Jdi na obsah Jdi na menu
 


Warhammer - Nákaza zla

24. 1. 2008

Kdo čekal na další pokračování Warhammerovské knihy Hvězda Erengradu, dočkal se. Stejně tak ti, kdo čekali na další knížku plnou mečů a magie, bitev a nezlomných přátelství, nebo i nějaké té větší myšlenky. Hlavními postavami jsou opět žoldáci Stefan Kumanský a Bruno Haussman, příběh se však točí spíše okolo jejich bývalého přítele, Alexeje Zucharova, nynějšího temného rytíře Chaosu.

Bitva u Erengradu skončila vítězstvím sil dobra, pro Alexeje Zucharova to ale byl zlomový bod na cestě k Chaosu, silám zla. Po zabití bývalého Temného rytíře si neporazitelný Stefanův přítel nasadil na ruku zlatý náramek a nevědomky se vydal tím špatným směrem. Do jeho čím dál víc zmučené duše promlouval Kyros, služebník temného boha Tzeenche, dával Alexejovi sílu a vedl ho po hrbolatých stezkách z Erengradu i po těch, které nejsou vidět, a jejichž cíl je úplné zatracení. Lothara Koeniga, lovce lidí, kterého poznáme hned v úvodu, poté potkává neuvěřitelné štěstí (nebo smůla? =) a daří se mu Zucharova zajmout (není to však díky jeho schopnostem, nýbrž čistě proto, že se zajmout nechal).

Stefan s Brunem zavedla Zucharovova stopa do malé vesničky jménem Miedelstat, kde se k nim přidala léčitelka Bea, kterou zachránili ze spárů spalovačů čarodějnic. Se skupinkou vojáků v červeném, jimž pomohou zvrátit bitvu s invazivními mutanty, se dostanou do společenství, bojující proti temným silám Chaosu. Pevnost Sigmargeist nadchne žoldáky svou vojenskou disciplínou i neotřesitelnou morální silou, a tak se rozhodnou alespoň na chvíli zůstat. Je to město ideálů, vládnou mu moudří Rádci a nezastavitelně se rozrůstá. Pak ale přivedou Alexeje jako zajatce a všechno se změní. Ukáže se, co je Sigmargeist doopravdy, vše špatné vypluje na povrch a město se chystá pohltit naprostá zkáza. Navíc se Kyros chystá brzy ovládnout svět, protože prameny Tal Duru, posvátného a pradávného magického zřídla, se probudily a na objevení čekaly už velmi dlouho.

Knihu napsal Neil McIntosh a je to tak lehký nadprůměr. Stojí za to si ji přečíst.

Zdroj: http://www.wolfram.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář