Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agility závody

2. 10. 2010

Výsledky

Baby small 1.běh                                         Pokročilí small

Baby small 2.běh                                         Pokročilí small jumping

Baby large 1.běh                                         Pokročilí medium

Baby large 2.běh                                         Pokročilí medium jumping

Začátečníci x-small                                      Pokročilí large

Začátečníci x-small jumping                          Pokročilí large jumping

Začátečníci small                                         Mistři small

Začátečníci small jumping                            Mistři small jumping

Začátečníci medium                                     Mistři medium

Začátečníci medium jumping                         Mistři medium jumping

Začátečníci large                                          Mistři large

Začátečníci large jumping                              Mistři large jumping

 

Fotografie

Děkujeme za fotky - autor Matěj Šafránek

 

Co bylo o nich napsáno

Roxy první neoficiální agility závody

02.10.2010 20:28:35

Na agility závody jsem původně jet nechtěla. Ale nějak se to semlelo a nakonec jsem přihlásila Roxu. Hodila jsem ji do vody a ať se naučí plavat. Ano, přihlásila jsem na závody psa, který byl na opravdovém agility tréninku dvakrát. Jak odvážné, že? :D
Čtvrteční agility trénink, její opravdový druhý, mě dost zpražil a litovala jsem, že jsem holku vůbec přihlásila. Nic naplat, máme zaplaceno, jedeme.
Ráno jsme se, ostatně jako před každou psí akcí, s Honzíkem pohádali. Dnes měl Honzík to štěstí, že se mamka vracela domů a tak odjel s ní a já zůstala sama. Po veterinární přejímce jsem donesla klec a židličku na místo, zavřela psy do klece, sedla si a pozorovala jsem okolí. Ró chtěla sežrat každého psa kolem ní a Beník? Beník je zlatíčko:)
V průběhu dne jsem párkrát vzala psy ven z klece a trénovala jsem s nimi na překážkách vedle parkuru nebo jsme chodili na mini procházky, kde jsem neustále trhala s Roxinčiným vodítkem, nechávala jsem ji lehnout a snažila jsem se, aby nic neprovedla. Pokud by jste si náhodou chtěl někdo kupovat dospělého psa, dobře to zvažte. Ale nestěžuju si, jsem šťastná, že ji mám. Opravdu:) Počítám s tím, že se to do roka zlepší:D Jinak jsem seděla na židli, klepala se zimou a dělala ze sebe hlupáčka s rukavicemi na rukách. Ale já věděla proč si je vzít;)
A co jsem na parkuru vykoukala? :)
Nooo. Běhalo se takto:

Baby open
Začátečníci open
Pokročilí open
Mistři open

A následně to samé pořadí jumping. Baby... Zkrátka agilitní šikovná štěňátka, tak jim držme palce, jednou z nich budou agi hvězdy.
Začátečníci byli velmi rozmanití. Byli zde k vidění psi co opravdu umí a zatím nezávodí i psi co opravdu neumí (třeba my:D). Takže byla možnost vidět běžet prvního psa, který měl pěkně nacvičené skoky a zónečky a pak druhý pes neuměl ani vběhnout do tunelu (to jsme opět my:D). Nadchnul mě modrobílý borderáček Flann (Flann in Ice Blue Hafkins), byl exteriérově úžasný a běhal rychle a s radostí. Mamka ráno prohlásila, že ten je nejhezčí a Roxy hned po něm:D A jak běžela Ró? Rychle. Běžela rychle, ovšem vůbec se na mě nesoustředila a chtěla sežrat co nejvíce psů. Jak již jsem zmínila, neumí vbíhat do tunelů, ale třetí den co jsem ji měla doma jsem jela na agi tábor a tam se bála vůbec vlézt dovnitř, takže jisté zlepšení tu je:). Jak stále opakuji, jen počkejte za rok:D
Pokročilí a mistři byli závodící psi, na které byl krásný pohled. Hlavně jsem se těšila na Klárku s pudlem Bennym a Andreu s borderákem Arnym. A těšila jsem se oprávněně, obě běhají moc dobře a dívat se na ně je radost.
Dále bych chtěla napsat o pejskovi, který se zasekl v tunýlku a nechtěl ven, paní rozhodčí za ním vlezla - velice úsměvné;) Škoda, že ještě nedorazil foťák. Vzhledem k tomu, že jsem tam byla úplně sama, mohla jsem nafotit spoustu skákacích fotek. Tak snad příště.
Celé závody byly moc hezké, většina lidí moc příjemných, organizace taky super. Ale kralupské akce jsou super všechny;) Tak se třeba opět uvidíme za rok.

--

Carol Pincová