K A H L Ú A
Kahlua je bohatý, jemný kávový likér temně hnědé barvy,
Tento kávový likér se vyrábí z nejlepší mexické kávy se špetkou vanilky a to v Mexiku, Dánsku a Skotsku.
Jde o první likér v dějinách, který se kdysi zařadil mezi dvacet nejprodávanějších značek vůbec.
Výroba začíná na úpatí mexických hor, kde v ideální výšce 900 až 1 400 metrů nad mořem pomalu zrají ve stínu stromů kávová zrna (100% arabica), jež nepoznaly pesticidy. Sklízejí se ručně, jen ta nejlepší se oddělují, myjí a poté suší na slunci. Po mechanickém zpracování se míchají s jemným destilátem z cukrové třtiny, vanilkou, cukrem, kukuřičným sirupem a vodkou.
Perfektní směs kávy, vanilky a rumu dává likéru Kahlua jedinečnou chuť - temnou a lahodnou.
N Á P O J E
B52
3 cl Kahlúa
2 cl Baileys
3 cl Grand Marnier
postup: Suroviny nalijeme přes lžičku do sklenky tak, aby se nesmíchaly. Dodržujeme pořadí : Kahlua, Baileys, Grand Marnier.
B-52 in the Desert
1 cl Kahlúa
1 cl Grand Marnier
1 cl tequila
Příprava: Do skla nalijeme postupně ingredience z receptury.
Přiložíme brčko a zápalky.
VARIACE:
B-53 - B-52 + Vodka
B-54 - B-52 + Amaretto
B-55 - B-52 + Absint
B-57 - B-52 + Sambuca + Triple sec (raději než Grand Marnier)
B-61 - B-52 +vanilka + creme de cacao
B-1 - B-52 + Ketel One vodka
BANANA SANDWICH
0,2 dl Kahlúa
0,15 cl Creme de Banane
0,1 dl Baileys
postup: Suroviny nalijeme opatrně do sklenky tak, aby se nesmíchaly.
KAHLUA ORANGE
3 cl Kahlúa 3 cl
pomerančový džus na dolití
postup: Do tumbleru s ledem nalijeme likér a pomerančový džus a promícháme.
KOUZELNÍK
4 cl Amaretto
3cl Kahlúa
3cl kokosový likér
2 lžíce smetana sladká
postup: Do míchací sklenice nalijeme všechny suroviny, přidáme led a promícháme lžící. Přes sítko slijeme můžem zasypat instantní kávou.
DEJ SI
2 cl Becherovka
2 cl Baileys
2 cl Kahlúa
2 cl smetana
postup: Suroviny protřepeme s ledem v šejkru. Nápoj slijeme do sklenky a ozdobíme červenou koktejlovou třešňičkou.
BROVN COW
0,4 dl Kahlúa
1,5 dl mléko
postup: Do sklenky nalijemelikér Kahlúa a opatrně dolijeme mlékem.