Jdi na obsah Jdi na menu
 


KSČM PODPORUJE Ing.Miloše Zemana

21. 1. 2013

Úvod

KSČM PODPORUJE

Ing. MILOŠE ZEMANA, CSc.

VE II. KOLE VOLEB PREZIDENTA

ČESKÉ REPUBLIKY

milos-zeman-600x285aaa.png
Obracíme se na voliče KSČM a občany ČR s výzvou, aby v zájmu této země volili Ing. Miloše Zemana, CSc. za prezidenta republiky.Ze současné nabídky kandidátů představuje Ing. Miloš Zeman, CSc. záruku obhajoby národních zájmů České republiky a sociálních jistot neprivilegovaných občanů. Jedná se o levicového kandidáta.
Nechceme, aby na Pražském hradě byl ve funkci českého prezidenta obhájce sudetských němců a předseda ultrapravicové politické strany TOP 09 Karel Schwarzenberg. Aby se z Pražského hradu vysmíval občanům této země asociál Miroslav Kalousek, místopředseda TOP 09. Nechceme, aby za přestárlého a věčně spícího Karla Schwarzenberga tahali za provázky tito lidé.
particka.jpg
 
 
POŽADUJEME DEMISI VLÁDY!
ŽÁDÁME NOVÉ VOLBY !
To bylo hlavní sdělení demonstrace 17.11.2012 v Praze na Václavském náměstí.
Dvacet tísíc demonstrantů nespokojených s poměry v naší zemi požádovalo po současné vládě ODS, TOP 09 a přeběhlících z Věcí veřejných demisi a k tomu symbolicky zvonili klíči vládě na odchod.
17112012c.jpg
17112012f.jpg
STANOVISKO ZO KSČM PŘEŠTICE K TZV. CÍRKEVNÍM RESTITUCÍM
Základní organizace KSČM v Přešticích projednala na své členské schůzi dne 15.11.2012 informaci o činnosti Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která schválila dne 8.11.2012 Zákon o majetkovém vyrovnání státu s církvemi, tzv. „církevní restituce“.
Členská schůze s rozhořčením konstatuje, že celá odluka církve od státu a majetkové vyrovnání státu s církvemi nejsou dobře připraveny ze strany zodpovědných institucí a zodpovědných ministrů státu.
Ačkoliv český stát by měl církvím podle schválených církevních restitucí nahradit celkem 134 miliard korun, kdy 75 mld. má být hodnota vrácených pozemků a nemovitostí a 59 mld. Kč má být církvím vyplaceno v penězích v příštích 30 letech, není k dispozici elementární soupis o jaký majetek se jedná, který by se měl církvím vracet. Není doloženo původní vlastnictví církví k tomuto majetku, dokonce mají byt vyplaceny miliardy korun z peněz daňových poplatníků církvým, které vznikly až dávno po roce 1948, dokonce po roce 1989!
To považujeme za nehoráznost, stejně tak, jako že se tyto pozdě narozené církve tohoto jim nabízeného majetku okamžitě veřejně nezřekly, že jim nepatří. To vše v době, kdy náš stát nemá peníze na sociální dávky pro občany, kdy nemá peníze na zdravotnictví, na valorizaci důchodů a podobné věci.
Členská schůze ZO KSČM konstatuje, že z těchto důvodů se takto schválené církevní restituce stávají pouhou zástěrkou pro rozkradení lukrativního majetku České republiky se souhlasem 102 poslanců a to v situaci, kdy přes 80% dospělých občanů země je proti těmto církevním restitucím!
Členové ZO KSČM Přeštice podporují požadavek většiny občanů České republiky, aby byly vypsány nové volby do Poslanecké sněmovny, neboť vládní koalice v Poslanecké sněmovně zradila zájmy České republiky, dala souhlas k rozkradení České republiky a mnozí z těchto 102 poslanců, kteří hlasovali pro tyto církevní restituce podvedli své voliče, protože tak zásadní zásah do majetku naší republiky jejich strany vůbec neměly ve svém volebním programu. Tudíž k tomu nemají mandát od svých voličů.
Přeštice 15.11.2012
cirkevni-tunel.jpg
♠ ♠ ♠ ♠ ♠
NEJVĚTŠÍ PROTIVLÁDNÍ DEMONSTRACE OD ROKU 1989
PROTI ASOCIÁLNÍ POLITICE SOUČASNÉ VLÁDY
ODS - TOP 09 - VĚCÍ VEŘEJNÝCH
Na 120 000 lidí přišlo v sobotu 21.4.2012 na Václavské náměstí v Praze požadovat demisi vlády ODS - TOP09 - Věcí veřejných
demonstrace9.jpg
KSČM plně podpořila tuto protivládní demonstraci organizovanou Odborovými centrálami.
demonstrace7.jpg
VÍTEJTE NA NAŠICH WWW STRÁNKÁCH
Vážení návštěvníci našich www stránek,
 
 
děkujeme Vám za Váš zájem o informace naší „Základní organizace Komunistické strany Čech a Moravy v Přešticích“, v okrese Plzeň-jih.
 
Rozhodli jsme se využít toto komunikační médium ke zveřejnění našich stanovisek, názorů, aktivit a některých našich dokumentů, aby jste si mohli učinit představu o naší činnosti, o tom, čím naše organizace žije a jak se díváme na svět kolem nás.
 
Věříme, že zde najdete zajímavé informace, které využijete ke svobodné tvorbě vlastních názorů, a že Vám pomohou orientovat se v politické situaci.