Jdi na obsah Jdi na menu
 


Carom3D

26. 6. 2008

Čaute lidi!

Objevil jsem na webu zajímavou gamesku "Carom3D" a jelikož se týká kulečníkových disciplin, tak se s Vámi podělím, třeba to někoho zaujme. Co je důležitý již v úvodu říci je to, že se jedná o online hru a z toho plyne mnoho zajímavých možností. Je to nejen nejlepší dostupná simulace kulečníku, ale také z části RPG (RPG stránku berte s rezervou, ale autoři tak prezentují - vlastnosti tág, sbírání peněz, …). Hrát můžete 8 Ball, 9 Ball, 3 Ball, 4 Ball, Snooker, Ruskou pyramidu, karamol, velky karambol, 14.1 a další mně dosud neznámé hry. V tzv. módu Practice (nemusíte byt připojeni na net) jde hrát 8 Ball, 3 Ball, 4 Ball a Card Ball, zbytek je bohužel dostupný pouze online. Co se týká online hraní, stejně jako v jiných hrách existují Crew, což by mohla být zajímavá výzva, kdyby to pár lidí chytlo. Potenciál hry je obrovský, zpracovaní grafického prostředí je vynikající, vše je 3D. Hráč může použít různé pohledy, zoomovat, měnit úhel tága (Pique ci Masse není problém), na Cue Ball nastavíte libovolnou faleš. Dalo by se říci, že se koule chovají jako za ideálních podmínek, které v herně jen stěží dosáhneme. Náš skill, který v herně uplatňujeme, je zde vytěsněn na úroveň teoretických znalostí, spoustu věcí si zde můžete osvojit a pak je vyzkoušet v herně. Jen stručně k ovládání, používají se klávesy LCtrl, LShift, myš (L, R, kolečko) a Tab.

 
Na závěr něco málo odkazů:

 
http://www.carom3d.com/

http://www.carom3d.cz/

http://www.youtube.com/watch?v=TFdsR6SJeO8

http://www.youtube.com/watch?v=Sc_bItRd5ck

http://www.youtube.com/watch?v=luYQTZCbHfU

 

pavel

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super Hra

(Petr, 10. 6. 2009 11:51)

Nedávno jsem tuto hru vyzkoušel a můžu vřele všem doporučit. Fyzika hry je perfektní a když k tomu připočím ještě možnost komunikace s lidmi z celého světa a sbírání zkušenosti, tak až na pár drobností nemám co bych té hře vytknul.

RE: vp3

(Daniel, 30. 6. 2008 14:27)

No, to je vzdycky mazec, kdyz se povede prodat dobre namakanou postavu. Vzdycky si vzpominam na maminku, ktera tvrdivala, kdyz mi zakazovala hrani, ze timhle si nic nevydelam, ze ztracim cas.. houbeles :-)

S tou fyzikou je to opravdu tak, ze musis hrat a hrat, abys to poznal.. to je ale u vsecho ohledne hry.. na prvni dojem to nelze regulerne posoudit. Ja mluvil spis o mem "feelingu" z te hry. Vypalim Ti ten VP3 a posoudis sam..kdyz si na to vzpomenu :-)

Jinak rozhodne.. online hry maji nesporne plus :-)

vp3

(pavel, 26. 6. 2008 21:29)

jj, o tom jsem slysel, ale neni free a neni online (mne osobne online vyhovuje, ale je to zasek). fyzika bude hodne podobna, skoro bych rekl, ze podle poctu hracu a odezvy na webu asi lepsi u carom3D, ale vp3 jsem nehral, beru podle webu. problem je, ze kdyz chces tu fyziku otestovat, tak to chce hrat a hrat a hrat, preci jen nejde rict, ze se to da naucit za odpoledne. uklidit koule neni tezky, ale nejvic sem dal nabeh 6 kouli, pak se nekde zaseknu a tam ma prijit na radu mozek a zatuhne to :) btw. jak se smeli u WoW a prodavaj se vycaply postavy, tak tady uz to jede taky, coz jsem se docela divil. umis hrat kulec na compu a vydelas na tom :)

Fyzika

(Daniel, 26. 6. 2008 20:57)

spatne jsem se vyjadril. VP3 dle meho fyziku lepe zobrazuje. Je to jen muj dojem, rozhodne doporucuju vyzkouset.

Virtual Pool 3

(Daniel, 26. 6. 2008 20:55)

No.. neni to spatne. Ale pokud si potrpis na fyziku spis nez na online hry, vyzkousej Virtual Pool 3 :-)

Upozornění na nový příspěvek

(pavel, 26. 6. 2008 19:03)