Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Obrazek

AKA:  Psycho

Email: vojta.safranek@seznam.cz

 

 
        Počet turnajových vítězství:
        Počet finálových účastí:
        Nejlepší výsledek na turnaji:
        Počet čistých her na turnaji:
        Na koho umí hrát:
        Proti komu to moc nejde:
 

 

Kulečník pořádně hraju někdy od května 2007,dvakrát až třikrát týdně. Dovedlo mě k tomu sledování snookeru v televizi a zdravotní trable. Dřív mi kulečník moc nevoněl, protože sem tam potopit kouli byl neřešitelný problém, ale v Tv to vypadalo tak nádherně jednoduše, že jsem prostě neodolal si to pořádně zkusit. Jenže jsem zjistil, že ohledně mých schopností se nic nezměnilo. Naštěstí tehdy přišel od doktora zákaz alkoholu, takže místo toho, abych šel na pivo, jsem šel hrát s kámošem kulečník. A protože jsem chtěl vyhrávat, chodil jsem častěji než on. A to mě na kulečníku přitahuje. To, že je to vidět, když se tomu věnujete a že můžete pozorovat, jak se zlepšujete.

 

Co se týká hry, víc řeším nahrávky než potápění, a zmršená jednoduchá nahrávka mě mrzí daleko víc než nepotopená jednoduchá koule. Takže dost promejšlím co a jak, než se do něčeho pustím, protože zase žádnej ostrostřelec na daleké vzdálenosti nejsem a nahrávky se třemi rotacemi a o deset mantinelů neumím. Ale když si dobře nahraju, tak se bez toho dá docela dobře obejít.

 

Žádné úspěchy v žádných turnajích mě zatím nepotkaly a ani po tom zas tak netoužím. Model, kterej kluci nasadili, mi naprosto vyhovuje, protože si zahraju se spoustou lidí a od každýho se můžu něco naučit a nemusím si otravovat hru vědomím, že nutně musím vyhrát, jinak na turnaji končím.

 

 

 

Výskyt v herně na Hájích:

 

Většinou úterý a pátek od otevírací doby (mám rád klid) a v neděli samozřejmě na turnaji.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

snooker

(vojta, 5. 4. 2009 14:13)

Oznamuju změnu preferencí. Postupně se totiž přeorientovávám na snooker, takže poolové turnaje jdou z mého hlediska trošku stranou, byť nadále zůstavají hlavní náplní nedělních večerů a jako takové je nehodlám vypouštět. Nicméně mým hlavním cílem je co možná nejkvalitnější hra na zápasech PB snookerové ligy a snaha o co nejvyšší náběh. Budu rád za každý frame, který se mi podaří pro sebe urvat, ale celkové umístění aspon prozatím řešit nebudu. Snooker je nádherná a hodně těžká hra a já sem pořád v této oblasti nováček a tak daleko důležitější pro mě bude každá povedená potopená koule s nahrávkou, nebo povedená jistota na které si mí soupeři budou marně lámat zuby.
Hodlám se do toho pustit naplno, takže kdo byste chtěl se mnou nějak pravidelně trénovat ozvěte se!:)

reflexe turnaje z 15.2.09

(vojta, 20. 2. 2009 17:17)

Nebylo to zlé:) zpočátku dokonce tak výborné že to doposlední chvíle vypadalo že budu snad první v PB komu se podaří dát dvě čisté za sebou, ale nahrávka na černou o kousíček nevyšla. Zápas proti Danovi jsem nezvládl moc po psychické stránce, s Honzou K to byla vyloženě smůla, to se jinak nazvat nedá, protože zahrát čistou a černou přitom potopit véčkem s faulem, to byl prostě pech:)

Snažil sem se přes týden odstranit další problémové věci, ale že úspěšně, to si nedovolím říci. každopádně se zase těším na neděli:)

reflexe turnaje z 8.2.09

(vojta, 9. 2. 2009 17:27)

Mno musím před sebou smeknout:) A hlavní zásluhu na tom, kromě mě, má Dan. Ve středu sme totiž objevili dosti zásadní chybu v mém držení tága, v důsledku čehož sem musel znovu ( pokolikáté už?:) ) změnit postoj.
Nové držení se mi pranic nezamlouvalo ale Dan mě donutil pravidelným drilem během tří dnů si ho jakž takž osvojit. Když sem šel na turnaj tak jsem doopravdy neočekával žádné zázraky, konečně před každým strkem sem se musel minutu štelovat, protože pořád nevím jak se k tomu mám postavit, aby to držení tága bylo jakž takž v pořádku, takže semifinále při účasti 18 lidí a skalpy Jirky P a Jakuba K jsou nečekaným ale o to více příjemným překvapením. Trošku mě mrzí že sem zrovna proti Danovi předváděl nejhorší hry na turnaji, a několik her jsem mu doslova a do písmene daroval, ale jinak absolutní spokojenost:)
Samozřejmě mě čeká ještě spousta práce na postoji, na tempu apod. ale určitě se mi do toho teď půjde daleko radostněji, než dříve :) Jednak mám totiž skělého učitele, a jednak ta dřina přináší velice sladké plody:)


reflexe turnaje z 1.2. 09

(vojta, 2. 2. 2009 21:02)

spokojenost:)
sice to na semifinále nakonec nevyšlo, protože konkurence byla veliká, ale za svou hru se tentokrát stydět nemusím:)

reflexe turnaje z 25.1.09

(vojta, 25. 1. 2009 20:50)

Vážení, tak tohle byl nářez:) nemám slov:) Sice sem byl konečně perfektně oblečen a dobře nalazen, ale ta hra?:) prej, "pod hrát snooker zlepšíš si techniku". nevím co to udělalo s technikou, ale míření se mi pokurvilo parádně:) Ani jeden uhranej frame o tom svědčí dost výmluvně:) Prej mám mířit citem, na příští turnaj si tedy beru slepecký brejle a budu mířit poslepu. Akorát kdybyste byli příště někdo od tý lásky a dobroty a průběžně mě řikali souřadnice všech koulí na stole a případně mě nanavigovali na ten správný záchod:)

P.S. Dane, evidentně se na něco v mém tréninkovém plánu zapomnělo, takže je třeba na tom dosti výrazně zapracovat:)Ono je sice hezký, že na snookru umím potopit 4 koule v řadě, ale pokud pak nic netrefím na poolu, je to poněkud deprimující a navíc jako tvoje vizitka asi nepůsobím příliš dobře:) krom toho teda že jsem byl dobře oblečen:)

reflexe turnaje z 18.1.09

(vojta, 18. 1. 2009 21:40)

no ono není moc co reflektovat, po třech dnech v horečkách sem byl rád že sem stál na vlastních nohách:) Hrál jsem akorát na začátku, a pak už mě zmohla únava a byl sem rád že byl už konec:)

reflexe turnaje z 11.1.09

(vojta, 12. 1. 2009 0:38)

výsledkově už daleko lepší, trochu pomohlo štěstí, někdy zabrala trošku smůla, na posledním zápase se bohužel podepsalo i obecenstvo (soustředit se v zápase na hru, když kolem furt někdo mele o preclíkách, vztazích apod. mi vážně dělá potíže, a měl sem sto chutí to zabalit)
co se týče hry.. byly slabší i silnější momenty, ale v celku vzato, jde to dobrým směrem, a pokud vydržím poctivě pracovat dle Danových pokynů a rad, určitě se to ještě pozitivně projeví v časech budoucích ale doufám že ne až tak moc:)

reflexe turnaje z 4.1.08

(vojta, 4. 1. 2009 21:26)

výsledkově nic moc, ale relativně dobrý pocit ze hry. Samozřejmě se trochu projevilo, že sem měsíc nebyl na devítkových stolech, takže některé úhly a tempo mi zvláště ze začátku ulítávaly, ale postupně se to lepšilo. Pokud dál bude fungovat spolupráce s Danem, a přidá se aspoň kousek štěstí kterého dneska věru mnoho nebylo, mohlo by to být příště zas o něco lepší.

ukončete nástup, dveře zavírají..

(vojta, 19. 12. 2008 22:12)

a držte si klobouky, protože tohle bude jízda. Mám nové tágo a znovu začínám hrát.. no ono vlastně hraje samo, já se jen dívám.. aleco vám budu povídat, však uvidíte:)

a tágo v ....

(vojta, 1. 12. 2008 16:01)

mno, viděl bych to na trošku delší pauzu..

reflexe turnaje z 30.11.08

(vojta, 30. 11. 2008 21:54)

bez komentáře

reflexe turnaje z 22.11.08

(vojta, 24. 11. 2008 22:05)

Nu lepší se to:) poslední z těch miliónů změn který jsem zkoušel na provedení strku za poslední měsíc se osvědčuje. Sice bude trochu trvat než si na to zvyknu, ale mám teď ze hry daleko lepší pocit. Hlavně rotace už zabírají a je příjemné vědět že můžu zvládnout tahák přes třičtvrtě stolu..
co se týká turnaje: při první hře s Honzou jsem propsal začátek ale rychle sem se probral a otočil na 2:1, v dalším framu jsem jsem po sérii 5 koulí vřadě potopil černou i s bílou ale poslední frame jsem zvládl zase dlouhou sérií nakonec. S Danem to bylo o mnoho těžší, hrálo se na max 3-4 náběhy u stolu. Z 0:2 jsem dokázal srovnat na 2:2 za pomocí jedné čisté hry a jednoho šíleného strku ( Master musel zatleskat). v posledním framu se mi povedl dobře rozstřel ale žádná nepadla. pak jsem dostal u stolu už jenom jednu šanci a bohužel jsem ji nepromněnil. Lucka mi souboj hodně usnadnila, protože dělala dílem hloupé dílem nešťastné fauly v okamžiku kdy já měl jen dvě či jednu dobře postavenou kouli na stole. V semifinále už to bohužel nebylo ono, znovu prochrápaný první frame, druhý vyhrál na krásně zahranou jistotu, ve třetím jsem nakonec zabral,ve čtvrtém jsem hrál asi 10 min na poslední a černou a za boha jsem ji nemohl potopit, i když jednu dobrou příležitost sem tam měl.. škoda, no ale uvidíme příště, jak se povede..

aktualizace čistých her?

(vojta, 23. 11. 2008 1:13)

prosím:)

reflexe turnaje z 16.11.08

(vojta, 17. 11. 2008 15:26)

výsledek semifinále a ani tam to nebylo špatné. první zápas proti viktorovi se mi povedl (4:1) ale je fakt že mi nechával hodně příležitostí, u Honzy L už to bylo o poznání těžší, ale přeci jen se mi povedlo ho zdolat (4:3)a dokonce sem zahrál i jednu čistou ( nečistou ale osm koulí v řadě prostě potěší:) v semifinále proti Kubovi jsem za stavu 3:2 hrál na černou, ale netrefil a frame ztratil a b následujícím se bohužel byly ty půlky rozestavený takovým způsobem, že by ani faul kuby nic neřešil, tak sem ho nakonec udělal já a tím pádem bylo hotovo. Kuba nakonec vyhrál, takže si aspoň můžu říct že sem prohrál s vítězem:)

na konci turnaje už sem se soustředil dost těžko protože došla cola, ale jinak to nebylo z mé strany špatné. Bohužel provedení správné strku je pro mě stále trošku španělskou vesnicí, což mě připravuje o lepší umístění..

reflexe z MASTERS 08 11.11.08

(vojta, 12. 11. 2008 23:10)

ale dobré to bylo:)Sice sem neyhrál a ty 4 vyhrané framy nevypadají nic moc, ale po dlouhé době se mi povedlo předvést kvalitní hru a dokonce i jednu čistou..
zápas se lámal za stavu 3:3, kde Dan vyhrál 6 framů v řadě a to v podstatě stejným způsobem, roztřelil, potopil kouli a zahrál jistotu, přišel sem já a sklidil 5 až sedm koulí ale na stole zůstal problém který se mi vyřešit nepodařilo, Dan poté kombinoval perfektní jistoty s potápěním a nakonec mě většinou donutil k faulu, který hry rozhodoval. S nožem na krku se mi pak povedla čistá hra a i další frame sem měl ve sých rukou, ale bohužel zafungoval dva syndromy současně "těžkou dáš,lehkou ne" a "černé se do díry na první pokus chce málokdy" čímž pádem bylo rozhodnuto..
Opravdu nevynucených chyb bylo z mé strany pomálu, povedlo se mi i pár velice dobrých strků, z nichž zláště jeden by stálo za to natočit, na druhou stranu trochu mi mrzí některé z těch posledních koulí, které jsem potopit mohl a zápas by se tak mohl rozhodovat později.

P.S. o vylíčení jednoho extrémně neuvěřitelného strku bych poprosil Dana či Simonu, určitě víc o který se jedná a mě by to nikdo nevěřil:)
Dan postoupil zaslouženě, protože dokázal všechny mé chyby potrestat, takže porážka mě samozřejmě trochu mrzí, ale na druhou stranu, hrál jsem lépe, než bych sám čekal, takže sem sám sebe příjemně překvapil.
zkrátka prohrál sem se ctí a s lepším..

reflexe turnaje z 9.11.08

(vojta, 10. 11. 2008 22:34)

tři slušné zápasy + jeden jeden velice špatný ( neskutčné minely cca 2 až 3 ve framu) ale ty tři, vzhledem k mým výkonům z poslední doby.. skalpy Honzy L a Lucky si cením, u Kuby chybělo malinko a vyšlo by to také..
nicméně v tom posledním zápase s Danem zase přišel mentální zásek, a pak už to byla poprava, kde nebylo co řešit, ikdyž jsem se snažil s tím něco udělat, prostě to nešlo..

Doufám že se z toho nějak oklepu a neudělám na Masters ostudu, ale těžko říct jestli se mi to povede a bude to stačit. Dan je výborný hráč, určitě lepší než já, ale můj největší soupeř je v mojí hlavě..



reflexe turnaje z 2.11.08

(vojta, 2. 11. 2008 21:48)

Na to už se nedá nic říct:) v pá dám čistou hru, v sobotu dám Honzu l 10:6 a v neděli? rozehrávka ještě dobrý ale pak přišel kompletní zásek.. všechny tři zápasy naprostá deka. Nebavilo mě to, nechtěl přemejšlet a už vůbec ne vyhrát.. Ani sem se nevztekal, že mi to nejde, jako bych ani nic hrát nechtěl.
Když člověk netrefuje nebo nevidí úhly tak aspoň ví v čem dělá chybu.. ale co s tímhle, fakt nevím...


reflexe turnaje z 26.10.08

(vojta, 26. 10. 2008 22:27)

žádné zázračné zmrtvýchvstání se nekonalo, naopak přišel další pád, což už se nedá nazvat ničím slušným natož pak vývojovým stádiem. Kde a kdy se to zastaví, či zda vůbec někdy, netuším a hádat nechci...

díky za podporu..

(vojta, 25. 10. 2008 14:17)

doufám že tu katarzi nějak zkousnu, předpokládal sem že moůže přijít něco takovýho, ale je to těžší než sem čekal..

Feedback

(Daniel, 23. 10. 2008 11:10)

Myslim, ze jsi dospel k dalsimu vyvojovemu stadiu pooloveho hrace. Nazval bych jej katarze. Proste se stava, ze jednou za nejaky cas prijde. Pool je narocna hra a uz toho vis tolik, ze nehrajes koule tak "jednoduse" jako driv.. proto se Ti mozna nekdy muze zdat, ze snad hrajes i hur. Ale je to prave naopak. Posunujes se dal.. a v tom "dal" je pool narocnejsi a trva dele, nez si tam clovek zvykne.. zkousni to a hraj. Fandi Ti cela Parta Billiard.