Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj Leden 2019

7. 6. 2019

Z P R A V O D A J  - leden 2019

Jako už každý rok poslední společnou prosincovou akcí bylo to naše procházení. Tentokrát jsme šli od kina Centrum. Ve Spolkovém domě se nás sešlo 30. Při dobrém jídle a pití jsme se bavili, bylo dobře.  

Komu budeme blahopřát:

Pěkné půlkulaté narozeniny oslaví: Milan Lipták – narozen 11.1.1944

Pevné zdraví, hodně lásky, spokojenost a pohodu,                    
šťastný život bez starostí a vždy dobrou náladu.

Popřejeme – Elišce Humpové – 3. 1. 1951, Skopalové Marii – 10. 1. 1946,                          Markovičové Evě – 12. 1. 1945, Ťaptíkové Evě – 17. 1. 1960, Haasové Marii – 29. 1. 1937

Ať máte život jako sen, užívejte si každý den.
Od starostí žádné vrásky, v každé chvíli mnoho lásky.    Hodně zdraví přejí přátelé z onkoklubu.

Prosincové akce:

Vánoční dekorace jsme vyráběly v klubovně šestého prosince a večer proběhla návštěva kina Centrum, kde dávali „ Babské kino“. Do Petrovic na výstavu vánočního cukroví, které pekly členky Svazu žen odjelo s Vlastou několik zájemců o tyto dobroty.  

V plánu práce máme: Leden:

8. ledna – pravidelná schůzka členů. Seznámení s návrhem plánem práce, jeho schválení. Seznámení s hospodářským rozpočtem na rok 2019. Seznámení členů s kandidátkou členů na vedení klubu.

Tisk brožur, letáků – distribuce ve městě i v okolních obcích.

Co připravujeme:

  • V březnu na členské schůzi proběhnou volby do statutárních orgánů spolku. Kandidátka musí viset měsíc. Bude viset – v klubovně. Jenže všichni se můžete vyjádřit už dnes.

  • Nejdříve k rekondičnímu pobytu v roce 2019. Jedeme do Hotelu Mesit do Horní Bečvy. Ve dnech 23 – 28. června. Dohodnuté ceny z loňska jsou beze změny. Platí tedy, že v březnu vybereme od účastníků 2000,-- Kč jako zálohu a v květnu doplatek.

  • Na březen je naplánovaný výlet do Wisly. Relaxace v hotelu Golembiewski a další program. Ten děvčata připravují, ale objednat je třeba v předstihu. Nahlásíte se Zuzce.

  • Děvčata z bohumínského klubu nabízejí turnaj v kuželkách. Akci v lednu jsme odmítly, bude zájem na jaře?

  • Na konferenci Aliance českých žen s rakovinou prsu v Praze, v listopadu, které se zúčastnily i dvě naše členky proběhla tato informace. Andělka a Miládka – na podrobnosti se jich můžete zeptat.

Změny v dispenzární péči o onkologické pacienty dle EU.

Od ledna platí, že: onkologičtí pacienti, kteří jsou více než 5 let po léčbě budou předávání praktickým lékařům. Cílem je navázat úzkou spolupráci onkologů s praktickými lékaři. Praktik zná pacienta nejlépe a onkologové budou mít více času na akutní pacienty, protože kontroly je zdržují od práce. Praktičtí lékaři budou mít k této problematice semináře, konference, kde dostanou doporučení a návod, jak postupovat. Preventivní vyšetření budou stejná 1 – 2x do roka podle potřeby jako dosud, kompenzační pomůcky bude psát rovněž praktik, v případě další nemoci bude pacient předán zpět k onkologovi. O předání pacienta k praktickému lékaři rozhoduje onkolog po dohodě s pacientem, pacienta předat může a nemusí.

Kultura – co je v nabídce?

            Babské kino - Nová projekce cyklu BABSKÉ KINO, proběhne v kině Centrum Karviná už 31. 1. 2019! V  karvinské premiéře Vám zde promítneme novou českou romantickou komedii ŽENY V BĚHU, kterou zdobí spousta zvučných hereckých jmen (Z. Adamovská, T. Kostková, J. Boková, O. Vetchý, V. Polívka, M. Hofmann)  a kterou mají na svědomí tvůrci úspěšné Bezva ženské na krku. / ze stránek kina /.

Pěkný zážitek si odnesete z filmu Bohemian Rhapsody, hrají 13. ledna v 17:15. Je věčně vyprodaný, ale teď snad už vstupenky budou. Tento film získal Zlatý globus.

Do Regionální knihovny v Karviné 7 můžete na besedu se spisovatelkou Hanou Hindrákovou. V pondělí 21. 1. 2019 v 16:30 hodin.

Opět můžeme navštívit divadlo J. Myrona v Ostravě. Činoherní kus s názvem Dokonalá svatba dávají 30. března 2019. Cena opět 280,-- Kč. Představení začíná v 18:30, končí v 21:00 hodin.  Odjíždí se od Slezské University. Zuzka zjistí zájemce.

  Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

         12 února, 12. března, 9. dubna, 14. května, 11. června, 9. července, 13. srpna, 10. září,  8. října, 12. listopadu a 3. prosince.

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

Více se nevešlo, zdravé prožití zimních dnů                                   

přeje Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář