Jdi na obsah Jdi na menu
 


Události 2019

SOBOTA 5.1. 2019  HASIČSKÁ VÝROČKA

První akcí hasičů ve Vepříkově v roce 2019 byla jako vždy Výroční valná hromada spolku, která se konala v sobotu 5. ledna v sále hospody od 18 hodin. Celkem se sešlo 39 z 59 členů.  Děti si svojí výročku odbyly tentýž den, ale již od 14 hodin a sešlo se jich všech 18. Pozvání na schůzi přijali dva milý hosté, starosta obce Vepříkov pan Petr Bárta a starostka Okrsku č. 2 paní Dagmar Vaňková. Jako první bylo na programu zhodnocení velice úspěšného uplynulého roku 2018 zprávami pověřených členů výboru a následoval plán na rok 2019. Poté si vzaly slovo naši hosté. Nakonec se podávala večeře a večer pokračoval volnou zábavou s fotkami a videi z akcí roku 2018.

 

PÁTEK 25.1. 2019  HASIČSKÝ BÁL

SDH Vepříkov pořádal jako tradičně jednu z nejvíce navštěvovaných akcí a to hasičský bál. Letošní rok nezůstal pozadu a také přilákal dost návštěvníků. Na vyzdobeném sále se 25. 1. 2019 sešlo na 130 hostů. Ti přijeli jako vždy s výbornou náladou a chutí se dobře pobavit. V tom je podpořila také výborná kapela Jásalka Band. Zlatým hřebem večera byla jisto jistě hra o ceny. A tak se přítomní mohli radovat z hlavní ceny, tedy vepřové kýty, dále z televize, fritézy, balíků dřeva nebo si mohli pochutnat nad chutným dortem se znakem SDH Vepříkov. Pozadu nezůstali vepříkovští ani v kuchyni. Vůně řízečků, guláše, jater na roštu přilákala skoro každého. Tančilo se a zpívalo do brzkých ranních hodin. Dík patří skvělé kapele, především však všem hostům, kteří navštívili ples a věříme, že se do Vepříkova zase rádi vrátí.

 

SOBOTA 26.1. 2019  DĚTSKÝ KARNEVAL

Další tradiční akcí, která následuje po hasičském bále je dětský karneval. V sobotu 26. 1. 2019 tak od dopoledních hodin bylo na sále ve Vepříkově opět živo. Rychlý úklid po bále a následně vše připravit pro malé návštěvníky. Letošní ročník se skutečně vydařil. Vepříkovský karneval navštívilo na 60 dětí, které se na odpoledne velmi poctivě připravily. Krásné masky se od 13.00 hodiny proháněly po sále. Připraveny byly soutěže, které děti hravě zvládly, ale pořádně se u nich vydováděly. Největší úspěch měla samozřejmě, jako každý rok, židličkovaná. Celé rodiny, které ten den zavítali do Vepříkova jistě nelitovali, sál opouštěli až ve večerních hodinách a přesto se některým dětem ještě nechtělo. Tak zase za rok.

 

7. BŘEZNA OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 75 LET, NÁŠ DLOUHOLETÝ ČLEN

PAN JOSEF PISKAČ

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

SOBOTA 9.3. 2019  MDŽ

Málokterá obec si dnes vzpomene na své ženy a uspořádá oslavu Mezinárodního dne žen. Ve Vepříkově si tento svátek umějí náležitě užít. V sobotu 9. března se sál místního kulturního domu stal svědkem pěkné zábavy, kterou připravili nejen muži, ale i děti. Největší úspěch má vždy vystoupení souboru ,,Vepřenky". Letos to bylo jubilejní desáté MDŽ s vystoupením Vepřenek. Došlo i k rekapitulaci všech předešlých, to první s názvem Slunce, seno a jahody bylo 6. bžezna 2010. Celá akce se velice vydařila a byl plný sál, uvedl Petr Bárta, starosta obce Vepříkov a Miřátky. Zpestřením byla i hezká scénka v podání vepříkovských dětí. Hudbu obstaralo hudební uskupení HOPE.

