Jdi na obsah Jdi na menu
 


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

UPOZORNĚNÍ:
Tímto se veřejně kategoricky distancujeme od skupiny na Facebooku "POMOC PEJSKŮM V ÚTULKU LARY U PRAHY", kterou založila paní Jiřina Halíková. O existenci této skupiny jsme neměli ještě před pár dny ani tušení, dokud nás skuteční příznivci naší Záchranné stanice LARY neinformovali o tom, že se na této stránce šíří různá lživá tvrzení. Tato skupina si údajně klade za cíl pomáhat pejskům v naší ZS, nicméně zatím jsme se dočkali především očerňování naší práce, pomluv a různých slovních útoků od údajných příznivců tohoto "spolku" (ať už na FB, po telefonu aj.). Drtivá většina členů této skupiny u nás ve stanici nikdy v životě nebyla a ti, kteří u nás byli, nám nikdy nebyli schopni jakoukoliv kritiku sdělit do očí přímo na místě. Ono je totiž zřejmě jednodušší, šířit pomluvy po Internetu, či si opakovaně stěžovat na různých úředních místech, než se případně snažit řešit jakékoliv problémy slušnou cestou.

V Praze dne 29. 10. 2015

Jiří Dvořák - majitel ZS LARY

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

PROHLÁŠENÍ OHLEDNĚ PLATEB OD MĚST A OBCÍ ZA ODCHYT PSŮ

S ohledem na hrubé a urážlivé informace o naší Záchranné stanici LARY, které se poslední dobou šíří po Internetu, především pak po FB, jsme nuceni vydat následující prohlášení:

Tvrzení, že na psech umístěných v ZS LARY vyděláváme tím, že si je úmyslně ponecháváme v naší stanici co nejdelší dobu (rok a více), se naprosto nezakládá na pravdě. Na psech údajně vyděláváme tím, že nám za ně města a obce platí denní sazbu od doby odchytu, až do doby svěření psa do náhradní péče (tedy údajně i rok a více). Toto je naprosto lživá informace, neboť jsme povinni se řídit zákony (zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů), tudíž města/obce nám hradí maximálně 4 měsíce pobytu psa v ZS LARY ode dne odchytu. Většina měst/obcí tuto částku hradí jednorázově.

Jiří Dvořák - majitel ZS LARY

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

Upozornění_veřejná sbírka