Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 11/2007

23. 4. 2008

Listopad 2007 

Přišel podzim, sychravé dny, dlouhé večery. Zásobte se vitamíny a pozitivní náladou. Věnujete se čtení, ručním pracem, či jiným zálibám. Budete mít větší šanci překonat špatnou náladu. Možná i procházka nám  udělá dobře. Podíváme se do vánočně vyzdobených obchodů a přivítáme advent. Přijďte do klubovny vytvořit si vánoční výzdobu. Potěšíte své srdíčko.  

Tento měsíc slaví narozeniny: Maruška Š.                

                                                                                                       Pracovní terapie „malování na hedvábí“ měla úspěch. Před očima se nám barvy          nanášené na šátečcích měnily, slévaly a rozlévaly. Nechtělo se ani věřit, co vše dokáže fantazie člověka a pomůcky, které Zuzka zajistila. Výsledek jsme Vám přinesly ukázat  Šátky, šálky i barvy  jsou ještě k dispozici a tak je jen na Vás, kdy se zase sejdeme a budeme rozvíjet své schopnosti.

  • Střední škola DAKOL pozvala většinu svých studentek na přednášky v rámci projektu „Udělej to pro sebe“. Eliška a Vlasta měly plné ruce a ústa práce. Děvčatům se líbily naše brožurky a hlavně konkrétní případ onemocnění a léčby  karcinomu prsu..

Připomínám

·        Dne 4. prosince 2007, na poslední schůzku letošního roku, chceme pozvat zase Mikuláše s čertem. Dnes  budeme vybírat 120,-- Kč na teplé občerstvení. Již dnes můžete přemýšlet o vhodném, vtipném dárečku, který každá z Vás přinese, aby Vás měl Mikuláš čím obdarovat. Cena dárku by měla mít hodnotu nejméně 60,- Kč.

Připravujeme

·        V rámci  projektu „Nebuďte sami“ navštívily Bláža se Zuzkou město Č. Těšín a obec Albrechtice, kde se souhlasem obecních úřadů informují občany o existenci našeho onkologického sdružení a o jeho aktivitách.

·        Ve dnech 12. - 16. listopadu 2007 se uskuteční „Den otevřených dveří“ naší klubovny. Bláža zpracovala a roznesla brožurku, která zve členy i nečleny sdružení k návštěvě. Přijďte povzbudit a poradit zájemcům o naši činnost. Každý den od 8,00 do 14,00 hodin bude klubovna přístupna veřejnosti.

·        Také letos se uskuteční v Karviné „Dny zdraví“. Byly jsme osloveny, abychom přišly prezentovat činnost našeho sdružení. Konají se ve dnech 16. a 17. listopadu na Základní škole U Lesa v Karviné Ráji. V pátek od 9,00 do 14,00 hodin a v sobotu od 9,00 do 13,00 hodin. Budeme rády, když si některá z Vás udělá čas a přijde nám na chvíli pomoci. Bláža bude mít službu v klubovně,  Andělka jede na vyšetření a tak nás bude málo.

·        V období od 26.11 – 12. 12. 2007 se koná v Karviné HUMANITÁRNÍ AKCE na pomoc lidem v nouzi. Sběr bude prováděn ve skladu Zdravého města, areálu KOVONY Karviná v pracovní dny od 8,30 do 16,00 hodin. Na  letáku, který  Vám dávám k dispozici si přečtete podrobnější údaje k této akci.

·        Již loni jsme slíbily, že zajistíme předvánoční terapií prací. Zájemci o zhotovení vánoční výzdoby do bytu se mohou dnes přihlásit. Pravděpodobně si budeme muset náklady na zhotovení vazby uhradit z vlastních prostředků. Konat se bude dne 6. 12. 2007 v 9,00 hodin. Prosím přijďte včas, pozdější příchody narušují průběh práce a rady lektora. Nezapomeňte si doma notnou dávku inspirace. Budeme rády, když se o ni s námi podělíte.

·        Předvánoční nadílka ve formě pozvání. Kam? Na podzimní rekondiční pobyt do našich krásných Beskyd. Opět to bude v září a to do nového prostředí. Penzion Súkenická ve Starých Hamrech nás od 8. září bude hostit ve svých prostorách. Pojedete?

·        Chtěly bychom Vás pozvat i na jarní výlet. Je v jednání Komorní Lhotka. Vše se včas dozvíte. Velmi bude záležet na možnosti dotací v příštím roce. Malá naděje se již rýsuje, ale nebudeme předbíhat, abychom nic nezakřikly. Jen prozradíme, že nám pomáhá paní MUDr.Mendreková. Hlavně však bude záležet na Blažence, jak se jí podaří zvládat všechny náročné přípravy k podání žádosti o dotaci. Přejeme jí hodně zdraví a síly.

 Kultura

Mám pro Vás  pozvánku na kulturní akce, které mohou zpříjemnit tyto podzimní dny.

Městský dům kultury Karviná

·        V úterý 20. listopadu 2007 v 19,00 hodin účinkuje Divadelní společnost Josefa Dvořáka ve hře Strakonický dudák aneb To by bylo, kdyby…

·        V sobotu 1. prosince 2007 v 15,00 hodin se již tradičně koná Vánoční koncert 2007. Účinkuje orchestr Václava Hybše, Naďa Urbánková a další umělci.

·        V úterý 4. prosince 2007 v 18,00 hodin koncertuje Jiří Stivín. Koncert nazval Sám se svým stínem.

·        Ve čtvrtek 13. prosince 2007 v 19,00 účinkuje Divadlo Petra Bezruče, Ostrava. Předvedou bláznivou situační komedii Čtyři vraždy stačí drahoušku.

Srdečně Vás na kulturu zvu.

                                                                                                           Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář