Jdi na obsah Jdi na menu

Flowin

 

 

Jsem zastáncem lidového moudra, že ve zdravém těle je i zdravý duch. Snažím se proto sportovat skoro každý den a nejčastěji mě potkáte na jógamatce, v bazénu nebo při projížďkách na kole.

Moje lekce jsou zaměřené na spalování tuků, formování postavy a posilování. Vždy se snažím o to, aby cvičení maximálně prospělo vašemu zdraví. Rád rozdávám úsměv a pozitivní energii a už teď se na Vás těším na svých hodinách.

Jsem certifikovaným instruktorem pro Flowin CORE a mám mezinárodní certifikaci pro Flowin PILATES. 

 

 dsc_6992sm.jpg

Co je Flowin? 
Moderní tréninkový systém pocházející ze Švédska, který byl vyvinut v prostředí vrcholových desetibojařů. FLOWIN® dokáže plně nahradit veškeré fitness aktivity. Je založen na přirozených a plynulých pohybech bez doskoků a zatížení kloubů. Při cvičení se využívá jen hmotnost těla.

Jak to funguje
FLOWIN® je cvičební nástroj a tréninkový koncept zároveň. Je složen z velké desky (tréninkové plochy) a sady malých podložek pro ruce, nohy, kolena a lokty. V tréninku se využívá jenom hmotnost vlastního těla, působící jako přirozený odpor. Cviky mají charakter koncentrovaných frikčních pohybů, které se vykonávají pomocí tření podložek o tréninkovou plochu. Intenzita zátěže odpovídá hmotnosti těla a tlaku, který je při cvičení vyvíjen. Tato unikátní metoda tréninku, na které je FLOWIN® založen byla patentována jako Friction TrainingTM

 

Friction TrainingTM - Formuj své tělo

Zábavně

Frikční trénink má na rozdíl od běžných fitness aktivit uvolněný charakter. Můžeš ho provádět kdykoliv a kdekoliv. FLOWIN® nabízí více než 300 různých cviků, které můžeš libovolně variovat a kombinovat.

 

Hloubkově

FLOWIN® posiluje hlavně střed těla, svaly upínající se na pánev a na obratle. Tréninkem procvičuješ vnitřní partie svalových systémů, které dělají tvé tělo rychlejší, ohebnější a vytrvalejší.

 

Přirozeně

Při tréninku využíváš jenom hmotnost vlastního těla. Ta slouží jako přirozená zátěž, která tělo nepřepíná a zbytečně nezatěžuje klouby.

 

Efektivně

FLOWIN® při každém cviku aktivuje několik svalových skupin najednou. Na kvalitní procvičení celého těla proto postačí pouhých 60 minut!

 

Zdravě

FLOWIN® zlepšuje držení těla a preventivně působí proti poranění kloubů a svalů. Kontrola frikce je přesná, rozsah pohybu si určuješ na základě své aktuální svalové síly.

 

Komplexně

S FLOWIN® můžeš trénovat celé tělo, a to na všech úrovních. Kromě klasických tréninků ho můžeš využít pro různé pohybové choreografie, strečinková cvičení či kardiotrénink.

 

Podle vlastních potřeb

Intenzitu tréninku a míru zátěže přizpůsobuješ svým aktuálním potřebám. Nezáleží na tom, kolik ti je let a v jaké jsi kondici.

 

563235_3819386322382_1345492396_n.jpg

 

   

Flowin Pilates 

 FLOWIN® PILATES je ladné, plynulé, posilovací a protahovací cvičení zaměřené na hluboký svalový systém a soulad s dechem. Vhodné pro správné držení těla, vyrovnání svalových dysbalancí, správnou funkci páteře a formování postavy. V lekci FLOWIN® PILATES využíváme cvičební pomůcku FLOWIN®, která je složena z velké desky a sady malých podložek pro ruce, nohy, kolena a lokty.

 

Ta nám některé cviky pilates usnadní - především v jejich plynulosti, jiným přidá na obtížnosti, ale především je oživí a obohatí. Během cvičení je kladen velký důraz na přesnost provedení jednotlivých cviků, na přirozenou funkci celého těla, rovnováhu svalů, tělesné a psychické uvědomění.

 

 

Výhody FLOWIN® PILATES

·         cvičební koncept určený pro širokou veřejnost

·         aktivuje hluboký stabilizační systém

·         prevence proti bolestem zad

·         vzpřímené a správné držení těla

·         posílení a aktivace svalů pánevního dna

·         posiluje svaly podél páteře

·         aktivuje bránici, zlepšuje kvalitu dýchání

·         podporuje funkční flexibilitu, koordinaci, kondici a koncentraci

·         umožňuje vědomě kontrolovat rozsah i rychlost pohybu

·         široká škála cviků

·         pocit harmonie – souhra pohybu, dechu a skluzu

 

 

531309_3819386882396_791884850_n.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky FLOWIN