Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODVAHA – rytíř Lucas

1. úkol

Legenda: V lesích kolem Camelotu řádilo velké množství loupežníků, ale rytíř Lucas jich dokázal zneškodnit ze všech rytířů nejvíce.

Hra: Celkem je 37 kartiček, na kterých je 32 loupežníků a 5 vojáků. Cílem je obrátit co nejvíc kartiček s loupežníky, ale ve chvíli, kdy otočíte vojáka tak dál už otáčet nemůžete.

Hodnocení: Splněno mají tři děti, které sesbíraly nejvíce loupežníků.

2. úkol

Legenda: Oheň je dobrý kamarád, ale zlý pán, ovšem správný rytíř se nějaké té bolesti jen tak nezalekne.

Hra: Děti mají k dispozici 3 sirky a jejich cílem je spálit je co nejvíce. První sirka se zapaluje o škrtátko, ale další se už napalují od hořící sirky. Ve chvíli, kdy se sirka již nedá v ruce udržet, může se zapálit další. Sirky se mohou držet pouze v ruce a když spadne na zem, tak už se na ní sahat nesmí (co uhoří na zemi to už se nepočítá).

Hodnocení: Splněno mají tři děti, které mají nejmenší součet nespálených sirek v milimetrech.

3. úkol

Legenda: Jednou večer měl rytíř Lucas přivézt ke králi Artušovi z blízké vesnice starostu a úkol v rekordním čase splnil, i když se o této vesnici traduje, že po setmění není radno do ní vstupovat, protože tam prý straší…

Hra: Na louce vzdálené cca 100 metrů od tábořiště je ve vymezeném prostoru rozházeno 30 bílých kartiček, na kterých jsou jak jména dětí tak i další různá jména. Až se setmí tak děti jednotlivě vyrážení bez baterky k vyznačenému místu a mají za úkol co nejdříve najít kartičku se svým jménem a co nejrychleji se vrátit zpět.

Hodnocení: Splněno mají tři děti, které mají nejkratší čas.

Úkoly ke stažení zde a BJT zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář