Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Filip: Proti České republice,

 

Na 9. zasedání Ústředního výboru KSČM v Praze řekl předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip o protestech pořádaných spolkem Milion chvilek pro demokracii, že by mohly mít souvislost s kybernetickým útokem na benešovskou nemocnici. Zároveň označil parlamentní strany KDU-ČSL, TOP 09, ODS a Piráty za kolaboranty, kteří ohrožují suverenitu Česka. „Považuji to za kolaboraci s cizí mocí,“ řekl Vojtěch Filip v rozhovoru pro Český rozhlas.

"Je třeba si uvědomit, že v České republice existuje několik skupin, které chtějí narušit normální demokratický řád. A když jsem četl vyjádření pana Mináře z Milionu chvilek, tak jsem byl zděšen. Říká, že chrání demokratický systém, přitom bez jakéhokoli mandátu od občanů České republiky chce vyvolat změnu vlády. Četl ten člověk někdy čl. 1 ods. 1 Mezinárodního paktu o občanských politických právech nebo Listinu základních lidských práv a svobod? Uvědomuje si, že nemá žádný mandát od občanů? Ten mandát se získává ve volbách a jestli je chce zpochybňovat, tak mu na to nejlépe odpověděl v článku Jan Keller (ČSSD), který napsal, že protidemokratickými postupy zpochybňuje postup demokratický...," řekl.

"Proti České republice, proti její suverenitě a našim občanům se chystá opravdu koordinovaná akce, kterou řídí silné organizace ze zahraničí. K tomu se množí i čeští přisluhovači v čele s KDU-ČSL, TOP 09, ODS a přidávají se k nim Piráti, někteří z neznalosti, ale někteří pravděpodobně v žoldu jsou ochotni tuto politiku hrát. Jděte se podívat na záběry ze sjezdu Sudetoněmeckého landsmanšaftu, který má znovu požadavky územní a majetkové vůči České republice. A kdo na něm seděl? Kdo jim tleskal? A co znamená podpora některých věcí, které se tady odehrávají? Postavit válečným zločincům památník?"

Celý rozhovor na stránkách Českého rozhlasu.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM