Jdi na obsah Jdi na menu
 


Da lailama či Mein Kampf !

5. 5. 2010

Obrazek

22-07-2008.

S tím, jak se blíží olympijské hry v Pekingu, zesiluje i povyk protičínské propagandy. K tomu se skvěle hodí postupy ověřené třeba při kampani proti íránskému prezidentu Mahmoudu Ahmadinejadovi, kdy jsou původní informace záměrně zkreslovány pomocí chybných překladů.

http://www.informationclearinghouse.info/


Zatím poslední (21-07-2008) obviňuje čínskou vládu z rasismu. Majitelům barů a restaurací bylo totiž údajně nařízeno, aby neobsluhovali „černé“.

„Informace byla původně otištěna v anglofonním hongkongském deníku South China Morning Post (SCMP). Převzalo ji množství zpravodajských agentur a jakmile se rozběhla po světě, vyvolala množství pobouřených reakcí.

Při bližším ověření se ale ukázalo, že žádný z majitelů pekingských barů takový příkaz od policie neobdržel a že se pravděpodobně jedná o chybné čtení znakového písma. Policejní rozkaz se totiž týkal „černých živlů“, neboli „zločinců“, obchodníků s drogami, mafiánů, prostitutek apod. V mandarínštině je totiž organizovaný zločin pojmenováván jako „černá společnost“.

http://www.rue89.com/chinatown/pas-de-noirs-dans-les-bars-de-pekin-attention-aux-rumeurs


Ihned po tibetských nepokojích se internetemObrazek rozběhla následující poplašná zpráva:


„Za násilnostmi ve Lhase stojí falešní mniši:

Ukázka toho, jak Čína „demokraticky“ vyrábí dezinformace.

Na satelitním snímku pořízeném 20. března agenturou z Velké Británie lze jasně rozeznat  čínské vojáky, kteří se chystají obléknout mnišská roucha. TIBETŠTÍ mniši ve Lhase prohlásili, že byli za mřížemi a nemohli se tedy účastnit demonstrací.

Pravost snímku je nepochybná, což bylo prověřeno za nejpřísnějších podmínek (viz níže), a tak byly tyto informace v některých zemích známy už od 20. března.

Přepošlete snímek co nejrychleji všem svým známým na internetu, aby překročil všechny hranice a dostal se před zraky celého světa“... konec zprávy.


Michel Collon poskytuje více podrobností o původu této fotografie na stránce:

http://www.michelcollon.info/articles.php?dateaccess=2008-04-03%2007:17:28&log=articles


Zřejmě není nutné využívat Google-Earth nijak dlouho, aby si člověk navykl na satelitní snímky, a těžko by asi zůstal delší dobu utajen vojenský špionážní satelit, který by dokázal rozlišovat z několikametrové vzdálenosti... alespoň se domnívám.

Kromě toho ani snímky z nepokojů zveřejněné Mikem Smithem na internetu, ani články Jamese Milese otištěné v The Economist neukazují na organizované bandy mnichů, ale spíše na mladé lidi v civilu, kteří násilně napadají bezbranné kolemjdoucí, zapalují mladé prodejce v jejich vlastním obchodě apod.... bilance: 19 mrtvých. So it goes.




http://www.economist.com/daily/news/displaystory.cfm?story_id=10870258&top_story=1

Mezitím nám Rádio Praha a jeho Führers Stellvertreter podávají portrét vůdce teokratického feudalismu, který s bandou mnichů, misogynů, otrokářů a pedofilů táhne od vesnice k vesnici, aby našel „zvoleného“...

http://www.michaelparenti.org/Tibet.html

http://www.iivs.de/~iivs01311/SDLE/Index.htm

... který genocidu považuje za spravedlivou karmickou odplatu a jehož učitelem byl nacista...Obrazek

http://www.liberation.fr/rebonds/323085.FR.php


...a který je asi proto vzorem tolerance, že se neostýchá chválit ani etnické čistky...

http://www.antiwar.com/chu/c102999.html


... a proto vzorem pacifistického odporu proti tyranii, že vyhrožuje Číně novými násilnostmi...

http://www.liberation.fr/actualite/monde/327834.FR.php


 ... a jakoby mávnutím kouzelného proutku odhaluje v Číně i „islámský terorismus“...

http://www.rue89.com/chinatown/qui-sont-ces-terroristes-qui-menacent-les-jo-de-pekin


...není zvláštní, že výbuchy bomb, zemětřesení a jiné záhadné přírodní úkazy ještě nejsou přičítány čínské vládě, která by se tak mohla zapojit do lovu na fantoma Bin Ládina? Jaké nové politické rány ohlašují zvěstovatelé jara? Jaké strategie ostouzení à la Borges budou vypracovány ve stínu Langley?

