Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pro spokojený život vašich morčátek pro ně budete potřebovat vybavení. Tady je:

Ubytování: Na ubytování se běžně používá klec. Je lepší než terárium, protože do ní jde více vzduchu.

Podestýlka: Jako podestýlka se běžně používají hobliny. Nepoužívejte piliny, protože se práší a můžou  způsobit  dýchací potíže. Morčátkům, která jsou na hobliny alergická, můžete dávat kukuřičnou podestýlku. Není sice tak pohodlná, ale pomáhá.

Miska: Misky jsou nejlepší keramické. Jsou lepší než umělohmotné, protože ty se lehce převrhnou.

Domeček: Domeček je pro morčátka důležitý. Je to místo odpočinku a jistoty. Morčátka, která domeček nemají, jsou lekavější.

Napáječka: Napáječka je na vodu lepší než miska. Když morčátka po kleci běhají naházejí do misky podestýlku a trus. V napáječce zůstane voda zaručeně čistá.

Jesličky: Jesličky nejsou nutné, ale jsou dobré. Na zemi se seno lehce znečistí od moče. V jesličkách zůstane čisté a čerstvé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

www.zakrslikralik.estranky.cz

(Sofča, 15. 3. 2008 18:07)

Ahojky mooc díky za pochvalu mích stránek.. A aji za pochvalu Sofči. Musím ti něco říct: Máš to tu strašně mc pěkné opravdu :) A tvoje morčátko je roztomiloučké :) Opravdu boží. Má strašně krásné kukuč :) Když s ním jdeš k veterináři vyvadí tam hodně??? :-)? Mě to jen zajímá jestli hodně vříská nebo tak něco :) Páá A určitě ještě příjdi na mé stránky :)