta. Michael Flynn je nedotknutelný. Ve světě, kde vládne síla, peníze a násilí, dosáhl všeho, co kdy chtěl. Svému impériu vládne železnou rukou a nikdo nepochybuje, že se stane novým vládcem londýnského podsvětí. Michael je zkrátka muž, ze kterého si nikdo nechce udělat nepřítele. Což se však netýká jeho dcery, která hřeší na svou krásu a otcovo postavení, čímž dává v sázku roky budovanou pověst celé rodiny.

 

Kellerman, J.: Záhada. Dlouhá léta byl hotel Fabourg místem romantických schůzek, ale jeho sláva končí a v luxusních prostorách se naposledy schází jeho stálí hosté, aby zavzpomínali na vše pěkné, co zde prožili. Všeobecnému veselí se vymyká krásná mladá žena v tmavých brýlích skrývajících nepřehlédnutelný smutek. O dva dny později je nalezeno její zmasakrované tělo a vyšetřovatelé mají z této vraždy řádně zamotanou hlavu.

 

Läckberg, C.: Andělíčkářka. O velikonocích zmizela z ostrova Valö rodina Elvanderových. V jídelně bylo prostřeno ke svátečnímu obědu, ale u stolu byla nalezeno jen roční děvčátko Ebba. O mnoho let později se vrací Ebba jako dospělá vdaná žena i s manželem do téhož domu, aby jej zrekonstruovali, ale sotva začali s opravami, někdo se pokusil dům zapálit. Když pak odstraňují zničenou podlahu v jídelně, najdou pod prkny zaschlou krev. Zdá se, že jim je zlo z minulosti zase v patách.

 

Sandford, J.: Temný měsíc. Virgil Flowers je třikrát rozvedený, na policistu má možná trochu dlouhé vlasy a vystřídal již několik zaměstnání. Když vstoupil do služeb minnesotského úřadu zabývajícího se kriminálním vyšetřováním, setkal se s nezvyklým případem. V malém městečku Bluestemu v osaměle stojícím domě někdo ve sklepě spoutá jeho stárnoucí majitele a dům zapálí. Pár týdnů předtím se stal obětí také starší manželský pár a postupně vyjde najevo, že spolu oba případy souvisejí.

 

Reilly, M.: Strašák a armáda zlodějů. Na Dračím ostrově se kdysi vyvíjely zbraně bez omezení až do doby, než jej obsadila organizace zvaná "Armáda zlodějů". Ta má v úmyslu uvést do chodu zařízení, které je schopné zapálit atmosféru. Zabránit by tomu měla jednotka kapitána Shanea Schofielda zv. Strašák, který netuší, že na něj byl vyslán lovec lidí Renard, aby ho zlikvidoval.

 

Penny, L.: Vražedný chlad. Ve vesničce Three Pines se zase vraždilo a tentokrát o vánocích. Obětí se stala zlá a sobecká žena, která si koupila "prokletý dům". Zdá se, že její smrti nikdo nelituje, neboť důvod ji zabít měl snad každý. Navíc pachatel zvolil naprosto originální a rafinovaný způsob, jak ji sprovodit ze světa, že místní policie musela požádat o pomoc s vyšetřováním této vraždy vrchního inspektora Armanda Gamacha z quebecké Sûreté.

 

Messum, J. K.: Návnada. Šest lidí se probudí na opuštěném ostrově, aniž tuší, jak se tam dostali. Všechny drží ve spárech neovladatelná závislost na heroinu. Z lodi kotvící na dohled jim nikdo nespěchá na pomoc. Pak najdou vzkaz, že pro další dávku si musí doplavat na vedlejší ostrov přes zátoku plnou žraloků. Pozorovatelé na lodi se tím baví a sázky na životy lidí z ostrova se zvyšují...

 

Harrisová, L.: Vražda v Alphabet City. Novým případem neohrožené vyšetřovatelky Jany Bauerové se stává sebevražda, u které se projeví určitá spojitost s mrtvým mužem, který byl před osmi lety nalezen ve stavu, jenž vypovídal o smrti vyhladověním. Z tohoto důvodu byl starý případ opět otevřen a Jane Bauerová se v souvislosti s novými důkazy opět ocitá v ohrožení života.  

 

Marklundová, L.: Rudý vlk. Zasněžená krajina na severu Švédska vydá mrtvé tělo místního novináře. Týden před jeho násilnou smrtí si s ním reportérka Annika Bengtzonová domluvila rozhovor o dávném útoku na nedalekou vojenskou základnu. Než stihne Annika přijít na to, jakou to může mít souvislost, ocitne se na stopě pachatelů brutálních vražd a záhy odhalí šokující napojení obou případů na nejvyšší politiky v zemi.

 

Cornwellová, P.: Naleziště. Na nalezišti pozůstatků pravěkých zvířat v kanadské divočině jednoho dne zmizí paleontoložka a jediným důkazem je videonahrávka, která se nečekaně objeví několik tisíc km odtud, v mailu bostonské soudní lékařky Kay Scarpettové. Ta postupně pojme podezření, že vše souvisí s neobjasněnou sérií vražd a dostává se hlouběji do případu. Neunikne jí, že její okolí se k ní začne chovat odtažitě a vypadá to, že před ní každý něco tají. Mezitím se  rozpoutává boj mezi spravedlností a vychytralým a krutým vrahem. 

 

Connelly, M.: Advokát. Haller je advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle vozu Lincoln Town Car, aby mohl být co nejblíže svým ne zrovna majetným klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným zkrachovalým existencím. Jednoho dne si ho najme playboy z Beverly Hills, který byl obviněn z napadení ženy a Haller tak získal prvního dobře platícího klienta. Vždy měl obavu, že ve svém profesním životě nedokáže rozpoznat nevinu, i kdyby ji měl přímo na očích. Ve skutečnosti netušil, že se setká se ztělesněním zla, které ohrozí i jeho život.

 

Deaver, J.: Pekelná kuchyně. John Pellam, vyhledavač filmových exteriérů a dokumentarista, chce natočit film o svérázné newyorské čtvrti s názvem Hell's Kitchen (Pekelná kuchyně). Začne sbírat autentické vzpomínky zdejších pamětníků - lidí, jako např. paní Waschingtonová, která je živoucí kronikou této čtvrti. Když však její dům lehne popelem, Pellam pochopí, že kdosi by raději nechal minulost spát.

 

Riggs, R.: Sirotčinec slečny Peregrinové 2 - Podivné město. Neobvyklé putování Jacoba Portmana a podivných dětí ze sirotčince pokračuje cestou do Londýna, ve kterém by chtěli najít lék pro svou milovanou slečnu Peregrinovou. Ovšem v tomto městě zkoušeném válkou na ně na každém kroku číhá překvapení nebo nebezpečí.

 

Ludlum, R.: Holcroftova úmluva. Mladý americký architekt Noel Holcroft přilétá do Ženevy, kde se mu dostává do ruky šokující dokument, sepsaný na konci války trojicí nacistů, kteří údajně učinili pokání. Listina je klíčem k závratné částce, kterou zmíněná trojice tajně uložila, aby pomohla obětem holocaustu a odčinila své hříchy. Ve skutečnosti ovšem tato vysoká částka nemá sloužit k odškodnění lidí, které postihlo válečné běsnění, nýbrž k obnovení nacistické nadvlády, neboť v roce 1945 nacisté rozeslali po celém světě děti třetí říše. A k uskutečnění tohoto plánu stačí jen Holcroftův podpis.

 

Slaughter, K.: Démoni. Bill Black je chlápek, co jezdí na harleyi a nahání strach všude, kde se ukáže. Jedním z mála lidí, co se ho nebojí, je drsný drogový dealer z Maconu a jeho lstivá milenka. Tahle dvojice Billa naopak považuje za docela dobrého kumpána, kterého by mohli využít pro svoje kšefty. Nikdo z nich však netuší, že Bill je ve skutečnosti agent GBI, který jim jde po krku.

 

Khoury, R.: Znamení. U zamrzlého pobřeží Antarktidy filmuje televizní štáb rozpad obrovského ledovce. V tom se na nebi rozzáří neznámý symbol. Co to znamená? A jak je možné, že stejný symbol maluje na stěny své jeskyně kněz - poustevník hluboko v egyptské poušti? Má to snad být poslední varování před celosvětovou ekologickou katastrofou?

 

Connelly, M.: Devět draků. Detektiv Harry Bosch vyšetřuje přestřelku v drsné čtvrti Los Angeles, při níž byl zavražděn majitel obchodu, sedmdesátiletý muž čínského původu. A protože kdysi prokázal Harrymu laskavost, detektiv slíbil jeho synovi, že vraha dopadne za jakoukoliv cenu. Čím hlouběji se do případu dostává, tím spíš si uvědomuje, že zřejmě šlo o nájemnou vraždu, kterou má na svědomí čínská triáda. To se mu později potvrdí telefonickým vyhrožováním a když na to nedbá, tak mu nakonec unesou dceru. Vydá se jí tedy do Asie hledat, ale ocitá se z obou stran v časové tísni. Pokud se během několika dnů nevrátí, podezřelý z vraždy bude propuštěn na svobodu.

 

Deaver, J.: Hořící drát. Je to zbraň neviditelná a zároveň všudypřítomná, bez níž by moderní společnost nemohla existovat: elektrická rozvodná síť. Vrah využívá obrovských a přesně mířených obloukových výbojů s tak vysokým napětím a teplotou, že při ní hoří i lidé a dokonce se taví ocel. V jiném případě zase dotyčný přehodí pár drátků a vražedným nástrojem může být vana, počítač nebo stolní lampa. První strašlivý útok byl veden na autobus městské hromadné dopravy, který se proměnil v hromadu roztaveného kovu a další útoky na sebe nedaly dlouho čekat. 

 

Nesbo, J.: Krev na sněhu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamiluje a když se rozlobí, tak hned ztrácí hlavu. Je také slabý v matematice, moc nečte, píše pomaleji než roste v jeskyni stalaktit a vědomostmi také neoplývá. K čemu se tedy hodí? Je to skvělý zabiják. Většinou zabíjí lidi, kteří si to zaslouží a k tomu nepotřebuje žádné mimořádné schopnosti. Jenže nový úkol, který dostal, je něco úplně jiného. Jeho šéf ho pověřil, aby ho zbavil manželky.

 

Deaver, J.: Sběratel kůží. Další případ geniálního, ale postiženého kriminalisty a jeho mladé kolegyně je obzvláště vyjímečný, neboť se vrah inspiroval "Sběratelem kostí" a jeho hrůzné metody paralyzují strachem celý New York.

 

Ludlum, R.: Arktická mise. Na pustém ostrově v Arktidě objevili výzkumníci vrak legendárního letounu Rudé armády. Vzápětí vydá Moskva prohlášení, že se jedná o strategický bombardér, který se před více než padesáti lety ztratil i s posádkou a nákladem 2 tun antraxu, jenž mohl sloužit např. k výrobě biologických zbraní. Průběžným vyšetřováním se postupně dochází ke zjištění, že by odhalení všech souvislostí mohlo rozpoutat i 3. světovou válku.

 

Bruen, K.: Kněz. Nové Irsko se utápí v penězích a vlastní chamtivosti. Lidé dávno přestali hledat útěchu u katolické církve, ale vražda otce Joyce, kterému někdo ve zpovědnici galwayského kostela usekl hlavu, otřásla i těmi nejotrlejšími obyvateli města. Jack Taylor se ještě zcela nevzpamatoval z prožitého traumatu, ale nabídka práce mu dává šanci začít znovu. Nečekal však, že ho čeká opravdu zapeklitý případ.

 

Cubeca, K.: Ve spárech osudu. Sebastian si prošel opravdu těžkým dětstvím, neboť jeho matka byla prostitutka pražského nočního klubu, kde s ní jako dítě trávil většinu času a hračkou mu byla láhev od ginu. Usmálo se však na něj štěstí a adoptovala ho jedna šlechtická rodina, což ho postupně vyneslo do vyšší společnosti. Potom však vypukla válka a vojenská mašinerie Sebastiana znovu nekompromisně srazila mezi lidskou spodinu až na samou hranici přežití.

 

Clarková, M. H.: Zrychlený dech. Emily je pověřena vyšetřováním vraždy slavné herečky Natalie Raines. Zdá se, že by případ mohl být rychle uzavřen, neboť všechny stopy vedou k jejímu manželovi Greggovi, neboť se s ním Natalie chtěla rozvést. Emily však o vině dotyčného není přesvědčena a tak pokračuje v pátrání po pravdě i poté, co porota Gregga odsoudila.  

