Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zloba a násilí kolem mě???!

2. 4. 2008

Tato otázka, ať už chceme nebo ne, se týká úplně každého z nás. Nikdo dnes totiž už nemůže říci, že se ho násilí vůbec netýká. Vyskytuje se úplně všude. Ve školách, hospodách, televizi atd..

Přičemž  právě televizi je vrůstající počet násilí nejvíce přisuzován. Hlavní výčitky, ale směřují především na americké akční seriály a filmy, kde se tzv. ,,zabíjí jak na běžícím pásu!‘‘.
     ,,Ale, proč?‘‘ ne, proč je v nich tolik násilí, o tom už pouvažovali jiní, ale proč tolika zloby na americké scénáristy?
Tímto nechci obhajovat americké filmy, sám je spíše nemusím, ale znám i české knihy, podle mě tzv. ,,mírumilovné krváky pro děti‘‘, které nikomu nevadí. A navíc kdyby se některé z nich zfilmovali, tak jak jsou přesně líčeny v knize, hodně lidí by z kina uteklo.
,,Že nevíte jaké takové knihy myslím?‘‘ tak například Červená Karkulka.
,,Ano, je to opravdu tak!‘‘, zavzpomínejte na dětská léta a vzpomeňte si třeba na děj, kdy krvežíznivý vlk zavraždí babičku spolu s chuděrou Karkulkou a obě je sežere. ,,Nepřipomíná vám to třeba vetřelce?‘‘no a dále myslivec vlka omráčí a za živa ho vyvrhne a zpola strávenou babičku s mladičkou Karkulkou vypáře z žaludku.,,Tahle scéna by se klidně vyjímala, třeba v hororu Hostel‘‘ a nakonec myslivec vlka naplní kamením a nechá ho při vědomý utopit ,,Což je také celkem násilná vražda tak do německé kobry 11!‘‘.
     A takovýhle pohádek je více, v podstatě neznám pohádku, kde by někdo nezemřel nebo nebojoval. Proto si myslím, že problém není ani tak v množství krve za vteřinu v amerických filmech, ale jde o to, že děti si spíše vezmou za idol osobitého ,,Konana ničitele‘‘, který zachrání půlku země, než jakéhosi kuchajícího myslivce s kamizolou, který zachrání starou babičku z vlčích útrob. A v tom je podle mě celý problém.
     ,,No nemyslíte?‘‘…


O autorovi:
 http://www.lide.cz/JHTrnka
Bejvalej intrák...to myslim hovoří za vše..;-)

Převzato z www.volneclanky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Brutalita

(Al :), 23. 3. 2009 20:21)

Miluji psychologii.Strašně ráda,až dostuduju gympl,bych chtěla být psycholog.Nedávno jsem četla knížku s názvem Brutalita a je to otřesné,kam až člověk může zakročit.Ale nejlepší na tom je to,že je brutalita vydána od toho,do koho bysme to vůbec neřekli.To je ta naše "psychologie" :)