Jdi na obsah Jdi na menu
 


Braník rychle vrátil kluky na pevnou zem

28. 10. 2010

 

Braník rychle vrátil kluky na pevnou zem
 
Úterý 26. října 2010 16.30
 
ČAFC Praha–ABC Braník 1:9 (0:5)
 
Sestava: Radek Jedlička – Jiří Švarc, Marek Tůma, Pavel Dosadil – Victor Ferreira (1+0), David Souček, Martin Mandík, Jeroným Bohdan, Lukáš Hrdlička – Martin Rattay, Jitka Šnejdarová
 
Branka: 38. Ferreira (odražený míč)
 
Po pátečním vítězství v Újezdu se klukům nabízel útok na kontakt s horní polovinou tabulky přeboru. Braník měl sice jen o čtyři body více, rychle však vrátil čafáky na pevnou zem. Utkání rozhodl hned v samém začátku, dělal si na hřišti, co chtěl, a zvyšoval skóre. Domácí nakonec jen se štěstím unikli další inkasované desítce gólů…
 
Ach ty čafácké začátky. První dvě šance Braníku okamžitě skončily gólem, takže ve třetí minutě vedl 2:0 a bylo prakticky po zápase… Jediná naděje na zvrat přišla v bláznivé 10. minutě. Manďas orazítkoval vydařenou střelou tyč, soupeř se po odrazu míče do pole utrhl do brejku, který ukončil Radkův výborný zákrok. Další akce se tedy převalila zase na soupeřovu branku, Marek se dostal na hrot a pálil do gólmana, do brejku šel pro změnu Braník a teprve čtvrtá velká šance během pár okamžiků skončila gólem – 0:3. Zálohu zkusil oživit Lukáš, několik závarů uhasil bojovník Jirka. Hosté se trefovali po rychlých akcích i našich chybách a do přestávky přidali ještě další dvě branky.
 
„Energii máte vydávat hlavně na hřišti, ale není to vidět. Hned si necháte dát takový gól a je to pak o ničem. Míč máte pořád ve vzduchu a jen do něj práskáte, musíte si ho nejdřív dát na zem,“ zoufal si o přestávce trenér Petr Mandík.
 
Jenže Braník trefil v nástupu do druhé půle břevno a pak hned přidal šestý gól. Domácím efektivita chyběla, Pavel pálil po rohu vedle. O jedinou trefu se postaral důrazně postupující Victor, který na druhý pokus snižoval na 1:7. JeronýmJitkou pak spoluhráčům párkrát předvedli, že v kombinaci a přihrávkách je smysl hry. Čafákům dělala problémy důrazná hra soupeře, jenž navíc fauly zezadu skolil Rattyho i Davida. V závěru si Braník mohl zastřílet podle libosti a pouze díky jeho nepřesnosti kluci s velkým štěstím unikli hrozícímu desetigólovému přídělu.
 
„Již s Újezdem nebyla naše hra dobrá – a dnes jsme v tom jen pokračovali,“ zlobil se trenér Mandík po až příliš hladké porážce.
 
PaDo
 

Náhledy fotografií ze složky Braník 26.10.2010