 

 13. května 2008, 11:41 dopoledne

5. května oznamuje Chutian Metropolis Daily, deník sídlící v provincii Hubei, náhlé „zmizení“ jednoho z rybníků.Obrazek

Podle místních záznamů se tento jev vyskytl v průběhu posledních desetiletí již několikrát. Rybník vyschl v roce 1949, kdy byla vyhlášena Čínská lidová republika, v roce 1976, kdy si tangshanské zemětřesení vyžádalo více než čtvrt miliónu obětí, skončila „kulturní revoluce“ a odstoupili Zhou Enlai s Mao Zedongem, a znovu v roce 1989, kdy proběhlo studentské povstání na Náměstí Nebeského Míru.

http://www.danwei.org/natural_phenomena/earthquake_omen.php

 

Z oslabených geologických vrstev komunistické Číny lze jistě předvídat nové mediální tragédie. Nebude se novodobá historie mnichovského olympismu tento rok opakovat jen proto, aby nasytila tibetský hlad po pomstě?

Je čemu se falešně smát ! Není divu, že fámy nakonec označují číslo 14 jako agenta CIA.


http://www.voltairenet.org/article156299.html

http://blog.mondediplo.net/2008-08-13



Překlad –jmy–


***


Dalai Lama atd...(Brtiské Listy.cz) :


Příští rok bude padesáté výročí dalajlamova letu z Tibetu do indického vyhnanství. Jeho podpora přesahuje rámec obdivu hippies k duchovnímu odkazu "střechy světa" i když nepopírám, že se najdou lidé, kteří zaplatí 1000 USD, jen aby ho slyšeli mluvit. Jakou roli hraje tato loutka světového buddhismu v geostrategických plánech Spojených států?

Podle New York Times, každý pohyb dalajlámy při jeho pobytu v Americe byl rozplánován a naplánoval americkým státním departmentem. Představitelé města New York uzavřeli ulice. Televizní posádky z celého světa následovaly buddhistického kněze. A do každé zprávy nebo novinového příběhu zvládal vsunout požadavek nezávislosti Tibetu na Číně. Pardon. Autonomie.

Portoriko má populaci o stejné velikosti jako Tibet. Portoriko bylo americkou kolonií přes 100 let. Mělo mnoho představitelů. Proč neexistují podobné story, filmy, plakáty a koncerty pro portorické vůdce? Kampaň za "svobodný Tibet" skrývá neúprosný útok na Čínskou lidovou republiku. Dalajlama, se značnou pomocí od mainstreamových médií, se stal kultovní postavou, "svatým mužem". I Disney a TriStar podporují organizace pro svobodu Tibetu, Hollywood velebí filmy, jako je "Seven Years in Tibet", tibetskou romantiku, i když se jedná o skanzen, příapdně středověk uprostřed 21. století. A předlohu scénáře tvořila kniha napsaná rakouským nacistou, Heinrichem Harrerem. Kde zůstala lidská práva?

BL 11.12.2006 Richard Seemann: Mýtus zvaný horolezec Harrer: Esesák učitelem dalajlámy ZDE

Všude na zeměkouli byly domorodé společnosti Severní Ameriky, Latinské Ameriky, Afriky a Austrálie zdecimovány. Většinou za aktivní "misijní" účasti USA, které kam přinesly stejky a kokakolu, odvezly suroviny a změnily životní styl domorodců. Zproletarizovaly je. Různorodost jejich kultur, hudby a náboženství ustoupily "pokroku". Bídě. Tibetský buddhismus by zůstal odkázaný na milodary, pokud by nebyl na globální šachovnici rozbuškou pro vytvoření chaosu v Číně.

