Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženevské jezero

Odjezd z Prahy v 21.00hod.

V ranních hodinách příjezd do Švýcarska. Asi 30km východně od Bernu jsme navštívili údolí Emmental. Je tvořeno řekou Emme a okolní pahorkatinou. Údolí je posázeno velkými statky a bohatými vesnicemi a dosud žije ze zemědělství. Než údolí opustíte, nezapomeňte ochutnat známý ementálský sýr. V sýrárně Affoltern Vám předvedou celý jeho výrobní proces. Součástí ukázkové sýrárny je tzv. Küherstock-stará ruční výroba. Nový provoz dokáže vyrobit najednou čtyři stokilové bochníky sýra. Na jeden bochník je potřeba 1 000 l mléka – ty vyprodukuje denně asi 80 dojnic. Zhruba 10 000 tun ementálu ročně zde vyrábí více jak 200 vesnických sýráren.

Odtud jsme zamířli do městečka Montreux na břehu Ženevského jezera. Má zde sochu Freddie Mercury – (1946-1991), britský hudebník. Podél jezera,jsme došli do Veytaux, k hradu Chillon Byl postaven ve 13. stoletíí a je jedním z nejzachovalejších středověkých  evropských hradů. Stavba to byla strategicky významná neb ten, kdo držel hrad, ovládal cestu okolo Ženevského jezera a mohl vybírat mýtné.

Navečer jsme dorazili do Wallisských Alp, Saas-Grundu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ženevské jazero

(Herda Rudolf, 4. 12. 2011 10:22)

....super nádhera....Rudolf

ahoj:)

(Lulu-Lucia, 18. 9. 2010 12:55)

Veľmi pekné fotečky máš, určite sa sem ešte vrátim, ked bude viac času. A páči sa mi, že som nemusela myškou behať, ako u iných, čo su na estránkach, ale máš fotky v rovnakom rozmere. Tiež sa o to snažím. No samozrejme toto je tu o fotkách, či už malých, veľkých, jednoducho - krása.
Želám dobré svetlo.