                                                                                                                                           autor: Jaroslav Benák

SDH Vepříkov se jako již tradičně stará o další veselou akci v obci. Nyní je na pořadu dne MDŽ. V sobotou 9.3.2019 se tak na sále opět sešlo přes 100 místních žen. K jejich radosti přispěl také malý dárek v podobě krásné květiny, chutných zákusků a chlebíčků. Jako první se slova ujala kapela HO-PE, která nás poté celý večer provázela skvělými písničkami. Starosta obce si připravil krátkou řeč, ve které shrnul všechno podstatné, co se v obci událo od našeho posledního setkání a nezapomněl poděkovat všem tolerantním ženám, které respektují práci svých mužů pro SDH i pro obec a ochotně nám se vším pomohou.

Jakmile pánové rozdali všechny dary, dámy už tušily, že se chystá nějaké to překvapení. A letošní ročník byl opravdu zajímavý. Vzhledem k tomu, že místní zábavní spolek VEPŘENKY slaví 10. výročí svého založení připravili si jeho členové shrnutí všech vystoupení, které se podařilo v minulých letech zrealizovat. Tak pěkně popořádku: taneček Trnky, brnky, Miss Vepříkov, StarDance, když Vepříkov tančí, povedené Aquabely, Mažoretky mladší i starší, navštívili jsme Rusko v podobě Mrazíka, Roztleskávačky, rozsvítili jsme sál v podobě Kostlivců a nakonec nás navštívil Dan Nekonečný s černoškami. Všechna vystoupení sklidila opět obrovský úspěch. Členům spolku Vepřenky patří obrovské DÍK za všechny ty blbosti co ochotně připravují a vzhůru do další desítky!

 

ČTVRTEK 21.3. 2019  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ

Ve čtvrtek 21. března 2019 sehráli ve Vepříkově členové Divadla Ivany Kozubové (DIK) hru „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“, na kterou se přišlo podívat rovných 50 občanů Vepříkova. Nutno říct, že pro diváky to byl velmi příjemný zážitek a díky výkonu všech aktérů se dobře pobavili, zasmáli a odcházeli na výsost spokojeni. Okamžitě po vystoupení bylo také dohodnuto s vedoucím souboru p. V. Chalupou že po nastudování další hry na Vepříkov opět nezapomenou.

Doufáme že se divadelníci ve Vepříkově cítili dobře a budou se sem rádi vracet.

 

SOBOTA 11.5. 2019  OKRSKOVÁ SOUTĚŽ JEŘIŠNO

V sobotu 11. května se konala okrsková soutěž v požárním sportu okrsku č. 2, tentokrát v Jeřišně.
SDH Vepříkov reprezentovali 3 soutěžní družstva. Muži starší svým útokem obsadili 2. místo o 3 setiny za vítěznými Petrovicemi. Muži mladší ve své kategorii skončily na 3. místě. V bězích na 100m překážek, které se k časům z útoku připočítávají byli naši bezkonkurenční a obsadili první 3 místa v tomto pořadí: první Zdeněk Krpálek, Jaroslav Adamec na 2. místě a Martin Piskač bral 3. místo.  Ženy mladší nakonec vybojovaly 2. místo a ve stovkách obsadila Gabriela Piskačová parádní 2. Místo, Adéla Novotná skončila na 4. místě a Kateřina Konfrštová byla pátá. Celá soutěž byla dobře připravena a počasí také vyšlo, bylo teplo ale s dešťovými přeháňkami. Po skončení okrskové soutěže a vyhlášení výsledků následovala netradiční soutěž k příležitosti 110 let založení SDH Jeřišno. Také jsme se zúčastnili a skončili sedmý, ale o výsledek vůbec nešlo, spíše o zábavu.

SDH Vepříkov reprezentovali:
Rozhodčí: Jaroslav Stehno, František Kvasil

Ženy mladší: Kateřina Konfrštová, Kateřina Mendlová, Veronika Beránková, Veronika Beránková ml., Gabriela Piskačová, Terezie Sekotová, Adéla Novotná

Muži mladší: Zdeněk Krpálek, Adamec Jaroslav, Vlastimil Beránek, Jan Piskač, Jakub Průša, Martin Piskač, Kamil Stehno

Muži starší: Martin Holub, Jakub Čáp, Slavomír Kadleček, Kamil Stehno, Tomáš Rásl, Michal Pleskač, Jiří Piskač

 

SOBOTA 18.5. 2019  DESÍTKA PO HABERSKU

 Další akcí, kterou však SDH Vepříkov pouze zastřešovala v podobě občerstvení byla tradiční vycházka Desítka po Habersku. Na start ve 13.00 hodin v sobotu 18.5.2019 v Habrech postavilo na 100 účastníků této oblíbené akce. Někteří si na pomoc vzali také kola. Celá trasa po okolí se nesla také v duchu soutěže. S hrací kartou jste se mohli zastavit na stanovištích, kde na Vás byly připraveny otázky na téma 30let od Sametové revoluce. První občerstvovací stanice byla v Leškovicích, kde jsme měli možnost ochutnat dobré pivečko a doplnit všechny potřebné tekutiny. A pak už se pokračovalo směr Vepříkov. Na hřišti SDH čekal na každého chodce i jezdce na kole vepřový, kuřecí steak, ke kávičce dobé palačinky s nutelou a kdo měl ještě chuť, mohl si dopřát také chutnou klobásu. Pro děti byly připraveny odměny za odevzdání hracích karet a také skákací hrady. Počasí přálo a tak se ve Vepřkově účastníci zdrželi do večerních hodin. Tak zase za rok!

 

SOBOTA 22.6. 2019  POHÁR STAROSTY A MEMORIÁL M.ZADRAŽILA

V sobotu 22. června hasiči ve Vepříkově pořádali 21. ročník Poháru starosty obce a 15. ročník Memoriálu Miloslava Zadražila v požárním útoku mužů a žen, letos také  spojený s Rebel Havlíčkobrodskou ligou, ale jako noční soutěž, která je jednokolová. Celkem se k nám sjelo 25 družstev ve třech kategoriích, muži, ženy a dorost. Nástup byl ve 22 hodin. Poté šli na start jako první v rámci Rebel Havlíčkobrodské ligy a Memoriálu Milana Zadražila  muži na 3B hadice.Vítězný útok předvedli hasiči z Kamena a odvezli si i velký putovní pohár, druhý skončil Pohled a třetí místo obsadili muži z Žižkova Pole. Domácí tým mužů bral krásné šesté místo a získal 10 bodů do ligy. Po přestavení terčů na 2B a doplnění vody soutěžil dorost, jak o body do ligy, tak i o Pohár starosty obce a pořadí bylo následující 1. Pohled, druhý Herálec a třetí skončil dorost z Nové Vsi u Světlé. Domácí tým dorostu osadil čtvrté místo. Jako poslední v lize a v Poháru starosty obce  soutěžili ženy. Vyhrály ženy z Herálce , druhá skončila Česká Bělá a 3. místo obsadily ženy z Pohledu. Před druhou hodinou ranní proběhlo vyhlášení vítězů a všichni se pomalu začali rozjíždět do svých domovů. Soutěž se vydařila, počasí vyšlo solidně až na trochu chladnější večer a všem za účast a pořadatelům patří velký dík.

 

