Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 12. 2014

Poslední výšlap na Kolibu

"Letos opravdu naposledy na Kolibu" 

 

Datum konání:           27. 12. 2014

Akci vedle cvičitel:     Čeněk Koliáš

Počet účastníků:        17

Délka trasy:            19 km

 

Sraz účastníků povánoční turistické akce byl poblíž FN za mostem „U soutoku“ . Ráno bylo mrazivé, cesta byla místy pokryta ledem a krajina popraškem sněhu.  Již při východu slunce, který jsme zachytili na počátku naší cesty, se dal tušit slunečný den, který nás čekal. Ideální počasí pro zimní turistiku.

 

Z výchozího místa jsme se vydali po červené turistické značce přes Třebeš, Roudničku a dále pokračovali hradeckými lesy až na Kolibu. Cestou jsme měli krátkou zastávku na odpočinek u trojboké rozhledny Milíř, která byla v letošním roce odborníky oceněna čestným uznáním v soutěži Stavba roku 2014 Královéhradeckého kraje. Rozhledna byla v tento den uzavřena, ale prosluněný výhled na Vysokou nad Labem a do krajiny směrem ke Kunětické hoře stál také za shlédnutí.

 

V Kolibě jsme se zastavili na oběd a dále pokračovali v cestě, již opět směrem k Hradci Králové, avšak po žluté turistické značce. Došli jsme k prvému rybníku na okraji města - Biřičce, pokračovali k rybníku Cikán. Zde jsme se již rozdělili a pokračovali jsme nejbližší cestou k našim domovům. Někteří z nás ještě pokračovali k rybníku Datlík.

 

Povánoční den se nám vydařil a domů jsme se vrátili osvěženi zejména krásou přírody. Poprašek sněhu na slunci jiskřil po velkou část dne. Byla  naše tradiční cesta na Kolibu v tomto čase opravdu poslední?  Je to tajemství plánu KČT příštího roku.

 

Blíží se závěr roku, a tak bych za nás, účastníky akcí, ráda poděkovala vedení KČT Hradec Králové a všem našim cvičitelům za krásné turistické akce, které pro nás v letošním roce připravili.
                                                                                                                                  Jarka

                                                                         

část skupiny

 

Náhledy fotografií z alba Koliba