 

Patterson, J.: Nedostatek důkazů. Alex Cross je na stopě brutálního vraha žen, kterému přezdívají "Řezník". Vyšetřování ukazuje, že současné zločiny mají souvislost se starým a dosud nevyřešeným případem smrti Alexovy milované Marie. V té chvíli je "Řezník" pro Alexe osobní záležitostí - nezaplaceným účtem, který je třeba vyrovnat.

 

Galbraith, R. (pseudonym J. K. Rowlingové): Hedvábník. Další případ vyšetřovatele Cormorana Strika a jeho asistentky Robin, kteří vyšetřují na popud paní Quineové zmizení jejího manžela a spisovatele Owena. Zpočátku se domnívala, že jen na pár dní odjel, jak to udělal již několikrát v minulosti, ale Strike tušil, že za jeho zmizením bude něco víc. Spisovatel nedávno dopsal román, v němž vykreslil téměř všechny své známé v nepříliš pozitivním světle a pokud by byl román vydán, mohl by leckomu zničit život. Proto není divu, že byl později Quine nalezen mrtev.

 

Deaver, J.: Pokoj smrti. Robert Moreno, americký občan se stane na Bahamách obětí profesionálního odstřelovače. Vraždu si objednala americká vláda na základě informace tajné služby, že Moreno připravuje teroristický útok. Tato informace však byla mylná, neboť se mělo jednat jen o nevinný protest. Vyšetřováním případu byli pověřeni Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová. Rhyme se napříč svému postižení vydává na místo činu a ocitá se tak v nebezpečné blízkosti odstřelovače - muže, který je zvyklý eliminovat jakékoliv důkazy o svých činech včetně živých svědků. 

 

Hayman, J.: Mráz. Atraktivní a ctižádostivá právnička se touží stát partnerkou v jedné z prestižních firem v Nové Anglii, avšak jedné mrazivé noci je její mrtvé tělo objeveno v kufru auta. Případ přebírá detektiv Michael McCabe z oddělení vražd a pomalu rozplétá události kolem mrtvé ženy. Podaří se mu vypátrat svědkyni zločinu, která však za nejasných okolností zmizí, čímž se celé vyšetřování opět zkomplikovalo.

 

Harrisová, L.: Vražda v Greenwich Village. Jane Bauerová s kolegy znovu otevírají odložený případ zavražděného mladého policisty Micaha Anthonyho zastřeleného na Waverly Place. Vrah na místě činu nezanechal žádné stopy a tak zůstal tento zločin nevyřešen. Jisté bylo, že se Anthonymu podařilo infiltrovat do lukrativního obchodu se zbraněmi, který ve městě jen vzkvétal a zřejmě mohl i svého vraha znát. Vyšetřování zavede Jane a kolegy nejen do bohatých čtvrtí města nebo naopak obyčejných činžovních domů, ale i do zlověstných tunelů metra, kde na každém kroku číhá smrtelné nebezpečí.

 

Deaver, J.: Nula stupňů volnosti. Agent 007 James Bond, prvotřídní profesionál, znalec vín a milovník krásných žen, odhalí během tajné operace v Srbsku informace o plánované masové vraždě několika tisíců osob. Stopy vedou k Severanu Hydtovi přezdívanému "Hadrář" - britskému obchodníkovi, jehož rozsáhlá síť firem se zabývá odpadovým hospodářstvím. Ale dostat se do jeho blízkosti nebylo vůbec jednoduché a až s nasazením života a spolupráci s tajnými službami se to nakonec Bondovi podaří. Po náročném pátrání se mu povede zjistit Hydtův důmyslný plán s hrůznými následky a Bond se na poslední chvíli pokusí zabránit nejhoršímu.

 

Persson, L.: Mezi touhou léta a chladem zimy. Ve Stockholmu jednoho pozdního listopadového večera spadl americký novinář z patnáctého patra studentské koleje. Jednalo se o sebevraždu nebo ho někdo shodil? Pro přivolanou policii je tato záležitost jasná: muž dobrovolně odešel ze světa a navíc zanechal poetický vzkaz na rozloučenou - prý svůj život prožil mezi touhou léta a chladem zimy. Je to sice zvláštní sdělení, ale to na názoru policie nic nemění. Avšak kriminální ředitel Lars M. Johansson oficiálnímu závěru vyšetřování nějak nevěří. Když je pak náhodou v podpatku novinářovy boty nalezen lístek s tajnou Johanssonovou adresou a vzkaz s poznámkou "nejčestnějšímu policistovi", rozhodne se Johansson celou záležitost za každou cenu přešetřit.

 

Deaver, J.: Dvanáctá karta. Středoškolačka Geneva Settleová se má stát terčem nelítostného profesionálního zabijáka, který ji má z neznámých důvodů zabít. První pokus se mu nezdařil, ale vrah dal jasně najevo, že svůj úkol hodlá splnit a proto nechal na místě činu dvanáctou tarotovou kartu. Vyšetřování se ujímá věhlasný kriminalista Rhyme s kolegyní Amélií a usilovně se snaží odhalit zabijáka dřív, než se mu podaří dívku zavraždit. 

 

Patterson, J.: Uvidíš, zemřeš . Neteř kriminálního vyšetřovatele Alexe Carolina se stala obětí organizovaného zločinu s prostitucí a všechny stopy vedou k záhadnému muži s maskou přezdívanému Zeus. Při vyšetřování však úřady Alexovi staví do cesty spoustu překážek, až je nakonec z případu zcela odvolán. V době největšího zklamání se u jeho dveří objeví Carolinina kamarádka - jediná prostitutka, která přežila pohled na Diovu tvář a poskytne tak Alexovi naději, že se mu podaří neteř vypátrat a zachránit.  

 

Nesbo, J.: Krev na sněhu. Na dalekém severu Norska žije v malé vesnici pár obyvatel, kteří jsou příslušníky laestadiánského hnutí a jejich život je svázán přísnými pravidly. Jednoho dne přijíždí záhadný cizinec Ulf, který sice tvrdí, že sem přijel na lov bělokurů, ale na lovce vůbec nevypadá a dokonce nemá ani pořádnou loveckou pušku. Ulf však nechce nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást.

 

Glukhovsky, D.: Budoucnost. Evropa budoucnosti se změnila v přelidněnou gigantickou megapolis tvořenou vysokými obytnými věžemi. V nejvyšších patrech žijí bezstarostným životem bohatí a mocní jedinci, zatímco většina obyčejných lidí živoří v nižších podlažích. Ve věžích panoval přísný řád a co se týká rozmnožování, bylo silně potlačováno a dokonce se za dítě platilo i ztrátou vlastního života. Jan Nachtigall je příslušník zvláštní jednotky ministerstva bezpečnosti, která přísně bdí nad dodržováním zákonů o rozmnožování lidské populace. jejich úkolem je pátrat po ilegálních dětech a nenahlášených těhotenstvích. Jednoho dne dostane Jan příkaz k odstranění teroristy a jeho těhotné přítelkyně, což by mu mělo vynést postup na kariérním žebříčku. Když však vtrhne se speciální jednotkou do konspiračního bytu, proběhne všechno jinak - terorista uprchne a zanedlouho je na útěku i Jan, a to po boku mladé ženy, kterou měl podle příkazu zabít.

 

Oswald,J.: Přirozené příčiny. V tajné místnosti starobylého edinburského sídla bylo nalezeno zohavené tělo mladé ženy se všemi známkami rituální vraždy staré několik desítek let. Pro inspektora  Anthonyho McLeana by měl být dávný případ jen okrajovou záležitostí, ale jeho mladý kolega je natolik otřesen touto vraždou, že se rozhodne vypátrat pachatele i přes velkou časovou prodlevu. Při odhalení tohoto případu veřejnosti a jeho vyšetřování v Edinburghu začne docházet k dalším nevysvětlitelným vraždám a inspektor  McLean dochází k názoru, že všechny tyto případy jsou nějakým způsobem spojeny s onou starou rituální vraždou. Čím hlouběji proniká do vyšetřování, tím častěji ho napadá "kacířská" myšlenka, že ve městě řádí dávné zlo...     

Try, K.: Neboť jejich je království nebeské. Blíží se vánoce a známý divadelní herec Reidar Dahl sklízí na jevišti aplaus za vynikající provedení Josefa ve Vánočním evangeliu, ale druhý den ho již nikdo neviděl. Při vyšetřování jeho nenadálého zmizení objeví policie v mrazáku dva úhledné balíčky s hrůzným obsahem, z čehož vyplynulo, že byl herec zavražděn. Ale jaký byl motiv vraždy a kde zmizelo Reidarovo tělo zůstává záhadou, kterou umocňují i následná další zmizení lidí.

Lamb, J. J.: Mazaný medvídek. Vysloužilý policejní důstojník ze San Franciska Brad Lyon se usadil se svojí ženou Ashleigh v horách ve Virginii, aby zde vedli poklidný život a věnovali se své největší zálibě - sbírání a výrobě plyšových medvídků. Ale i do malého zapomenutého městečka si našel cestu zločin... Originální "medvědí" krimisérie.

Ludlum, R.: Matlockovo pověření. James Matlock, univerzitní profesor anglické literatury, se proti své vůli ocitá ve víru děsivých událostí. Na žádost ministerstva spravedlnosti má proniknout do zločinecké organizace, která si za svou operační základnu zvolila prostředí prestižních vysokých škol. Matlock obdrží tajemnou pozvánku, jejímž prostřednictvím se dostane na setkání nejvyšších zločineckých bossů z nejvyšších společenských kruhů. S nasazením života postupně odkrývá jednotlivé indicie zlověstného spiknutí a sám několikrát jen díky obrovskému štěstí unikne smrti.

Penny, L.: Nejkrutější měsíc. Vrchní inspektor Armand Gamache dokáže ocenit nejen dobré jídlo a pití, ale především ryzost lidské povahy. Za dlouhá léta své služby pochopil, že za některým zločinem se může skrývat lidské neštěstí a k nepředloženému kriminálnímu činu mohou vést i dlouhodobě potlačované malé křivdy, strach nebo závist. Jenže jak si vysvětlit vraždu, ke ketré došlo za "nadpřirozených" okolností - ve strašidelném domě a při spiritistické seanci? Mohou snad mrtví zabíjet?

Cornwellová, P.: Prach. Soudní patoložka Kay Scarpettová má na stole další případ. U bran vyhlášeného Massachusettského technického institutu bylo nalezeno tělo ženy, které bylo uložené do symbolické podoby, zabalené v neobvyklé látce a pokryté práškem, který podivně barevné zářil. Posléze se zjistilo, že se jedná o Gail Shiptonovou, která byla hlavní osobou v soudním procesu, ve kterém žalovala svého bývalého finančního poradce o sto milionů dolarů. A vzhledem k tomu, že nalezené důkazy vedou k sérii dalších násilných úmrtí ve Washingtonu, je jasné, že se pachatel snaží zlikvidovat všechny přímé i potencionální svědky.

Zaki, S.: Pašeráci z Alexandrie. Nedaleko egyptského města vyplavilo moře na břeh tělo mladé dívky. Jaká je její totožnost a co se jí stalo, se stane nejnovějším úkolem šéfa soukromé detektivní kanceláře Sinnuheta Zakiho. Zjistil , že v jednom z místních hotelů právě pohřešují půvabnou modrookou Simonu Lanouxovou a spolu s ní se  objevují podezřelé souvislosti. Její otec byl egyptologem a také obchodníkem, který chtěl vyvézt z Egypta cenné historické předměty. Další nitky dovedou detektiva až ke zločinecké organizaci, pro kterou je pašování pouze okrajovou záležitostí a další úmrtí na sebe nedají dlouho čekat. 

MacNeal, S. E.: Churchillova sekretářka. Maggie Hopeová, rozená Britka, ale výchovou Američanka, má po prázdninách nastoupit do doktorandského studijního programu. Místo toho však musí odjet do Londýna splnit podmínky dědického řízení. Babička, kterou nikdy neviděla, ani o ní neslyšela, jí odkázala dům. Maggie má v plánu nemovitost co nejdříve prodat a vrátit se do Ameriky ke studiu, ale o dům neměl žádný kupec zájem, a navíc Anglie vstupuje do druhé světové války. Maggie chce být v této nelehké době nějak užitečná a tak se přihlásí na místo Churchillova tajemníka, jenže tato místa jsou zásadně obsazována muži. Díky jednomu ze svých přátel však dostane místo Churchillovy sekretářky. Jednoho dne se jí dostane do ruky odborný časopis s ukrytou zakódovanou zprávou, která coby vystudované matematičce, neujde její pozornosti. Pokusí se ji rozluštit, ale nebude to nijak jednoduché.