Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 3. 2007

7. kapitola Vlak se rozjíždí


Vlak se rozjíždí


Co se mi nedařilo ve víru velkoměsta,tak se mi podařilo na Moravě na malém městě,kam jsem jel tehdy na prázdniny.Vozil jsem z Prahy hašiš a vyměňoval ho za kvalitní moravské výpěstky a v tamnější společnosti jsem nabral na vážnosti.V Praze jsem byl jedním z mnoha,někde uprostřed,tam jsem byl elita z města.Zásobitel a dodavatel kulturní osvěty,jak o mě kdosi říkal.

Kluci tam taky jezdili na bruslích,tak jsem jezdil s nima a sháněl se po nějáké slečně,která by mi padla za oběť.

Měl jsem nějáké rád,cítil jsem k nim něco,jenže ty nechtěly povolit a mě se nechtělo citově investovat,ba si myslím,že jsem toho ani tenkrát nebyl schopen,jelikož jsem byl dost namyšlenej frajírek,kterýmu šlo jen to jak vypadá a co si o něm myslí okolí.

Uznání jsem si vydobýval konzumací alkoholu a marihuany.To ostaní přišlo co nevidět.

Nakonec mi bratránek Karel dohodil holku z blízký vesnice.Bylo jí asi kolem dvaceti,hubená,zrzavá,pihatá a jedinou podmínkou bylo,abych jí donesl krabičku Startek a placatku ruma.To tedy byla cena za můj první sexuální zážitek.Nebyla tam láska,žádnej cit,jen touha po uspokojení a po tom říci si,že už to mám za sebou,že jsem se stal mužem.

Vše se odehrálo kdesi pod stromy někde za humny u pole,bylo to celkem rychlý a nezanechalo to ve mě jiných pocitů,než sklamání,že jestli tohle je tedy ten sex,tak to za moc nestojí a budu se raději věnovat alkoholu a marihuaně.

Tak jsem se po návratu do Prahy do toho opřel a chodil denně do parku a jednou mi Kačenka s Alešem nabídli,jestli si s nima nechci šňupnout trochu pervitinu.Neváhal jsem ani minutu,jelikož jsem byl hrozně zvědavej,co to udělá s mojí psychikou.A byla to síla,nářez,rozstřel a tím jsem si otevřel cestu do pekel.Tenkrát mi však bylo fajn a mohl jsem celou noc mluvit a byl pohotovej a dokonalej.Ďábel ukázal svojí příjemnou tvář.Mě bylo šestnáct a měl jsem pocit,že právě teď jsem otevřel Pandořinu skříňku a poznávám její tajemství.Zatím jsem však vypustil džina z láhve,který nejdřív sliboval,že bude sloužit a poskytovat příjemný zážitky,ale pak mě přerostl a já se stal jeho otrokem.O tom je však zbytečný psát,účinky drog a jejich rizika jsou popsány v každé příručce protidrogové prevence.

Já však píši o cestě tam a zase zpátky.

Těsně před koncem školního roku prasklo doma,že nechodím do školy.Povedlo se mi to tajit skoro celý prvák.

Přišel domů dopis,že jsem pro nedocházku z gymnázia vyloučen.Já měl dlouhý vlasy a toužil po pruhovaným svetru jakej měl Kurt Cobain z Nirvany a o víkendech chodil do Futura s Kačenkou,Alešem,Mézou a dalšíma lidma.Měl jsem pocit,že jsem součástí něčeho tajemnýho,tajnýho spolku a jsem svědkem rozkvětu velkoměsta a patřím k těm, kdo to vše utvářejí.Vyloučení z gymplu mě vyrušilo z klidu.

A navíc se zčistajasna po dlouhý době odněkud zjevil otec a najednou byl děsně chytrej a snažil se mě vychovávat a pozval mě na tři piva a pořád mluvil něco o odpovědnosti a tak.Měl pravdu,ale vzhledem k tomu,jak žil a zachoval se ke mě a mojí mámě jsem mu nevěřil ani slovo a každá další jeho moralita mě vytáčela k šílenství.

Už si nepamatuji,jak přesně následovaly další události,jen vím,že jsem doma vybral lékárničku a snědl několik plat různých prášků.Rohypnoly,diazepamy a podobně.

Pak si pamatuji sen,kdy jsem viděl pustou bílou pláň připomínající měsíční krajinu a po ní přijížděl na koni černý jezdec,který mi nabízel,ať naskočím k němu do sedla.Cítil jsem blízkost smrti.

Probudil jsem se v sanitce a oknem v zadních dveřích jsem sledoval ubíhající ulici.Sanitka míříla do stejné nemocnice ve které jsem se tehdy před šestnáci lety narodil.

Dali mě na kapačky a týden jsem si tam poležel.Pak ke mě přišla vlídná doktorka a odvezli mě na dětskou psychiatrii v Motole.Tak to byl můj první pokus o sebevraždu a také první kontakt s psychiatrií.Obého bylo v následujících letech více.

Měsíc jsem si tehdy poležel na oddělení pod vedením prim. Koutka kde jsem byl ve svých 16ti letech nejstarší.

Většinou tam byly děti mezi 10-15 lety.Kluci,co utíkali z pasťáků a pokoušeli se o sebevraždy,nezvladatelní jedinci a holky,který trpěly anorexií či bulimií.

Poprvý jsem zažil pravidelný režim,budíčky,rozcvičky,terapie,vycházky,pohovory s doktorem ,návštěvy a večerky. Pobyl jsem si na DPK měsíc a seznámil jsem se tam s Patrikem,který mi o pár let později dodával perník.

Po návratu do civilu jsem trochu omezil svůj životní styl,neboť se i něják doma provalilo,že jsem zkusil perník.Mámě jsem řekl,že to bylo jen jednou,že jsem to chtěl zkusit a že mi to nic neřikalo a drogy fakt ne.Mámu to uklidnilo a já jsem v září roku 1994 nastupoval do nové školy.Byla to střední pedagogická škola v Litoměřicích a já jsem se tenkrát poprvý v životě stěhoval z hlavního města.