Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Libic nac Cidlinou do Kolína

19.5.2012

Tento netradiční výlet jsme díky výluce začali asi hodinu a půl trvající jízdou vlakem.  Když jsme však dorazili do Libic, hned jsme poznali, že se cesta vyplatila. V Liblicích mají to tiž mnoho zajímavostí. Nejen že zde prodávají zmrzlinu v galanterii ale především mají moderní studánku ze které za peníze teče EKO voda, která, jak jsme se dočetli, má mnoho veskrze pozitivních účinků. Následně jsme se byli podívat na místo, kde původně stálo hradiště Slavníkovců a kde také byli vyvražděni. Bohužel však z hradiště nezbylo víc než základy obvodových zdí kostela a paláce. Ale protože bylo krásné počasí a svítilo sluníčko, tak jsme netruchlili a natáhli se na louku.

Hned co jsme si v místech bývalého hradiště dostatečně odpočinuli , jsme se vydali z Libice směrem na Kolín. Avšak díky opravě mostu a poněkud nejasnému značení jsme si trochu zašli a připojili se zpět na cestu až po pár kilometrech. Cestou jsme si pak užívali krásu lužných lesů podél Labe a přemýšleli kolik komárů tu může být v létě.

Zastavili jsme U starého Labe na oběd a když jsme poobědvali a užili si místní molo, tak jsme se vydali dále podél Labe. Po cestě jsme viděli mnoho zajímavých věcí, jako například Kolínskou čističku odpadních vod, psí cvičiště nebo lidské sportoviště. V Kolíně jsme opět objevili moderní EKO studánku, tentokrát ve stínu sídliště. Moc jsme si ale neužili, protože jsme museli jít na vlak do Prahy.

Účast: Krtek, Kyd,  Kája, Helča, Anička, Pája.

Ušli jsme: 17 km

Zapsal Kyd

 

Náhledy fotografií ze složky Libice nad Cidlinou 19.5.2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář