Jdi na obsah Jdi na menu
 


                         

      

První pejsek se u nás v rodině objevil poslední den roku 2006.......

 

Začalo to všechno návštěvou jednoho obchodu,kde ke mě přišlo čtyřnohé stvoření a koulelo na mě obrovskýma očima.Byla to láska na první pohled Ač jsem o chlupáčovi do své rodiny dosud neuvažovala i když u rodičů se pár pejsků mihlo mým životem,tak teď jsem prostě jasně věděla,že ty velké oči a placatý čumák moc chci po svém boku.

 

Ale jak se ten pejsek jmenuje?je to vůbec nějaká rasa?nebo je to nějaký nakřížený mopsík?spousta otázek a v atlase psů to není ani jeden.......

 

Další týden jedeme opět na nákupy do Jičína a tam sedí před obchodem......je to on a není to on...taková náhoda,do této chvíle jsem toho pejska nikdy nepotkala a najednou dva v jednom týdnu,ale tento byl ještě nohatý puberťák.Z obchodu vychází protivný starší pán a já jsem se na otázku o jakou rasu jde,dozvěděla jakési zamumlané   "TRABANTÍK".....moc jsme se tomu celému tenkrát smáli.

 

V atlase opět nic,internet doma nemáme...ale chytrý manžel mi volá z práce,že je to nějaké divné.Pejsek se jmenuje asi brabantík a v jednom vrhu se mohou narodit až tři druhy psů.....moc divné!!!!

 

Nakonec jsme celou záhadu rozlouskli-ve všech atlasech byl zveřejněn grifon bruselský nebo belgický-což je dlouhosrstá varieta a opravdu se mohou objevit všichni tři v jednom vrhu.

 

Hledáme štěňátko,ale nikdo právě nemá nebo jsou zadaná.Nepřemýšlíme nad výběrem chovné stanice,dokonce chvilku uvažujeme i o pejskovi bez průkazu původu.Neplánujeme žádné velké psí aktivity ani chov,chceme prostě jenom mazlíka.Nakonec se rozjíždíme do Řevnice u Prahy.......jenom se podívat,protože chceme fenku a ty jsou zadané.Je volný jenom černý pejsek s pálením a s alkoholovým jménem Baccardi.

 

Ani jedna z maličkých fenek si nás nevšímá a přímo k nám se z bedýnky dere ten volný kluk.Beru ho do dlaně a on mě počůral...a jsem jeho,protože si mě označkoval.............

                                                                                           a on je v tu chvíli náš.

 

Odjíždíme domů,vše přichystat pro nového člena rodiny a předposlední den roku 2006 přivážíme domů malou kuličku s velkýma očima.

 

Obrazek

Na jaře se přihlašujeme do Jičína na cvičák,abychom se správně naučili jak s oblibou říkáme "sedni,lehni,prdni" a naše okolí se nám směje-cože tam s tím malým gaučákem hodlám dělat. Nevadí nám to a po základním kurzu pokračujeme v agility...a jsme v tom až po uši

 

O rok později se rozhodujeme,že našemu miláčkovi pořídíme na to správné psí dovádění kamarádku a z fotky se nám zalíbila fešanda z Brna.Jedeme tedy do Brna do naprosto neznámé chovatelské stanice a vezeme si domů naši holčičku Aschu.Je podzim roku 2007.

 

Obrazek

Chodíme stále na cvičák,ale už se nám nikdo nesměje,když vidí naše vychované pejsky,kteří mohou chodit na volno,neutíkají a poslechnou.

 

Za další rok si plní manžel svůj dávný sen a staví u nového domečku nový kotec-pro psa o něco většího než jsou brabantíci.

 

Tím přírustkem je fenka rotvajlera Gesexi.Mít krásného,majestátního rotvajlera s úžasnou povahou je jeho sen již dávno.Pouze není dostatek času a prostoru na výchovu.S přestěhováním do nového domu se situace mění a sen se může splnit.Myslím,.že je to osudová láska,protože ji vybírá již  třetí den jejího narození a na její početí čeká téměř rok,protože chce štěně právě od  této feny.Když byla hodně maličká,užila si velké zdravotní potíže,které ustála s povahou opravdového silného rotíka a tento zážitek je spojil snad ještě více.

 

Obrazek

 

V prosinci 2009 plánujeme štěňátka.Bohužel naše Aschulka prodělává velmi těžký porod jednoho obřího a hlavně mrtvého štěněte a je na tom sama hodně zle.Jsem z toho velmi zdrcená,ale ráda bych přeci jenom jednou odchovala alespoň jeden vrh,ale již nemám odvahu krýt právě Aschu,se kterou nám to začíná trošku ladit na agi-parkuru.

Přivážíme tedy další fenečku...tentokráte bruselskou holku a tentokráte také po uvážlivém výběru chovatelské stanice a matky.V červnu 2010 přivážíme fousatou Vivinku.......jako naší budoucí výstavní naději a naději na náš chov.Je z úplně " jiného těsta" než všichni ostatní a tak se časem uvidí,co z ní vlastně vychováme.........

 

100_1388.jpg

Tímto přírustkem už vyhlašuji STOPSTAV.......okolí si už stejně dávno myslí,že nejsme vůbec normální...........,ale oni netuší,že jsme jenom úplně a zcela propadli kouzlu kynologie a těch věrných očí......jinak je vše v pohodě.

 

Pravděpodobně naše stanice nikdy neodchová vrhů od A až do Z,ale budeme se snažit,aby naše štěňátka byla od A až do Z plná pohody a dobrých zážitků ,aby měla co nejlepší socializaci,která jim usnadní jejich další život a nové páníčky se budeme snažit vybrat úplně ty nejlepší.

 

Rok se zase sešel s rokem a já jsem se přeci jenom rozhodla ještě jednou zkusit nakrýt naši Aschulku.Tentokrát jsem hodně úzkostlivá a stále vše hlídám i když se zdá být vše v pořádku.Nakonec vše také v pořádku končí a doma máme tři klubíčka - dva kluky a slečnu.Ascha je výborná matka a uličníci jsou skvělí...bohužel nastává čas a musí do světa!!!!Vybíráme ty nejlepší páníky pod sluncem a tak se naše rodina rozrůstá o další tři rodiny....rodiny spřízněné našimi psími miminky......

 

                                                            Co bude dál se uvidí.............