Tibet měl kdysi nevolnictví. Jednu z nejvyšších procent tuberkulózy a kojenecké úmrtnosti na světě. Dnes má Tibet 2,380 základních škol, spolu s několik odbornými školami, kde se učí v tibetském jazyce. Tibet má 2,623 lékařů, 95 městských nemocnic a 770 lékařských středisek. Železnici, která je v této výšce jako div světa.

V roce 1955 CIA začala stavět v Tibetu kontrarevoluční armádu. Na propojení samotného dalajlámy na CIA poukazoval už Newsweek 16. 8. 1999 v článku Evana Thomase, specialisty na špionáž pod titulkem “A secret war on the roof of the world–spooks, monks and the CIA’s covert gamble in Tibet”, popisující detailně operace CIA v Tibetu v letech 1957 až 1965.

Newsweek 16. 8. 1999 Evan Thomas: “A secret war on the roof of the world–spooks, monks and the CIA’s covert gamble in Tibet” ZDE

John Kenneth Knaus, jeden z operativců CIA v Tibetu, tvrdil, že pomoc CIA dalajlámovi byla omezená pouze na rádiový kontakt... Chicago Tribune z 25. 1. 1997 popisoval zvláštní jednotky tibetských žoldáků v Camp Hale v Rocky Mountains v Coloradu během padesátých let. Tito žoldáci byli pak vysazeni do Nepálu, odkud měli proniknout do Tibetu. Podle deklasifikovaných dokumentů studené války, takzvaných "Pentagon Papers" existovalo na 700 amerických letů C-130 s výsadky, zvláštní základy v Guamu a Okinawě pro cvičení tibetských vojáků. Akci řídil Gyalo Thundup, dalajlámův bratr. Článek v Chicago Tribune a měl titulek "The CIA Secret War in Tibet." Tajná válka CIA v Tibetu. Stejný název pak autoři dali knize.

The Virginia Quarterly Review 1. 10. 2002, Kenneth Conboy, James Morrison: The CIA's Secret War in Tibet ZDE

Ta kniha nebyla jediná. Thomas Laird napsal knihu Into Tibet; the CIA's first atomic spy and his secret expedition to Lhasa (Grove, 2002. ISBN 0-8021-3999-X). Mikel Dunham pak knihu Buddha's Warriors: The Story of the CIA-Backed Tibetan Freedom Fighters, the Chinese Invasion, and the Ultimate Fall of Tibet. (Penguin, 2004). V listopadu 1998 toto téma zpracovala i dvojice Tenzing Sonam a Ritu Sarin pro BBC1 pod názvem The Shadow Circus: The CIA in Tibet. Tenzingův otec Lhamo Tsering, byl rezidentem CIA a šéfkoordinátorem tibetské operace...

Friends of Tibet: The CIA Circus: Tibet's Forgotten Army ZDE

CIA věnovala dalajlámovi zvláštní prostředky během šedesátých let ve výši 180 000 USD za rok pro něho a 1,2-1,7 milionu USD pro své kanceláře v zahraničí. Malé jmění v Nepálu, kde se připravovala armáda a virtuální exilová vláda. Poslední rok, ve kterém mu byl plat vydaný, byl rok 1974. Tentýž americký vládní výbor , který schválil poskytování dolarů dalajlámovi, schvaloval financování operace v Zátoce sviní či akce Contras.

New York Times 2. 10. 1998: World News Briefs; Dalai Lama Group Says It Got Money From C.I.A. ZDE

National Endowment for Democracy , krycí organizace CIA (podobného zaměření jako Freedom House), poskytovala prostředky na Tibet Fund, Tibet Voice a International Campaign for Tibet. Cílem byla předsunutá pozice vojenských specialistů v Indonésii, Tibetu a Laosu, radarová špionáž atomových polygonů Číny. Už tehdy. A co teprve dnes?

Duchovně čistí Richard Gere a Harrison Ford mají koho obdivovat a komu naslouchat. Dnes převzali financování dalajlámy po CIA oni. Dalajláma může být proto svatým mužem. I dnes. A stejně jako jiní "svatí mužové", i dalajláma odsuzuje interrupci, všechny formy antikoncepce a homosexualitu. Prostě vzor konzervativního pokroku.

Vancouvers Online: 18.2. 2004 George Fetherling: Dalai Lama's Links to CIA Still
Stir Debate ZDE


http://www.blisty.cz/2008/3/26/art39763.html
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář