Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěže

Příspěvky

21. ročník soutěže „Příroda kolem nás“- Národního parku Podyjí

10. 5. 2021

Z více než dvěma tisíci obrázků a výtvarných děl vybírali letos porotci nejlepší práce v soutěži „Příroda kolem nás“.
Děti měly zachytit prchavé a neopakovatelné okamžiky, které získaly na svých toulkách přírodou. I přes distanční výuku se do ní zapojily děti z 266 škol a školek z různých míst po celém Česku. K naší velké radosti máme vítěze v kategorii 7. - 9. ročník ZŠ. 1. místo obsadila Aneta Chovancová- Síla pohledu.
Vítězné práce můžete najít na webových stránkách https://www.nppodyji.cz/priroda2021

Gratulujeme :-)

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

aneta-chovancova--sila-pohledu.jpg

 

Krajské kolo chemické olympiády

10. 5. 2021

Do krajského kola chemické olympiády postoupili - Václav Vlažný, Leontýna Bambasová a Anežka Klenková. Nejlepšího výsledku dosáhl Václav Vlažný, který obsadil 35. místo z 54 účastníků.
Všem Vám za Vaše vynikající výsledky moc gratulujeme.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

vaclav-vlazny-olympiada--1-.jpg

 

Krajské kolo chemické olympiády 2021

10. 5. 2021

Našim žákům se podařilo postoupit do krajského kola chemické olympiády. Vavříny úspěchu nesou:
Anežka Klenková, Václav Vlažný a Leontýna Bambasová.
Moc Vám gratulujeme a držíme palce 19. dubna 2021, kdy se rozhodne o těch nejlepších.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

 

CHEMICKÁ OLYMPIÁDA 2020 - 2021

24. 3. 2021

Naši žáci postoupili do okresního kola chemické olympiády, které proběhne 29.3.2021, formou online testu. Školní kolo zahrnovalo domácí přípravu v podobě teoretického testu a vyhodnocení domácích pokusů. Následoval rozřazovací online test, který zvládli výborně. Jejich úsilí a snaha byla tedy oceněna další metou a to postupem do kola okresního. 

Josef Frolík, Václav Vlažný, Leontýna Bambasová, Anežka Klenková a Viktorie Šachlová

Všem Vám držíme palce a gratulujeme.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

 

NEJORIGINÁLNĚJŠÍ STAVBY ZE SNĚHU

3. 3. 2021

Letošní rok nás příroda obdařila docela bohatou sněhovou nadílkou, a tak jsme vyhlásili soutěž "Nejoriginálnější stavby ze sněhu".

Sníh - pro někoho kalamita, pro jiného radost. Tak proč se nepokusit najít způsob, jak se radovat. Kromě zábavy a rozvoje kreativity tím děti pomohly například odklidit sníh. :-)

Žáci byli tvořiví a podělili se s námi o fotografie svých sněhuláků, iglů, či jiných staveb.
Do soutěže se zapojili např: Jan Ašembryl, Jan Bužek, Jan Karpianus a Natálie Kubíčková, jejichž fotografie si můžete prohlédnout.
Děkuji všem, kteří se zapojili do tohoto úkolu. Na všechny žáky, kteří poslali své fotografie, čeká ve škole odměna.

Mgr. Jana Schnelzerová

sneh.png

 

rybářská soutěž

25. 1. 2021

dolezal.jpgStřední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni vyhlásila pro žáky základních škol již desátý ročník soutěže „Rybářské vědomosti“. Svým rozsahem byla určena pro žáky 8. a 9. tříd ZŠ, složena z testu rybářských vědomostí. Z naší školy se účastnili z osmého ročníku: Kytka, Vlažný. Z devátých tříd: Hejna, Doležal, Chovancová, Klenková, Topková. Bylo vyhodnoceno 20 nejlepších, pro které je připravena výhra v podobě rybářského víkendu v Třeboni s možností sportovního rybolovu na chovném rybníce. K naší velké radosti uspěl stejně jako minulý školní rok a mezi nejlepší řešitele se dostal Michal Doležal. Obsadil čtvrté místo. A uspět se podařilo i nováčkovi v této soutěži Václavovi Vlažnému. Ten obsadil desáté místo.

Gratulujeme.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

 

Recykloskřítek Linda Recyklinda získal 2. místo

24. 11. 2020

Žáci naší školy, kteří chodí do 5.B, byli vyhodnoceni v soutěži o nejhezčího Recykloskřítka. Obsadili 2. místo. Největší zásluhu na tomto úspěchu má autorka skřítka Zuzana Bužková.
Moc gratulujeme.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D. a Mgr. Lenka Kovaříková

recykloskritek-4.png

 

Soutěž: Vytvoř si svého RECYKLOSKŘÍTKA

29. 10. 2020

Děti měly za úkol pomocí různých materiálů vytvořit svého Recykloskřítka. Výrobek by měl být vytvořen za použití některých recyklovatelných surovin (plasty, sklo, papír apod.), ale mohou být použity i jiné druhotně využitelné suroviny. Vyhlašovatelem soutěže je Zájmový spolek M-tes z. s. České Budějovice. Do soutěže se zapojila děvčata z 5.B třídy.
Tady jsou jejich příběhy a skřítkové:
Moje slečna skřítková se jmenuje Linda Recyklinda. Tělo má z papírových dutinek, boty z tetrapakového obalu, hlavu z bílé fólie, vlasy a šaty z polyamidu 6. Celé její tělo se dá zrecyklovat a vyrobit z něj ty samé materiály.
Dobrý den, představuje se vám Recyklokasík. Sháníte kasičku, obchody zavřené? Nevadí. Můžete si vyrobit pro sebe či své kamarády Recyklokasíka a do něj vhazovat ušetřené drobné místo klasické kasičky.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D. a Mgr. Lenka Kovaříková

12-skritci.png

 

výtvarná soutěž: "VODA V ZAHRADĚ"

10. 6. 2020

Český zahrádkářský svaz každoročně vyhlašuje výtvarnou soutěž. I letošní téma "Voda v zahradě" velmi zaujalo. Na Ústředí se sešlo přes 2500 prací, které zasílají jednotlivé školy, ale i územní sdružení. Některá ÚS ČZS shromažďují zaslané soutěžní výtvory ve svých prostorách, představí je na regionálních výstavách a provedou jejich vyhodnocení často i za přítomnosti představitelů obce. Následně potom ty nejlepší odesílají do celostátního kola. Na zaslaných výtvorech se objevuje voda na zahrádce v nejrůznějších podobách (jezírka, potůčky, fontány, zalévání, kapky na listech rostlin). Vyhodnocení se uskutečnilo během měsíce května.

V kategorii polytechnická práce se v této těžké konkurenci podařilo uspět našemu žákovi ze čtvrté třídy. Pavlo Taraněnko obsadil krásné deváté místo.

Moc gratulujeme.
Mgr. Věra Burešová, Ph.D. a Mgr. Lenka Kovaříková

foto-zahradkari.jpg

tar.jpg

 

Výtvarná soutěž

10. 3. 2020

Naši žáci se zapojili do výtvarné soutěže na téma: „Voda na zahradě“. Vyhlašovatelem je Český zahrádkářský svaz, jež tuto soutěž pořádá od roku 1993 a je tak druhou celostátní nejstarší soutěží. Výtvarnými pracemi děti každoročně doslova zavalují ústředí ČZS a hodnotící komise má vždy mnoho práce, protože zaslaná díla jsou velmi pěkná. V hodnotící komisi zasedají jak členové odborné komice ČZS tak skuteční odborníci v oboru, v posledních letech většinou z řad pedagogů uměleckoprůmyslových škol, nebo grafici činní ve svém oboru. O úrovni prací se mohou všichni přesvědčit na výstavách ČZS nebo v zahrádkářském muzeu v Hradci Králové. Naše škola zaslala obrázky do kategorie B - 1. stupeň základních škol - Zuzana Bužková, Ema Křížová, Pavel Taraněnko, Andrea Vondrášková. Do kategorie C - 2. stupeň základních škol - Leontýna Bambasová, Aneta Chovancová, Štěpán Měšťan, Šimon Novák, Simona Šašková.

Mgr. Lenka Kovaříková a Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

soutez.png

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »