Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaje 2020

30. 6. 2020

Z P R A V O D A J  - leden 2020

 

Lednový zpravodaj píšu s přáním nám všem. Ať jsme zdraví, ať, všechno, co jsme si naplánovali, podaří se uskutečnit. Přesto, že pořád říkáme, že omezíme aktivity, i tak je jich dost.

Ještě k poslednímu setkání ve Spolkovém domě. Bylo nás 28 a ani rozcházet se nám kolem páté nechtělo. Děkuji za všechny přítomné Milence Černé za přichystané a dovezené občerstvení.

 

Komu budeme hned zpočátku roku přát k narozeninám?  

 

            Pěkné narozeniny slaví:      Markovičova Eva – narozena: 12. 1. 1945

                                                                        Olešňan Ervín - narozen: 12. 1. 1955  

                                                                               Ťaptíková Eva – narozena: 17. 1. 1960   

 

Balík štěstí a zdraví, lásku a pohodu k tomu,
plus v
ěci, co Vás baví, posíláme teď k Vám domů.
Vše nejlepší k narozeninám, p
řejí přátelé z klubu.

 

 

 

Další lednoví oslavenci:  Humpová Eliška: 3. ledna 1951

                                                  Skopalová Marie: 10. ledna 1946

                                                        Lipták Milan: 11. ledna 1944

                                                                Svobodová Iveta: 13. ledna 1963

                                                                       Hassová Marie: 29. ledna 1937

 

Ať vaše ruce mají vždy co dělat, ať máte v peněžence vždy pár korun, ať vždy slunce svítí na vaše okna, ať po každém dešti určitě následuje duha, ať máte vždy nablízku přátelskou ruku.

 

Co máme v plánu práce na leden:

14. ledna – pravidelná schůzka členů. Seznámení s návrhem plánu práce, doplnění o eventuální návrhy další činnosti, jeho schválení. Seznámení s hospodářským rozpočtem na rok 2020.

Tisk prezentačních materiálů – distribuce ve městě i v okolních obcích.

 

Návrhy na možnou další aktivitu bereme stále.

 

Co připravujeme:

 

  • V únoru se můžeme sejít na filmovém představení v kině Centrum nebo v Městském kulturním domě. Ještě před tím v lednu. Dne 15. ledna, je to zítra dávají v programu Biograf Senior, český film Ženská na vrcholu. Anna Polívková v romantické komedii. Vstupné 50,-- Kč. Hraje se v 15:00 hodin.

  • V předstihu sděluji, že na duben je naplánován výlet do Wieliczky a Krakowa. Podrobnější informace má Zuzka.

  • Informace o konání dvou pobytových akcí stále trvá, teprve píšu žádosti. V plánu jsou také čtyři zájezdy. Dva zahraniční – do Polska.

 

Takový pěkný, čísi citát: Každý den skončí něco, pro co je člověk smutný, každý den se zrodí něco, pro co je hodno žít a zápasit...

Plánů na zajímavé akce je dost, zatím na žádnou nemáme potvrzenou finanční podporu. Takže během února a března bychom měli dostat informace o výsledcích řízení. Pak by postupně docházelo k realizacím výletů, pobytových akcí. 

Do plánu práce jsme zařadily i několik tvořivých dílniček v klubovně.  Máte zájem o výrobu něčeho konkrétního. Můžeme se domlouvat během celého roku. Také na místě podzimního zájezdu se můžeme domlouvat. Není třeba hledat místo k rekondičnímu pobytu. Je zde návrh, abychom se vrátili do Čeladenky. Slíbila jsem, že budu opět kontaktovat manažera a snažit se uspět v jejich senior programu.

Také budu sledovat stránky Moravskoslezského kraje. Mohli bychom jeden zájezd využít s ostatními seniory Karviné. Tak jako loni v srpnu. Společnost Educa 24, by ovšem měla vyhrát výběrové řízení na organizaci těchto výletů po Moravskoslezském kraji. 

 

Kam za kulturou?

MĚDK -  BIOGRAF SENIOR – ve 20:00 hodin hrají Poslední aristokratku v malém sále kina EX.

V kině Centrum:

Další film: Česko – slovenský romantický film – Šťastný Nový rok. Plný humoru a hereckých hvězd. V 17:45 hodin a vstupné 130,-- Kč. Hrají v 17:45 hodin.

Můj příběh – nové, české romantické drama, inspirované skutečným příběhem. Hrají 20. ledna v 20:00 hodin. Vstupné 120,-- Kč.

BABSKÉ KINO nabízí premiéru filmu Příliš osobní známost – česká romantická komedie. 23. ledna. Vstupné 130,-- Kč. Doprovodný program od 18:00 hodin, projekce filmu 19:00 hodin.

Ovšem tento film dávají v lednu ještě 24., 25., 28.

Další BIOGRAF SENIOR je 29. 1. 2020 v 15:00 hodin. Polský film Zábava, zábava. Drama 3 žen, které spojuje závislost na alkoholu. Cena 50,-- Kč.

                                                                                        

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2020:

11. února, 10. března, 14. dubna, 12. května, 9. června, 14. července, 11. srpna, 8. září,     13. října, 10. listopadu, 8. prosince 2020.

 

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

 

Trochu moudra z knihy Markéty Dočekalové „ Něco za něco „.

Jediné, nač se můžeme spolehnout, je neustálá změna, která je jedinou konstantou lidského života. A tak se dnes dobré může za pár let jevit jako špatné a dnes proklínané naopak jako vítané. Věci se mění podle toho, z jakého úhlu pohledu a z jaké vzdálenosti na ně pohlížíme.

 

 

 

 

Také přeji, hlavně však zdraví, pohodu doma a chuť se zúčastňovat všech akcí.                                                   

 

Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář