Čokoládový dort
24. 2. 2008
Korpus: 200g moučkového cukru
200g změklého másla + trochu na vymazání
4 vejce
200 g hladké mouky
2 zarovnané čajové lžičky prášku do pečiva
2 lžíce mléka(můžete i přidat)
2 lžíce kakaa(podle chuti přidáme)
Rozehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170°C. Dvě dortové formy vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na korpus a utřete dohladka. Mouku s kypřícím práškem do pečiva vmíchejte až na konec.
Náplň: 200 ml smetany ke šlehání ohřejte skoro až k varu, pak odstavte z ohně a přidejte 50g másla, 3 lžíce medu a 200g nalámané tmavé čokolády. Čokoládu nechte přibližně pět minut rozpouštět a pak směsí zamíchejte. Udělejte to rychle, aby poleva neztratila lesk.
Třetinou ještě teplé polevy spojte korpusy, zbytkem potřete moučník a ozdobte čokoládovými hoblinkami (např. škrabkou na brambory).
200g změklého másla + trochu na vymazání
4 vejce
200 g hladké mouky
2 zarovnané čajové lžičky prášku do pečiva
2 lžíce mléka(můžete i přidat)
2 lžíce kakaa(podle chuti přidáme)
Rozehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170°C. Dvě dortové formy vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na korpus a utřete dohladka. Mouku s kypřícím práškem do pečiva vmíchejte až na konec.
Náplň: 200 ml smetany ke šlehání ohřejte skoro až k varu, pak odstavte z ohně a přidejte 50g másla, 3 lžíce medu a 200g nalámané tmavé čokolády. Čokoládu nechte přibližně pět minut rozpouštět a pak směsí zamíchejte. Udělejte to rychle, aby poleva neztratila lesk.
Třetinou ještě teplé polevy spojte korpusy, zbytkem potřete moučník a ozdobte čokoládovými hoblinkami (např. škrabkou na brambory).
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář