Petra S. - Petra Sedláčková - Fotografování těhotenství
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotografování těhotenství

 

TĚHOTENSKÉ FOCENÍ

Těhotenství je krásné období ve znamení změn, plné očekávání a těšení se na příchod miminka a mnoho maminek si touží tyto chvíle a pocity zachovat v paměti. Těhotenské focení je úžasné téma a moc rádi ho pro Vás zdokumentujeme. Fotíme ve vybaveném ateliéru nebo exteriéru.


KDY JE NEJLEPŠÍ DOBA NA TĚHOTENSKÉ FOCENÍ
Je to značně individuální. Obecně se dá říci, že ideální doba je mezi 6. - 8. měsícem těhotenství, kdy je bříško krásně zakulacené. Není to ale pravidlem, krásné fotografie mohou vzniknout i těsně před porodem. Důležité je aby se nastávající maminka cítila dobře. Výběr vhodné doby k focení je vždy na domluvě.


KAŽDÉ MAMINCE DOPORUČUJEME VYUŽÍT SLUŽEB VIZÁŽISTKY
Pokud se rozhodnete pro profesionální fotografie, proč na nich nevypadat dokonale?  Informace - FOTOGRAFICKÉ LÍČENÍ 

 

CO SI VZÍT S SEBOU NA TĚHOTENSKÉ FOCENÍ
V ateliéru máme k dispozici dvoje krásné šaty univerzální velikosti, krátké topy a tylové sukně. Připravte si bílou košili, džíny - fotí se s rozepnutým zipem, obepnutá trika - šaty, bolerka s odhaleným břichem, spodní prádlo /bílé, černé + tělové kalhotky, body/. Vyberte oblečení, ve kterém se dobře cítíte, skvěle vypadají zajímavé vzory a materiály, výrazné šperky. Nebojte se vzít doplňků a oblečení víc, společně vybereme. 
Na focení přijeďte ve volném oblečení které nezanechává otlaky. Pozor dejte zejména na gumičky u ponožek, spodního prádla a na ramínka podprsenky. Otlak se vytvoří během několika minut, ale jeho vymizení trvá více než půl hodiny.
Dále si připravte, pokud o takové záběry stojíte, první hračku, botičky pro miminko, ultrazvukový snímek nejlépe rovnou v rámečku atd.
Pokud máte představu o focení budeme rádi když se s námi o ní v předstihu podělíte.

Ukázka našich šatů:

kolaz-saty-w-akt.jpg

kolaz-saty-2-akt.jpg

Nové šaty vhodné zejména pro focení v přírodě

_mg_6651aktua.jpg

Šaty jsou prioritně zhotovené na focení po porodu, ale lze je využít i na těhotenské focení.

tehulka-web-mala.jpg

TĚHOTENSKÉ FOCENÍ S RODINOU, PARTNEREM
Základem je barevně a stylově sladit oblečení. Dobře vypadá bílá barva, ale vyberte podle vlastních představ, důležité je sladit buď do světlých, nebo tmavých tónů. Jejich vzájemný kombinace není vhodná.
Zvláštní přístup si žádá focení s dítětem, stojí vždy na domluvě, zohledňujeme jeho věk a schopnost udržet pozornost během focení. 

Ukázká fotografií