Restaurace u Citrí
Nabídka specialit
200 g
145.-
Vepřové šnečky smažené
(panenka plněná směsí šunky, sýru a hub, lehce kořeněná šalvějí a ochucená bílým vínem)
200 g
145.-
LÍSKOVECKÝ steak
(steak z panenky s restovanými játry a omáčkou s barevným pepřem, proložený anglickou slaninou)
250 g
95.-
Drůbeží játra na růžovém oleji
(restovaná játra ochucená červeným vínem a chilli papričkami)
200 g
145.-
Tři barvy v bramboráku
(směs tří mas na kari se žampiony, paprikou, cibulí, česnekem a zeleným pepřem)
150 g
120.-
Kuřecí medailonky FELICIE
(kuřecí gratinované se špenátem, chřestem a mozzarellou)
150 g
120.-
Vepřová ERENA
(medajlonek z panenky překrytý zapečeným chřestem a sýrem)
50 g
75.-
Mexická topinka
(maso z hovězí svíčkové s míchanou zeleninou, kečupem a chilli)
Přímo z udírny
(doba přípravy cca 30 minut, lze objednat i předem)
200 g
115.-
Kuřecí steak
250 g
135.-
Vepřová flákota
200 g
95.-
Kuřecí váleček (plněná roláda sýrem, klobásou a paprikou)
150 g
120.-
Krůtí jehla (klobása, slanina, cibule, paprika)
150 g
75.-
Pstruh uzený
200 g
330.-
Steak z tuňáka na bylinkách
Součástí jídla: kozí rohy, feferonky a zelenina
20.-
Smetanovo - křenová omáčka s pažitkou
Přijímáme objednávky k uzení všech druhů masa!
Studené předkrmy
120 g
125.-
Tatar z lososa, topinky
100 g
130.-
Tatar z tuňáka, topinka
Studená jídla
100 g
135.-
Tatarský biftek, topinky
300 g
95.-
Polední salát
(kuřecí kousky s česnekovou smetanou na čerstvé zelenině)
300 g
85.-
Italský salát s mozzarellou, fazolkami a zeleninou
300 g
65.-
Tuňákový salát
(tuňák s rajčaty a cibulkou)
400 g
80.-
Salát tetky ze Zelňáku
(čerstvá zelenina se šunkou, eidamem, ochucená olivovým olejem)
95.-
Bugati kolo obložené
(šunka, uzené, eidam, niva)
Polévky
30.-
Slepičí vývar, nudle, játrové knedlíčky
30.-
Žampionová polévka - s čerstvými žampiony
Ryby
150 g
75.-
Křupavé rybí filé
(filé v křupavé slupce)
150 g
120.-
Losos ve smetanovo - pažitkové omáčce
150 g
120.-
Losos s mandlovou omáčkou
(filet z lososa ve smetanové omáčce s mandlovými lupínky)
150 g
90.-
Pstruh s mandlemi (dle váhy 1dkg - 6,-)
150 g
90.-
Pstruh v sýrové síťce (dle váhy 1dkg - 6,-)
Bezmasé pokrmy
105.-
Bramboráková pizza vegetariánská
(se zeleninovou náplní a kečupem, zapečená sýrem )
85.-
Smažený květák
(servírujeme se štouchanými pórkovými brambory)
75.-
Smažená niva
70.-
Brokolice s holandskou omáčkou
(sypaná praženými mandlemi)
90.-
Hermelín v bramboráku
90.-
Pastevecký sýr
(uzený sýr v bramboráku)
90.-
Sýrová deska (eidam, hermelín, niva - smažené)
Těstoviny
125.-
Těstoviny a la "Giacomo Agostini"
Speciality Veteran car
150 g
125.-
Vepřová panenka ŠKODA SENTINEL
(panenka zavinutá v bramboráku)
150 g
125.-
Vepřová a la LAURIN & KLEMENT
(vepřová panenka zahalená v šunko-sýrovém polštářku)
150 g
125.-
Panenka dle PEPKA MECHANIKA
(panenka zapečená nivou, hermelínem a herkulem, s oreganovou omáčkou)
200 g
154.-
Kuřecí prsíčka JAGUAR
(kuřecí prsa plněná špenátem a mozzarellou)
200 g
155.-
Krůtí prsa na brusinkách
(krůtí závitek plněný slaninou, podlitý brusinkovou omáčkou)
200 g
225.-
Steak Drožkáře
(hovězí svíčková překrytá uzeným a nivou)
Jídlo pro zamilované
500 g
330.-
Dvě rolády s jemnou a pikantní náplní, smažené kuřecí a vepřové rolády, sýrové špízy s bylinkovým dresingem, servírované s porcí amerických brambor a bramboráčků
Jídla z hovězí svíčkové
200 g
225.-
Hovězí Rošťák
(steak z hovězí svíčkové s teplou zeleninou po mexicku)
200 g
225.-
Biftek
(hovězí svíčková, šunka, vejce)
200 g
225.-
Steak se zeleným pepřem
(hovězí svíčková, smetanová omáčka, zelený pepř)
200 g
225.-
Pfeffer steak
(hovězí svíčková, sůl, pepř)
200 g
225.-
Brněnská svíčková
(steak z hovězí svíčkové podlitý červeným vínem a brandy, se žampiony, kečupem a kořením)
200 g
225.-
Balkánský steak
(hovězí svíčková přelitá směsí čerstvých žampionů, kečupu, španělských oliv a červeného vína)
150 g
190.-
Čertovská svíčková
(kousky svíčkové restované v čerstvých žampionech, cibuli a kapii, podlité červeným vínem, kečupem s feferonkami a ostrým kořením)
200 g
225.-
Zámecký závitek
(přírodní závitek hovězí svíčkové naplněný uzenou kotletou, eidamem a slaninou, servírovaný na restované zelenině)
100 g
135.-
Chilli con Carne
(restované kousky pravé svíčkové podávané na pikantních červených fazolích s kečupem - ostré)
Sousta na jehle
150 g
95.-
Vepřové
(kousky kýty proložené slaninou, klobásou a paprikou smažené v trojobalu, servírované na bílém zelí přelitém dresingem )
200 g
120.-
Kuřecí dijonské
(přírodní kuřecí špíz proložený paprikou, podlitý smetanovou dijonskou omáčkou)
200 g
145.-
Krůtí Jamajka
(přírodní krůtí roládičky plněné herkulem a podlité holandskou omáčkou s lístky hermelínu)
200 g
135.-
Kuřecí roládičky
(přírodní kuřecí roládičky plněné hermelínem, kapií, slaninou, připravované na jehlách, doplněné špízem z čerstvé zeleniny)
Jídla z více druhů masa
200 g
165.-
Mamutí ouško
(přírodní hovězí svíčková a vepřová kýta naplněná anglickou slaninou a herkulem)
200 g
165.-
Nedělní řízek
(hovězí svíčková a kuřecí prsa naplněná pórkem a uzeným sýrem v prézlovém kabátku)
200 g
160.-
CHIRONOVA krůtí směs
(s drůbežími játry, žampiony a chřestem)
Drůbež krájená
150 g
105.-
Ruličky v oravském kabátku
(plněná krůtí prsa zavinutá v anglické slanině)
150 g
105.-
Krůtí prsa ORIENT
(restovaná krůtí prsa na černých houbách s bílým zelím a slaninou)
150 g
95.-
Moravská směs
(přírodní kuřecí prsa na cibulce s čerstvými žampiony, pórkem a kečupem)
150 g
105.-
Krůtí maso našeho hajného
(směs krůtího masa, cibule, pórku, žampionů a papriky, přelité kostičkami restované slaniny)
100 g
85.-
Kuřecí soté s vínem
(soté z kuřecího masa restované na cibulce a pórku se žampiony, bílým vínem a smetanou)
100 g
85.-
Mexické kuře
(ostrá směs kuřecího masa, červených fazolí, cibule a červeného vína)
100 g
85.-
Kuřecí nugety
(kuřecí medajlonky smažené v sýrovém těstíčku)
150 g
95.-
Kung Pao
(směs kuřecího masa se zeleninou a arašídy)
Plátky drůbežího
200 g
160.-
Krůtí steak "LOTUS"
(steak s anglickou slaninou, lehce překrytý nivou s přírodní omáčkou)
150 g
105.-
Krůtí maso provensálské
(přírodní plátky krůtího se zapečenou šunkou a eidamem, se smetanovou provensálskou omáčkou - sypané mandlemi)
150 g
100.-
Drůbeží prsa s lososem
(drůbeží prsa plněná plátkem uzeného lososa podlitá holandskou omáčkou)
150 g
125.-
Plněná drůbeží prsa
(kapsa plněná hermelínem, herkulem a ananasem, s přírodní omáčkou)
150 g
95.-
Drůbeží plátky ve smetaně
(přírodní kuřecí maso ve smetanové omáčce s nivou a lehkou chutí kari)
100 g
105.-
Krůtí plátek gratinovaný
(krůtí maso plněné broskví, eidamem, s lehkou šťávou)
150 g
100.-
Roláda drůbeží
(přírodní kuřecí plátek se šunkou a hermelínem svinutý do rolády, podlité jemnou šťávou)
100 g
85.-
Drůbeží maso zapečené
(přírodní plátky překryté brokolicí, zaváté gratinovanou nivou)
200 g
135.-
Kuřecí steak
(steak z kuřecího masa s jemnou smetanovo-sýrovou omáčkou)
200 g
150.-
Krůtí steak v lososové omáčce
(steak z krůtích prsou ve smetanové omáčce s kousky uzeného lososa)
100 g
85.-
Kuřecí řízek
Vepřové maso krájené
150 g
95.-
Zahradnické soté
(soté z vepřové kýty opékané v plátcích česneku, fazolkách, kukuřici, okořeněné chilli kořením)
150 g
95.-
Krakonošův oheň
(silně kořeněné soté se smetanou a cibulí)
150 g
95.-
Vepřové nudle na švestkách
(vepřová kýta restovaná v cibulce a švestkách s rozinkami, sypané mandlemi)
200 g
115.-
Djakartina
(vepřové nudličky s chutí orientálního koření marinované v plátcích česneku a cibulce, sypané mandlemi)
150 g
110.-
Krčmářské maso
(ostré vepřové nudličky se zeleninou a kečupem v bramboráku - gratinované eidamem)
150 g
100.-
Vepřoví čerti
(bochánky z kýty ostřejší chuti, překryté nivou)
Vepřové plátky
150 g
95.-
Řízek paní Kristýnky
(vepřové řízečky restované v sýrovém župánku s obkladem ananasu, šunky a žampionů)
150 g
95.-
Bazalkový plátek
(přírodní kýta s vůní bazalky přelitá smetanovo-bazalkovou omáčkou, přeložená teplým plátkem ananasu)
150 g
95.-
Sedlákův řízek
(kořeněné přírodní vepřové plátky překryté směsí restované zeleniny a slaniny)
200 g
125.-
Vepřový rošťák
(vepřový steak v čabajkových fazolích)
150 g
95.-
Vepřová kapsa
(přírodní vepřové maso plněné vaječnou fáší ze žampionů, šunky, hrášku a kapie, lehce podlité přírodní šťávou)
160 g
115.-
Skládané plátky
(vepřové a drůbeží plátky lehce naklepané, plněné šunkou a hermelínem, osmažené v trojobalu)
200 g
125.-
Španělský steak
(steak z vepřové kýty obložený směsí s olivami, lehce podlitý sherry)
200 g
130.-
Závitek naší babičky
(závitek z kýty přichucený křenem, proložený uzenou kotletou s nivou a osmažený ve strouhané žemličce)
Přílohy
150 g
35.-
Bramborové mřížky
150 g
35.-
Bramborové kostky s bilinkami
150 g
35.-
Bramborové plátky s kukuřicí
200 g
30.-
Americké brambory
200 g
35.-
Americké brambory s česnekem
200 g
35.-
Americké brambory s balkánským sýrem
200 g
35.-
Americké brambory s nivou
200 g
30.-
Hranolky
200 g
30.-
Brambory s máslem
200 g
35.-
Brambory šťouchané s cibulkou a slaninou
150 g
25.-
Rýže
4 ks
40.-
Bramboráčky
Omáčky teplé i studené
50 g
20.-
Tatarská
50 g
20.-
Bylinková
50 g
20.-
Ďábelská
50 g
20.-
Holandská
50 g
20.-
Zakysaná česneková smetana
Saláty
150 g
30.-
Okurkový salát s francouzskou zálivkou
150 g
30.-
Rajčatový salát s bylinkovou zálivkou
200 g
30.-
Zelný salát ostrý
300 g
65.-
Obědový salát
(čerstvá zelenina, drůbeží maso na česneku, dresing)
300 g
45.-
Šopský salát
250 g
35.-
Zelný, ostrý se žampiony
250 g
50.-
Řecký
(čerstvá zelenina s olivami a dresingem)
200 g
30.-
Mrkvový
Teplé moučníky
60.-
Smažená zmrzlina
(smažená zmrzlina, ovoce, šlehačka)
55.-
Čokoládové suflé
(s teplou vanilkovou omáčkou a broskví, sypané mandlovými lupínky)
45.-
Palačinka s ovocem a zmrzlinou, přelitá polevou
40.-
Palačinky naší bábinky
(plněné povidlím a sypané mákem)
45.-
Palačinky plněné ovocem
(šlehačka)
40.-
Palačinky plněné mákem
45.-
Palačinka "Hrušková panna"
(s hruškovými povidly, hruškou a brusinkami)
55.-
Horké lesní ovoce
(teplé lesní ovoce se zmrzlinou a šlehačkou)
45.-
Lesní sen
(vanilková zmrzlina, horké maliny, šlehačka)
45.-
Višňová pusa
(horké višně s griotkou a zmrzlinou)
Zmrzlinové poháry a dezerty
45.-
Veteran car
(kopec míchané zmrzliny, šlehačka)
45.-
Stracciatella s alkoholem
(zmrzlina, vaječný likér, šlehačka)
45.-
Broskvová melba
(vanilková zmrzlina, broskev, šlehačka)
45.-
Dámský pohár
(vanilková zmrzlina, čokoládová poleva, šlehačka)
45.-
Jahodový pohár
(jahodová zmrzlina, jahody, šlehačka)
50.-
Pánský pohár
(míchaná zmrzlina, whisky, šlehačka)
50.-
Míchaný pohár
(čtyři druhy zmrzliny přelité borůvkovou polevou, šlehačka)
65.-
Cinzano pohár
(Cinzano Rosso, citronová zmrzlina, soda)
55.-
Sekt pohár
(Sekt Bohemia, citronová zmrzlina, soda)
65.-
Campari pohár
(Campari, citronová zmrzlina, soda)
10.-
Kopeček zmrzliny