PÁTEK 5.7. 2019  TOUR DE VEPŘÍKOV

Sbor dobrovolných hasičů Vepříkov uspořádal v pátek 5. července 2019 již jedenáctý ročník cyklistické vyjížďky Tour de Vepříkov. Na hřišti místních hasičů byla prezence účastníků, start a cíl vyjížděk. Startovné: 150 Kč / děti 80 Kč zahrnovalo tradiční pečivo před vyjížďkou a po dojetí do cíle první vyjížďky chutnou klobásu. Po skončení obou vyjížděk byl podáván kuřecí nebo vepřový steak. Při prezenci podepisovali cyklisté nejen že jedou na vlastní nebezpečí, ale také seznámení a souhlas se zpracováním osobních údajů dle směrnice GDPR. V deset hodin byla odstartována první vyjížďka v délce 22,5 kilometrů a odpoledne ve 13 hodin kratší trasa „dětská“ v délce 16 kilometrů. Tu absolvovali téměř všichni cyklisté, kteří jeli i trasu dopolední. Dětská trasa byla navíc doplněna o občerstvovací stanici v Leškovicích, kde všichni doplnili tekutiny. Každý účastník pak obdržel reflexní pásku a samolepku s datem a číslem ročníku Tour de Vepříkov. Oblíbená akce mezi přáteli cyklistiky je znát také na počtu účastníků. Vloni při jubilejním desátém ročníků byl zaznamenám rekord v počtu účastníků. Celkem se účastnilo 196 cyklistů. Z toho 55 dětí a 141 dospělých."Bohužel jsme vloni nepokořili bájnou účast 200 cyklistů. Letos se nám to povedlo. Bylo 201 cyklistů . Z toho 52 dětí a 149 dospělých," s nadšením uvedla Jitka Špitálníková, která má každoročně na starost prezenci. Večer po setmění byl promítnut český film Po čem muži touží. Tour de Vepříkov 2020 bude v neděli 5. července.

                                                                                                                                                         autor: Jaroslav Benák

 

Ve čtvrtek 15.8. 2019 zemřel náš dlouholetý člen a strojník

pan Josef Piskač.

Upřímnou soustrast přejí Hasiči Vepříkov.

 

SOBOTA 24.8.2019  ROZLOUČENÍ S LÉTEM

Jako každý rok, tak i tento jsme se nezapomněli rozloučit s létem i ve Vepříkově. Letos se loučení konalo 24. srpna 2019 na hasičském areálu a sešlo se zhruba 30 detí. Tématem letošního loučení s létem byl tremping, které si děti náramně užily a získaly i nové zkušenosti s různými věcmi jako je buzola a rozšířily se jim i obzory v houbaření. Byly zde ale připravené i jiné aktivity a soutěže. Například stavění stanů, se kterým měli obtíže i naše rodiče, takže to nám všem dalo celkem zabrat. Na dalším stanovišti si děti mohly vyzkoušet vázání uzlů jako je například lodní uzel nebo plochá spojka. Ovšem u dalšího stolku je čekala také moc pěkná soutěž, kterou nebylo nic jiného než stavění hranice. U tohoto se děti opravdu navztekaly a ještě více ty, které jsou výbušné. Ale nejvíce se dětem líbila soutěž, u které se vyřádily asi ze všech nejvíce. Byla to opičí dráha, kterou si mohli proběhnout úplně všichni a na věku nezáleželo. Po soutěžním putováním si děti mohly opéct špekáčky, které od hasičů dostaly.

Po soutěžním odpoledni děti čekalo překvapení v podobě ukázky dravců. Jako další zde byl připravený skákací hrad, na kterém jsme mohly vidět děti všech věkových kategorií. Pro starší jsme měli připraven i aquazorbing, u kterého jsme ale neměli takové štěstí a stalo se to, že se nám u něho rozbil zip a dále jsme ho nemohli používat. Ovšem největší zábavnou částí tohoto dne byla vodní skluzavka, kde se vyblbly jak malé, tak i velké děti.

Jelikož jsme celý den nelenily, tak nám všem opravdu vyhládlo, ale na to naši hasiči také nezapomněli a přichystali si pro nás výborné steaky a palačinky, které za to opravdu stáli. A díky soutěži, ve které děti hledaly s buzolou ingredience na gulášovou polévku, si ji pak také samy připravily. Byla opravdu moc dobrá!

Pro ty, kteří vydrželi až do konce, tak na ně čekala i večerní zábava se skupinou Šafran rock. Se kterou si zatančili, jak děti, tak i dospělí.

Všem, kteří se s námi přišli rozloučit s létem děkujeme. A za rok doufáme, že se s Vámi opět setkáme.

                                                                         autor: Gabriela Málková

 

PONDĚLÍ 28.10. 2019  LAMPIONOVÝ PRŮVOD

Dne 28.10.19 se ve Vepříkově konal lampionový průvod obcí. Ten patří mezi další tradiční akci, kterou vepříkovští hasiči pořádají. Po setmění se tak před místní hospůdkou začali scházet malí i velcí. Nakonec průvod čítal přes 60 účastníků a v 18.00 hodin všichni vyrazili na procházku obcí. K pomníku padlých děti donesly krásnou kytici a průvod pokračoval dál. Lampionky krásně svítily na cestu a tak rychle ubíhala. Průvod se vrátil před hospodu a tam se mnozí rozešli do svých domovů. Někteří však využili možnosti posedět v hospůdce a zahřát se teplým čajem a rodiči mohli ochutnat dobrý punč. Průvod se vydařil a příští rok se jistě bude opakovat.

 

SOBOTA 16.11. 2019  MARIÁŠOVÝ TURNAJ

V sobotu 16. listopadu 2019 ve Vepříkově usedlo ke stolům v místním kulturáku čtyřiašedesát hráčů mariáše. Konal se tady jubilejní dvacátý ročník Vepříkovského mariáše. Od prvního ročníku už tradiční soutěže se hrálo na jaře a na podzim. Výsledky obou turnajů se sečetly a pak se vyhlásil celkový vítěz roku. „Letos na jaře nám marodil řezník, takže jsme zrušili jarní kolo a koná se jenom podzimní. Od příštího roku bude naopak jen kolo jarní, “ uvedl Jaroslav Stehno, jeden z organizátorů turnaje. Do Vepříkova jezdívalo hráčů mariáše hodně, rekord byl i 104 hráčů. Bohužel dnes hrají mariáš už jen staří karbaníci a většinou důchodci. Na zahájení turnaje si přítomní minutou ticha vzpomenuli na tři hráče, kteří už hrají svoji oblíbenou karetní hru v mariášnickém nebi. Mladí dnes mariáš nehrají, a tak nejmladším účastníkem letošního turnaje byl Jiří Šlechta z nedalekého Nejepína ve věku 39 let. Turnaj se hrál na čtyři hodinová kola a vítězem se stal Miroslav Novák, který si domů odvezl vepřovou kýtu. Na druhém místě byl Václav Jelínek a třetí místo obsadil Miloslav Bohuněk. Všichni hráči vepříkovského turnaje si odváželi domu nějakou pochutinu z vepříka.                                              

                                                             autor: Jaroslav Benák

 

Milovníci mmariáše se v sobotu 16. listopadu sešli ve Vepříkově. Konal se tady jubilejní dvacátý ročník Vepříkovského mariáše, v němž hráči mohli vyhrát stylové speciality z vepříka. Od příštího roku už však ke kartám zasednou jen na jaře. V sobotu se u karet sešlo celkem čtyřiašedesát mužů. ,, Je to docela málo. Průměrně chodí kolem osmdesáti lidí a rekord byl dokonce 104 hráčů," zavzpomínal jeden z organizátorů Jaroslav Stehno. Jedním  z důvodů může být i věk hráčů. ,, Mladí dnes už mariáš nehrají a neláká je to. Hrajeme to jen my důchodci a bohužel postupně vymíráme. Dneska jsme na začátku skládali poctu třem, kteří nás v minulém roce opustili," pověděl Stehno. Účastníci dopředu nevěděli, s kým budou hrát. Spoluhráče jim organizátoři vylosovali. ,, Hrála se celkem čtyři hodinová kola. Na začátku měl každý pětadvacet korun a vyhrál ten, kdo měl po všech kolech nejvíce," vysvětlil Stehno. Ačkoliv vítěz dostal nejlákavější cenu, s prázdnou neodešel nikdo. ,,Rozhodli jsme se, že když jsme ve Vepříkově, budou jako ceny výrobky z vepříka. První cena je vepřová kýta, ale měli jsme to udělané tak, aby si každý účastník něco odnesl," popsal Stehno. V ceně startovného byl i oběd, a to vepřový gulášek. Vepříkovský mariáš se letos konal už dvacátým rokem. ,,Vždy jsme pořádali jarní a podzimní kolo. Letos na jaře nám ale marodil řezník, takže jsme ho zrušili. A od příštího roku bude naopak jen jarní kolo. Hlavním důvodem jsou především finance," posteskl si Stehno.

                                                                             autor : Jana Kudrhaltová

 

VEPŘÍKOV SE CHYSTÁ NA VEŘOVÉ HODY

Tlačenku, ovar, guláš, jitrnice nebo třeba prdelačku mohou lidé ochutnat o víkendu ve Vepříkově. V sobotu od 10.00 do 18.00 hodin a v neděli od 10.00 do 13.00 hodin se tady konají tradiční vepřové hody, na které přijíždí lidé i z okolních obcí.  

Na hody se spotřebují zhruba čtyři metráky masa. „Je to ještě o malinko více než loni. Udělali jsme tisíc jitrnic a osmdesát dvoukilových tlačenek. Nejspíš ale budu ještě přidělávat, aby jich byla stovka,“ prozradil vepříkovský řezník Jiří Trtík.

Vzhledem k tomuto množství začali organizátoři s přípravou už ve středu 20. listopadu. „Vzal jsem si kvůli tomu dokonce dovolenou, protože jsem tady od pěti od rána až do půlnoci. Ostatní chodí kolem osmé,“ svěřil se Trtík.

Výroby se ujali členové vepříkovského sboru dobrovolných hasičů v čele s řezníkem Jiřím Trtíkem. „Jsme tady taková parta nadšenců, která má chuť něco dělat. Je to krásné a jsem rád, že tady takoví lidé jsou,“ řekl s úsměvem Jaroslav Stehno z Vepříkova, který s přípravou pomáhá každý rok.

Návštěvníci akce se tak mohou těšit na několik druhů vepřových specialit. „K jídlu budou výpečky se dvěma druhy zelí a houskovým nebo bramborovým knedlíkem, guláš s knedlíkem nebo chlebem, játra na roštu s hranolkami, ovar, řízky s chlebem, brambory nebo hranolkami, pečené kroupy, pečený prejt se zelím a bramborem, tlačenka s cibulí, opečená jitrnice a polévka prdelačka,“ lákal Trtík.

Tradičně je prý největší zájem o vepřové výpečky a ovar. Ostatně to potvrdil i místostarosta obce Jiří Piskač. „Osobně si určitě dám výpečky, i když se musím přiznat, že po tom ochutnávání při přípravách se nejvíce těším na bábovku,“ zasmál se Piskač.

Dobroty z pašíka si mohou zájemci odnést i domů. „Budeme prodávat tlačenky, jitrnice a kroupáky,“ potvrdil Trtík.

Akce je oblíbená nejen mezi místními. „Loni jsme prodali 550 jídel plus výrobky. Jezdí sem lidé i z okolních obcí a ohlasy máme výborné. Dobré jídlo hýbe světem a náš řezník to má moc dobré,“ pochválil Piskač.

I přes velký zájem se lidé nemusí bát, že by se na ně nedostalo. „Loni byla většina vyprodaná za hodinu a půl. Letos ale určitě bude i v neděli. Ostatně výpečky se nechají vždycky přidělat, takže lidé nemusí mít strach,“ ujistil Trtík.

Nejen vepříci ale budou v čele pozornosti. Na sále tamního kulturního domu se totiž koná okresní výstava holubů. „Uvažovali jsme, že bychom tyto dvě akce rozdělili, protože když se nám sejde více lidí, tak jsme limitováni jen prostorem hospody, ale nakonec jsme je nechali ve stejné dny. Už k sobě zkrátka patří a lidé, kteří přijíždí na holuby, se těší i na hody, a opačně,“ pověděl Piskač.

Obě akce už mají několikaletou tradici. „Nedokážu přesně říct, po kolikáté už se konají. My je děláme počtvrté, ale tradici jsme převzali po bývalém hostinském Mirkovi Málkovi,“ dodal místostarosta Piskač.

Autor: Jana Kudrhaltová

 

 

SOBOTA 23.11. A NEDĚLE 24.11.  VEPŘOVÉ HODY

Tři dny příprav na vepříkovské vepřové hody vyvrcholily v sobotu 23. a v neděli 24. listopadu, kdy se do tamní hospůdky sjeli lidé z blízkého i širokého okolí. Že se zájem o hody zvyšuje, dokázal i fakt, že se více jak tisícovka jitrnic vyprodala do dvou hodin.

Lidé mohli ochutnat zabijačkový guláš, výpečky, vepřová játra, prdelačku, tlačenku nebo třeba vepřový řízek. „Připravili jsme 130 litrů prdelačky a v sobotu v poledne už nebyla. Museli jsme proto přidělávat dalších 70 litrů,“ prozradil řezník Jiří Trtík z Vepříkova.

Oběd z vepřových specialit si nenechal ujít ani starosta obce Petr Bárta. „Měl jsem játra na roštu a byly výborné. Pan Trtík je opravdu umí,“ pochválil Bárta.

Speciality z vepříka si mohli odnést i domů. „Nakonec jsme dělali 1 150 jitrnic, 195 kroupáků, 71 bílých dvoukilových tlačenek, 12 červených tlačenek a uzené ze sedmi krkovic a sedmi kotlet,“ zrekapituloval Trtík.

„Jitrnice se vyprodaly už za hodinu a půl. Někteří lidé je brali i po třiceti kusech. Je to opravdu mazec a vypadá to, že se zájem o naše hody zvyšuje. Ostatně o tom svědčí i jídelníček, který už je z části vyškrtaný,“ nechal se v sobotu odpoledne slyšet vepříkovský starosta.

Nabízí se proto otázka, zda vepřové hody nepořádat dvakrát do roka. „Je to o lidech. Když řeknou, že by do toho šli, tak je můžeme pořádat častěji. Ovšem i my máme nějaký strop a nevím, jestli bychom to zvládali,“ přemítal Bárta.

 

Autor: Jana Kudrhaltová

 

PONDĚLÍ 23.12. 2019  ZPÍVÁNÍ U KAPLIČKY

Poslední tradiční akcí roku ve Vepříkově je zpívání u kapličky. I letošní 23. prosinec tak nebyl výjimkou. Před rozsvícenou kapličkou se sešlo na 15 dětí, které si připravily pásmo těch nejznámějších koled. Ty proložily také hezkými zimními i vánočními básničkami. Zpívání u kapličky bývá jednou z nejnavštěvovanějších akcí ve Vepříkově a tak se na jejich vystoupení přišlo podívat na 130 návštěvníků. Připravena byla samozřejmě chutná vánočka tradiční vepříkovský punč, nebo čaj. Po vystoupení se jako vždy všichni rozcházeli domů velmi pozvolna. Krásné prožití nadcházejících svátků a klidný nový rok si popřáli mezi sebou všichni posluchači a tím se tak odstartovala ta pravá vánoční atmosféra. Oblíbená akce mladých hasičů bude tak jistě připravena i příští rok.

 

ČTVRTEK 26.12. 2019  ZÁJEZD NA HOKEJ

Ve čtvrtek 26. prosince se již podesáté konal zájezd na hokejové utkání do tentokrát do Pardubic, na zápas HC Dynamo Pardubice - HC Moutfield Hradec Králové. Zájezd byl vyprodán velmi rychle a je vidět, že tento zájezd mezi svátky má už jistou tradici. Místní restaurace byla otevřena již od 13 hodin a tak se tam mohli všichni kdo jeli začít scházet. V 15 hodin byl odjezd a řidič Zdeněk Báča byl přesný jako vždy. Všichni účastníci nastoupili a vyrazili jsme směr Pardubice. Tam jsme dorazili (se zastávkou v Kovářově) po půl páté. Před stadionem se už začali scházet fanoušci. Před zápasem ještě grilované cigáro a pivko a může to začít. Atmosféra byla parádní, protože bylo zase vyprodáno, ale výsledek 4:1 pro Hradec nás moc nepotěšil. Po zápase následovala cesta domů, samozřejmě se zastávkou v Heřmanově Městci v restauraci Eden na výborné večeři. Kolem desáté jsme byli doma a všichni se rozešli do svých domovů. Snad za rok zase. 

 

Vše nejlepší a hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti Všem, do Nového roku 2020 přejí

Hasiči Vepříkov