Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 12/2006

18. 3. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s.,

Zakladatelská 975/22,  735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:     8,00 – 12,00 hodin

                                          Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

 

Z P R A V O D A J  12 - 06

 

Prosinec 2006

Měsíc radostného očekávání štědrého dne, měsíc uklízení, pečení, nakupování dárků. Měsíc, který je pro nás ženy nejnáročnější z celého roku. Ale také měsíc radosti, když uvidíte hvězdičky štěstí nejen na nebi, nejen na stromečku, ale také v očích Vašich nejbližších. Pro nás je to o  to více radosti, že jsme se ho dožily ve zdraví. A kdo má nějakou bolístku, určitě ho přejde při vánočním úklidu. Jen s rozvahou moje milá děvčata, máme přece život před sebou, tak ho nepromarněte zbytečným pobíháním s utěrkou.

 

Komu  blahopřejeme v tomto měsíci  k narozeninám

Anička W., Zuzanka D., Miládka B., Anička K., E. Ruckaufová., Maruška S.

 

Co se nám podařilo

  • Ve středu 22. 11. 2006 se konala v Lázních Karviná Darkov veřejná přednáška „Prevence karcinomu prsu“. Děkujeme všem členkám, které nás při této akci přišly podržet. Moc jsme to potřebovaly, protože kulturní referent lázní náš leták o konání akce nezveřejnil a tak byla účast velmi slabá.
  • 28. 11. 2006 v době od 9,00 do 10,00 hodin se v naší klubovně v Hornické nemocnici konala předváděcí akce  firmy Just.
  • Bláža horečně pracuje na nových projektech, které by mohly zabezpečit naši činnost po finanční stránce v roce 2007.
  • 30. 11. 2006 se Bláža zúčastnila semináře na téma „Zákon o sociálních službách“, který připravila agentura NIA v Ostravě.
  • Na pozvánkách na naši „mikuláškovou“ tento rok nebyla uvedena tombola. Už se zdálo, že ji nebudeme moci uskutečnit, protože nebyly ceny. A tak se řada děvčat z klubu rozhodla přispět svou troškou do mlýna. Ještě se podařilo Vlastě oslovit sponzora - firmu Prymus-Mix, která přispěla hodnotnými pamlsky. Je jen na Vás kolik si koupíte losů, aby jste mohli s napětím očekávat výhru. A když se Vám to nepovede, nebojte se, nepůjdete domů s prázdnou. Měl by se u nás zastavit Mikuláš s čertem, a těm, co  byly celý rok hodné, určitě přinese dárek. 

 Připravujeme

  • Pro Vaši informaci uvádíme, že 14. 12. 2006 se uskuteční setkání zástupců onkologických sdružení ze severní Moravy. V letošním roce jsme pořadatelé my a přijedou členky z Ostravy, Třince, Havířova a Frýdku Místku. Složení zúčastněných zůstává, jen se změnil datum.
  • Pěkná, nová zpráva je určitě ta, že 28. 5. – 31. 5. 2007 se bude konat jarní rekondiční pobyt v Penzionu Pod lípou v Řece. Již teď se Blažence podařilo zajistit na konání pobytu příspěvek  a rezervaci penzionu. Přesto, ale korunky ukládejte do punčochy, budeme si muset něco zaplatit sami. Konkrétní podrobnosti příště. 

  • V rámci pracovní terapie jsme letos před vánocemi zařadily dva dny tzv. „ malého kurzu vánoční dekorace“, a to ve dnech 12. 12. a 19. 12. 2006 vždy od 9,00 v klubovně Onko Naděje. Základní materiál bude k dispozici, kdo bude mít zájem si nějakou dekoraci vytvořit, může si přinést i vlastní materiál. Svými výrobky  můžete udělat radost sobě, nebo někomu tuto dekoraci věnovat. Kdo si netroufá, nebojte se přijít, poradíme, jak na to.

Až sníh jako peřina přikryje tuto krajinu,

budeme všichni myslet na svoji rodinu.

Se sněhem přijde i vánek,

z kopce pojede houf sáněk.

Pro naše děti a vnoučata

nastane čas radovánek.

My zatím v teplé kuchyni

připravíme pro ně dobré cukroví.

To bude vítání, to bude radosti,

když přijdou  vánoce

                a kupa hostí.                   

 

Ještě jeden recept pro předvánoční kalup:

Navař čaje konvici, přidej tam slivovici.

Valašská je prostě supr, budeš zdravá jako zubr.

Vlasta

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář