Jdi na obsah Jdi na menu
 


Události 2023, 2024

 

2023

SOBOTA 14.1. 2023  HASIČSKÁ VÝROČKA

První akcí hasičů ve Vepříkově v roce 2023 byla Výroční valná hromada spolku, která se konala v sobotu 14. ledna v sále hospody od 18 hodin. Celkem se sešlo 43 z 61 členů.  Děti si svojí výročku odbyly tentýž den, ale již od 14 hodin a sešlo se jich všech 30. Pozvání na schůzi přijali čtyři milý hosté, starosta obce Vepříkov pan Petr Bárta, starosta Okrsku č. 2 pan Pavel Špitálník, velitel Okrsku č. 2 pan Zdeněk Piskač a člen krajského výboru KSH ČMS pan Miroslav Jágrik. Jako první bylo na programu zhodnocení  uplynulého roku 2022 zprávami pověřených členů výboru a následoval plán na rok 2023. Dále bylo předáno nejvyšší vyznamenání, které nějaký náš člen má a to čestné uznání Českého svazu hasičů dlouholetému členu panu Jaroslavu Stehnovi. Poté si vzaly slovo naši hosté. Nakonec se podávala večeře a večer pokračoval volnou zábavou po celý večer.

 

 

PÁTEK 27.1. 2023 HASIČSKÝ BÁL

První velkou akcí ve Vepříkově nového roku 2023 je již tradičně lednový hasičský bál. Ani letos tomu nebylo jinak. 27.1. v pátek vše vypuklo. Již před osmou hodinou večerní se na sál začali scházet první návštěvníci. Nakonec se sál zaplnil zcela a celkový počet se vyšplhal až na 160 hostů. Akce se velmi vydařila a velké díky patří hlavně skvělé kapele Vysočinka, která vše podpořila svojí muzikou a vtipem. O půlnoci již tradičně vypuklo půlnoční losování hry o ceny a šťastlivci si tak domů mohli odnést chutný dort, vepřovou hlavu, nebo kýtu, robotický vysavač, nebo motorovou pilu. A spoustu dalších hodnotných cen. Tančilo a zpívalo se až do ranních hodin. Děkujeme všem sponzorům a hlavně hostům, kteří nás přišli podpořit.

 

 

SOBOTA 28.1. 2023  DĚTSKÝ KARNEVAL

Den po hasičském bále se vepříkovští hasiči pustili do další akce, a to akce pro děti – maškarní karneval. A že to byla dobrá volba se ukázalo i v návštěvnosti. V sobotu 28.1.se po sále prohánělo na 60 dětí a snad ještě větší počet dospěláků. Připravena byla živá hudba a soutěže pro děti, za které si všichni zasloužili sladkou odměnu. K zakousnutí byly připraveny chutné langoše i sladké palačinky. Děti si zábavu užily. Někteří hosté se domů rozcházeli až v pozdních večerních hodinách.

 

22.2.2023 SE NAŠEMU VELITELI JAKUBU PRŮŠOVI NARODIL SYN MATYÁŠ

HODNĚ ZDRAVÍ VŠEM PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV

 

SOBOTA 10.3.  MDŽ

Březen patří oslavě MDŽ, ani ve Vepříkově tomu není jinak. Oslava se konala v sobotu 10.března a opět se vyvedla. Žen se sešlo na 150 a celé odpoledne i večer si náramně užily. Nejprve vše odstartoval proslov pana starosty, který poděkoval ženám za jejich podporu a za velkou účast na této akci. Pak už byly na řadě děti. Ty mladší si připravily pásmo básniček, které šikovně přednesly. Starší děti jdou velmi zdatně ve stopách místních Vepřenek a připravily si pro ženy vystoupení v podobě StarDance, když Vepříkov tančí. Zatančily čtyři tance a sklidily obrovský úspěch. Celý večer perfektně podpořila kapela H.O.P.E., která nás bavila až do ranních hodin. Když muži rozdali zákusky, chlebíčky, kávu a čaj přišlo na vystoupení již zmíněných Vepřenek. Změnily se v country tanečnice a vystoupení opět velmi pobavilo. Pak už se tančilo, zpívalo a bavilo až do rána. Celá akce se vydařila a těšíme se příští rok.

 

DNE 9. DUBNA OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 85 LET, NÁŠ DLOUHOLETÝ A NEJSTARŠÍ ČLEN

PAN JOSEF PAVLAS

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

Třídenní zájezd na JIŽNÍ MORAVU 21.-23.4. 2023

Ve dnech 21. až 23. dubna 2023 uspořádal SDH Vepříkov opět po roce třídenní zájezd, tentokrát na Jižní moravu, s hlavnim cílem zámek Lednice. Odjezd byl v pátek v 7.00 hodin z Vepříkova. První zastávka byla v Brtnici-Přísece, kde jsme navštívili unikátní Muzeum autíček, které má cca jedenáct a půl tisíce exponátů a většina z nás si připoměla hračky, které jsme měli sami doma Dále jsme přejeli do Náměště Nad Oslavou, kde jsme si prohlédli Řeznické muzeum Jana Pavlíčka a poté se přemístili do restaurace Na Statku, kde nás čekal dobrý oběd. Škoda, že byl zavřený Náměšský zámek, který by jistě řada z nás rádá navštívila. Z Náměště jsme potom přejeli na místo ubytování do Hustopeče u Brna, kde nám byl dvoudením domovem hotel Formanka. Po dobré večeři jsme ještě poseděli v zahrádce, nebo nekteří vyrazili na prúzkum města.

Druhý den, po chutné a vydatné snídani. jsme odjeli do Lednice, kde nás čekala prohlídka zámku a dále podle zájmu jednotlivců prohlídka Minaretu, vyjížďka lodí, prohlídka Janova hradu nebo Písečného světa, Po návratu do Hustupečí, ještě před opět chutnou večeří v hotelu, si úžastníci zájezdu mohli prohlédnout mandloňový sad, nebo Městské. muzeum V neděli po snídni jsme se rozloučíli s hotelem a vyjeli do Pavlova, kde byl naplánovaný výšlap na zříceninu hradu Děvičky. Je pravda, že tento náročný výstup nezvládli všichni, ale i tak si zastávku užili, třeba i pohledem na Novomlýnské nádrže. Další, a poslední, zastávkou byl Mikulov, kde bylo možné si projít Křížovou cestu s kaplí Božího hrobu,zámek Mikulov, Dietrichsteinskou Hrobku a dali si poslední zájezdový oběd. Do Vepříkova jsme se vrátili v 18 hodin.

Poděkování patří hotelu Formanka, který se stal naším dočasným domovem, především paní Langové, za ochotu a vstřícnost při jednání, dále řidiči Jirkovi Tomovi, který nás bezpečně a včas všude dovezl a všem účastníkům za dochvilnost a bezproblémové chovánía samozřejmě Jardovi Stehnovi za naplánování krásného zájezdu. Nezbývá, než se těšit na další zájezd, který by měl být v dubnu příštího roku na Kokořínsko..

 

 

7.5.2023 SE NAŠIM ČLENŮM TOMÁŠOVI A TEREZII RÁSLOVÝM  NARODIL SYN JAKUB,

HODNĚ ZDRAVÍ VŠEM PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV

 

SOBOTA 13.5. 2023  OKRSKOVÁ SOUTĚŽ V POŽÁRNÍM SPORTU MALEČ

V sobotu 13. května se konala okrsková soutěž v požárním sportu okrsku č. 2, tentokrát  v Malči
SDH Vepříkov reprezentovala 3 soutěžní družstva. Muži starší svým útokem útočili na 2. místo, ale koš se neudržel na savici a tak z toho byl neplatný pokus a 8. místo za vítěznými Petrovicemi . Muži mladší svou kategorii vyhráli, již potřetí za sebou a tak jim putovní pohár zústává napořád.  V bězích na 100m překážek, které se k časům z útoku připočítávají, byli naši bezkonkurenční a obsadili první dvě místa v tomto pořadí: vyhrál  Martin Piskač  na 2. místě skončil Jaroslav Adamec a ještě 4. místo přidal Zdeněk Krpálek.  V kategorii ženy mladší  Vepříkovské ženy vybojovaly krásné druhé místo za domácí Malčí.  Velmi dobře se holkám vedlo i ve stovkách, kde vyhrála Barbora Beránková,  Adéla Málková obsadila 5. místo a Aneta Čápová skončila desátá. Celá soutěž byla dobře připravena a počasí také vyšlo, bylo chladno ale nepršelo. Po skončení okrskové soutěže následovalo vyhlášení výsledků a odjezd domů. Na závěr patří všem velký dík za vzornou reprezentaci našeho sboru na okrskové soutěži.

 

SOBOTA 3.6. 2023  DĚTSKÝ DEN

Jako každý rok, tak i tento jsme naplánovali letní akci pro děti, ale ne jako loni Rozloučení s prázdninami, ale Dětský den, který se konal v sobotu 3. června na Hasičském areálu ve Vepříkově a pořádali ho Hasiči Vepříkov společně s Mysliveckým spolkem Vepříkov.  I když v okolí bylo několik akcí pro děti tak se sešlo  zhruba přes 60 detí se svými rodiči a prarodiči. Myslivci a hasiči měli rozděleny také stanoviště s úkoly, které musely děti plnit a obejít si celou trasu. Dále byl k dispozici skákací hrad a malování na obličej. O občerstvení se postarali také oba spolky, hasiči se starali, aby nikdo neumřel žízní a myslivci se starali o plné žaludky návštěvníků. Nabídka byla opravdu pestrá, grilovaná kýta z divočáka, párek v rohlíku, zvěřinové klobásky, palačinky a dokonce i točená zmrzlina. Dětský den se vydařil i díky pěknému počasí a návštěvě přes 150 lidí. Díky společnému pořádání obou spolků měla tato akce pro děti vyšší úroveň a  sluší se poděkovat všem, jak za pořádání ,tak i za účast.

 

NEDĚLE  2.7. 2023  SOUTĚŽ V POŽÁRNÍM ÚTOKU

V neděli 2. července  hasiči ve Vepříkově pořádali 23. ročník Poháru starosty obce a 17. ročník Memoriálu Miloslava Zadražila v požárním útoku mužů, žen a dorostu, letos také  spojený s Rebel Havlíčkobrodskou ligou. Celkem se k nám sjelo 37 družstev ve třech kategoriích, 17. muži, 10 ženy a 10 dorost. Nástup byl v 10 hodin. Poté šli na start jako první v rámci Rebel Havlíčkobrodské ligy  muži na 3B hadice.Vítězný útok předvedli ze sedmnácti přihlášených družstev, muži ze Seče. Druhé místo obsadilo Žižkovo Pole B a třetí skončili muži z Kamena. Po přestavení terčů na 2B a doplnění vody šly na start ženy a to 10 družstev  a pořadí bylo následující 1. Pohled, druhá Lučice a třetí skončily ženy z Herálce. Jako poslední v lize  soutěžili dorostenci. Z 10 družstev vyhrála Nová Ves u Světlé , druhý skončil Boršov a 3. místo obsadil Malčín. Domácímu týmu se útok bohužel nepovedl a skončili na děleném 8. Místě. Po malé přestávce se pokračovalo druhým kolem o Pohár starosty obce, do něhož postopilo 6 družstev mužů, vyhrála Seč, 4 družstva žen, vyhrály Habry a 4 družstva dorostenců, vyhrála Nová Ves u Světlé . Ještě jeden pohár byl připraven a to putovní za Memoriál Milana Zadražila, který získali muži ze Seče s nejrychlejším časem ze všech v druhém kole.  Před třetí hodinou odpoledne proběhlo vyhlášení vítězů a předání cen, všichni se pomalu začali rozjíždět do svých domovů. Soutěž se vydařila, počasí vyšlo, až na silný vítr, který trápil závodníky při srážení terčů. Všem za účast a pořadatelům za přípravu patří velký dík.

 

STŘEDA 5.7. 2023  TOUR DE VEPŘÍKOV

Statní svátek 5.7. patří tradičně ve Vepříkově cyklistům. Letos vepříkovští hasiči připravili již 14. ročník Tour De Vepříkov a opět se vydařil. Od ranních hodin se tak na hasičském areálu sjížděli trénovaní závodníci, ale i rekreační cyklisti a fanoušci cyklosportu. Nakonec se jejich počet vyšplhal na 155 včetně asi 40 dětí. Na 10.00 hodinu byl připraven start a peloton se rozjel. První účastníci závodu se na hasičský areál začali vracet za hodinku a mohli si tak dopřát nějakou dobrotu. V ceně startovného byl pro každého závodníka kromě zabezpečení hladkého průběhu, vyznačení tras a organizace připraven nápoj a kus grilovaného masíčka. K mlsání byly k dispozici chutné koláče nebo palačinky.

Odpolední trasu, která startovala okolo 13.00 hodiny ovlivnilo počasí. Přeháňky se nevyhnuly ani cyklistům na trase. Vše naštěstí rychle přešlo a všichni se vrátili ve zdraví. Počasí se umoudřilo, a tak se celé odpoledne vydařilo. Navíc nás se svým stánkem navštívila slečna z BESIP, kde jsme si mohli vyzkoušet, jaké je orientovat se pod vlivem alkoholu, nebo drog. V polední pauze mezi jednotlivými trasami se nám představili mládenci s ukázkou parkouru a zapojili do všeho také i děti a dospělé.

Tour De Vepříkov se tak opět zapsal jako vydařená akce a těšíme se na další ročník.

 

STŘEDA 5.7. 2023  LETNÍ KINO

Hned po cyklistické vyjížďce Tour De Vepříkov připravili hasiči ve Vepříkově promítání letního kina. Po setmění se na plátně začal promítat film Mimořádná událost. I když bylo chladno návštěvníci se sešli. Celkem film shlédlo na 100 diváků. K zobání byly připraveny hranolky s domácí majonézou, pivečko nebo něco ostřejšího k zahřátí. Po promítání se návštěvníci trousili domů a někteří se zdrželi až do ranních hodin.

 

 

SOBOTA 16.9. 2023  JEŘIŠSKÝ GULÁŠFEST

V sobotu 16. září 2023 se zúčastnil SDH Vepříkov a SDH Miřátky soutěže v nedalekém Jeřišně o nejlepší kotlíkový guláš. Sestavili jsme týmy o 5ti lidech (tým musel mít nejméně 2 členy z řad dobrovolných hasičů) a po pečlivé přípravě ingrediencí, kuchařského náčiní a ostré sekyrky jsme nastoupili s rozhodnutím vyhrát. Každý z 10-ti týmů dostal od pořadatele 4kg hovězího masa, kotlík a dřevo. Po odstartování stanoveného 4hodinového úseku následovalo rychlé založení ohně, čištění cibule, smažení, dochucování, načuhování k sousedům (jestlipak jsme rychlejší, máme lépe dosmaženou cibuli a co za zázračnou ingredienci tam tak mohli sypat?). Trošku nás při vaření zlobil vítr. Slzeli jsme nejen z cibule, ale chvílemi i z kouře. Některé týmy s sebou dovezly i občerstvení a po sousedsku se podělily o pečené dobroty, ale i o ty tekuté. Čas nakonec byl i na popovídání se soupeři, vždyť se většinou všichni známe a když se neznáme, tak se seznámíme. A pak už přišla chvíle napětí. Ve 12hodin jsme připravili talíř s gulášem pro 7-členou odbornou porotu. Pro veřejnost bylo připraveno 100 dotazníků a s mističkou si přišli pro ochutnávkou porci a poté odevzdali své hodnocení pořadatelům.

Naše přípravy stály za to, v hodnocení odborné poroty získal SDH Miřátky 1.místo a SDH Vepříkov 3.místo. Děkujeme pořadatelům za pozvání, zázemí i průběh akce byl opravdu na jedničku. 

 

V úterý 24.10. 2023 zemřel náš dlouholetý člen, starosta sboru a dlouholetý velitel Okrsku č.2

pan Václav Pavlíček.

Upřímnou soustrast přejí Hasiči Vepříkov.

 

SOBOTA 18.11.2023 MDM ve Vepříkově

Již po druhé se sešli naši muži z Vepříkova a Miřátek při příležitosti oslav Mezinárodního dne mužů. Ovšem, letos se měli opravdu na co těšit!

K poslechu a tanci zahrála kapela 2 STARÝ KLÁDY a nechyběla ani soutěž v pití piva na EX.

Na stoly jsme mužům naservírovaly pokrájený uzený bůček, klobásky, ale i malé ,,svatební” koláčky, které jsme pro ně pekly celé pateční odpoledne.

Kromě toho pečícího pátku jsme spolu strávily i všechny nedění večery od začátku října, kdy jsme pilně trénovaly rozsáhlou choreografii našeho tanečního vystoupení s názvem ,,VÝVOJ ŽENY“, který jsme jako zlatý hřeb večera mužům na MDM předvedly...

 

… prostě VEPŘÍKOVANDY 

 

SOBOTA 25.11. 2023 VEPŘOVÉ HODY

V sobotu 25.11. se Vepříkov zahalil do vůně čerstvých jitrniček, smažených řízků a všelijakých zabíjačkových dobrot. Hasiči totiž pořádali tradiční vepřové hody. Přípravy vypukly již ve středu. Hlavní řezník se za pomoci šikovných pomocníků zhostil své role na jedničku. Připravili celkem na 800 kusů jitrnic, kroupáků i na 90 kusů tlačenek. A na 200 porcí hlavních jídel k ochutnání. Ty měli návštěvníci možnost zakoupit i domů, nebo slupnout v místní hospůdce. Vepřový řízek, játra na roštu, zabíjačkový guláš, pečené kroupy, anebo pečená žebra, zelí a dva druhy knedlíků. Nemohla chybět ani tradiční prdelová polévka. To vše si návštěvníci pochvalovali a vyjedli do poslední porce. Víkend to byl náročný, ale vydařený. Vepřové hody se tak zapsaly mezi další vydařené akce, ve kterých určitě vepříkovští budou pokračovat.

 

Vše nejlepší a hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti Všem, do Nového roku 2024 přejí

Hasiči Vepříkov

 

 

2024

 

SOBOTA 6.1. 2024  HASIČSKÁ VÝROČKA

První akcí hasičů ve Vepříkově v roce 2024 byla Výroční valná hromada spolku, která se konala v sobotu 6. ledna v sále hospody od 18 hodin. Celkem se sešlo 37 z 57 členů.  Děti si svojí výročku odbyly tentýž den, ale již od 14 hodin a sešlo se jich všech 24. Pozvání na schůzi přijali dva milý hosté, starosta obce Vepříkov pan Petr Bárta a  velitel Okrsku č. 2 pan Zdeněk Piskač. Jako první bylo na programu zhodnocení  uplynulého roku 2023 zprávami pověřených členů výboru a následoval plán na rok 2024. Dále bylo předáno vyznamenání. Poté si vzaly slovo naši hosté. Nakonec se podávala večeře a večer pokračoval volnou zábavou po celý večer.

 

STŘEDA 17.1. 2024  ZÁJEZD NA HOKEJ

Ve středu 17. ledna se již podvanácté, konal zájezd na hokejové utkání  tentokrát do Prahy, na zápas HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice. Zájezd byl vyprodán velmi rychle na termín pátek 22.12. 2023, ale po střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, bylo hokejové utkání přeloženo na náhradní termín středa 17.1. 2024. Místní restaurace byla otevřena již od 13 hodin a tak se tam mohli všichni kdo jeli začít scházet. Po 15 hodině byl odjezd a řidič Jirka Toma byl přesný jako vždy. Všichni účastníci nastoupili a vyrazili jsme směr Praha. Tam jsme dorazili  po páté hodině. Před stadionem se už začali scházet fanoušci. Před zápasem ještě grilovaná klobása a pivko a může to začít. Atmosféra byla parádní, protože bylo zase vyprodáno, a výsledek 2:1 v prodloužení pro Dynamo nás moc potěšil. Po zápase následovala cesta domů, samozřejmě se zastávkou na benzínce. Po  půlnoci jsme byli doma a všichni se rozešli do svých domovů. Snad letos před koncem roku zase. 

 

PÁTEK 26.1. 2024  HASIČSKÝ BÁL

Konec ledna je pro hasiče ve Vepříkově náročným obdobím. Mají před sebou totiž největší zimní akci, a tou je tradiční hasičský bál. Proběhl v pátek 26.ledna. Tentokrát s kapelou Jásalka Band. A opět se vše vydařilo na 1. Nakonec se sešlo na 160 návštěvníků, kteří celý večer vyplnili tancem a zábavou. Ples zahájili tradičně zástupci SDH Vepříkov společným tancem. Pak už se celý večer tančilo, zpívalo, popíjelo. I v kuchyni místní hospůdky bylo k ochutnání několik dobrot. O půlnoci došlo na tradiční losování hry o ceny. Ti šťastnější si tak domů odnášeli televizi, vrtačku, nebo již tradičně vepřovou hlavu. Akce se nesla v dobré náladě a všichni se bavili do brzkých ranních hodin. Děkujeme všem sponzorům, bez kterých by tato akce nebyla, děkujeme také kapele, která odvedla svoji práci na výbornou a největší díky patří všem návštěvníkům, kteří nás opět po roce přišli podpořit. Těšíme se v roce 2025, tentokrát s kapelou Vysočinka

 

SOBOTA 27.1.2024  DĚTSKÝ KARNEAL

Hned v sobotu po hasičském bále se vepříkovští připravili na další akci, a to dětský maškarní karneval. Za roky pořádání se stal také tradiční veselicí s vysokou účastí. Od 14.00 hodin byl sál plný princezen, indiánů, baletek a dalších krásných různých masek. Nakonec se sešlo na 60 dětí, ale konečný počet se vyšplhal na 140 hostů. Tančilo se, zpívalo a připraveny byly také soutěže, kterých se děti rády účastnily. Bojovaly o prvenství a za každou povedenou akci byly řádně odměněny sladkou dobrotou. Navíc všichni mohli ochutnat dobroty z kuchyně - langoše, nebo palačinky. Děti si karneval jistě užily a domů se všichni návštěvníci rozcházeli až po setmění.

 

SOBOTA 9.3. 2024  MDŽ

Březen patří oslavě MDŽ, ani ve Vepříkově tomu není jinak. Oslava se konala v sobotu 9.března a opět se vyvedla. Žen se sešlo okolo 100 a celé odpoledne i večer si náramně užily. Nejprve vše odstartoval proslov pana starosty, který poděkoval ženám za jejich podporu a za velkou účast na této akci. Celý večer perfektně podpořila kapela H.O.P.E., která nás bavila až do ranních hodin. Když muži rozdali zákusky, chlebíčky, kávu a čaj přišlo na již tradiční vystoupení  Vepřenek. Změnily se v symfonický orchestr, který zahrál písně z filmu S tebou mě baví svět. Jako sólistka se představila Helenka Vondráčková.  Vystoupení se opět povedlo a velmi pobavilo. Pak už se tančilo, zpívalo a bavilo až do rána. Celá akce se vydařila a těšíme se příští rok.