Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn zápasů dorostu (podzim) 2. část

9. 6. 2011

1. FC Spořice - AFK LoKo Chomutov 2 - 3 (2:2)

Od úvodu utkání jsme byly pánem na hřišti my, diktovali jsme tempo hry, leč bez účinku v produktivitě. První vážnější příležitost jsme si vytvořili my. Plosův průnik přes několik hráčů soupeře byl však zakončen slabší nohou doprostřed branky. Další šanci spálil po rohu Urbánka Vondráček, jeho hlavička mířila nad branku domácích. Náš trvalý tlak nebyl ozdoben brankou a tak trestal soupeř z ojedinělé šance. Trestný kop Bočka Radimský vyrazil jen před sebe a dorážející Zavadil už měl úlohu snadnou. Překvapivý gól nás nabudil k větší aktivitě a přicházeli další šance. Po nepovedené střele Urbánka se míč přes celé vápno dostal až k Plosovi, který měl na malém vápně před sebou takřka odkrytou branku, svojí ranou však trefil pouze brankáře vrhajíc se mu pod nohy. O několik minut později měl na noze vyrovnání i Urbánek, jeho střela ze slibné pozice však mířila pouze vstříc pravé tyči soupeřovi branky. Vzápětí však přišla další studená sprcha pro hosty. Centrovaný balon dopadl přesně na nohy kapitána Bočka, který technickou ranou zvýšil vedení na velmi překvapivých 2:0. Po druhém gólu už se začalo dařit střelecky také nám. Vondráček unikl všem hráčům Spořic a sám proti brankáři se střelou podél něj nemýlil. Závěrečný nápor přinesl ještě gól do šatny. Šmatův průnik po pravé straně zakončený přesnou trefou k tyči znamenal vyrovnání na 2:2.

     Do druhé půle jsme šli s nadějí, že přidáme třetí gól a vyhneme se nervům až do konce utkání. Ten přišel v 60. minutě. Přihrávka do běhu Vondráčkovi, který znovu unikl všem pronásledovatelům a následná klička brankáři s přesným zakončením nás poprvé v utkání poslala do vedení. Hosté si však poté také vytvořili jednu slibnou příležitost. Rohový kop skončil na hlavě aktivního Bočka, ten však těsně přestřelil a druhý gól tak nepřidal. Pár minut nato přišel další Vondráčkův gól, který však nebyl kvůli údajnému ofsajdu uznán. Závěr utkání už přinesl pouze pár nedokončených průniků a stav tak zůstal neměnný.

Branky: 30. a 60. Vondráček, 44. Šmat

sestava:

1. Radimský -  3. Čonka - 4. Möbius, 5. Fibrich, 2. Kocourek (C)6. Šmat, 10. Vondráček, 7. Podraha, 9. Plos - 8. Urbánek, 11. Jireček

na střídačce připraven: 12. Kubík, 13. Russo

Rozhodčí: Cébe; diváků: 30,
ŽK: 0:1 (Plos), ČK: 0:0

 

AFK LoKo Chomutov - 1. FC Dubí 1 - 0 (1:0)

 První půle měla klidnější průběh, přesto jsme si nějaké příležitosti připravili. Pěknou střelu domácího Vondráčka musel nohou na posldní chvíli vyrážet brankář Dubí. Ve 30. minutě už přišla první branka utkání. Urbánek se prosadil ve vápně a krásnou střelou k protilehlé tyči zavzpomínal na své střelecké časy - 1:0. Soupeř hrál kvalitní fotbal, jediné co si však vypracoval, byly bezzubé závary ve vápně, vyložená šance z jejich strany nepřišla. Poločas tedy 1:0.

Druhá půle přinesla z obou stran bojovný výkon. Šance jsme však měli převážně my. Po přesném centru Plose se před brankou zjevil Urbánek sám, střela levou však mířila pouze do boční sítě. V další šanci se řítil po ose Urbánek - Plos sám na branku Kubík, brankář však vše vyřešil včasným vyběhnutím. Po delší odmlce přišel v závěrešných minutách krásný fotbalový moment. Poskakující míč na hranici vápna získal Urbánek a vypálil ránu, která se odrazila od břevna za brankovou čáru a zpět do hřiště. Rozhodčí Javorek však branku neuznal a skóre se tak do konce utkání nezměnilo.

Branka: 30. Urbánek

sestava:

1. Radimský -  3. Čonka - 4. Möbius, 5. Fibrich, 2. Kocourek (C)6. Šmat, 10. Vondráček, 11. Podraha, 9. Plos (85. 12. Sivák) - 8. Urbánek, 7. Kubík

na střídačce připraven: 13. Jireček, 14. Russo, 15. L. Jiránek

Rozhodčí: Javorek; diváků: 30, ŽK: 5:3 (Plos, Vondráček, Čonka, Fibrich, Šmat), ČK: 0:0

 

FK Kozly - AFK LoKo Chomutov 8 - 1 (3:1)

V dnešním utkání jsme se museli vypořádat s několika absencemi. Chyběl stoper Čonka, dále také střelec minulého utkání Urbánek, nebyli ani Jiránek s Podrahou. Úvod utkání byl vcelku vyrovnaný, šance však nepřicházeli. Ta první přišla v 10. minutě na naší straně a hned byla gólová. Králova nahrávka našla Plose, který přihrávkou mezi oba stopery vybídl Vondráčka k šanci. Ten se dostal až sám před brankáře domácích a efektivní kličkou nás poslal do jednobrankového vedení. Hra se poté přelévala ze strany na stranu. Z ničeho nic však přišel vyrovnávací gól. Domácí hráč unikl po naší levé straně a jeho centrovaný balón se několikrát odrážel od našich hráčů, až skončil přesně na noze útočníka Kozlů, který už měl úlohu lehkou. Soupeř zanedlouho přidal i druhou branku. Centrovaný balón přistál možná na hraně, možná za hranicí ofsajdu na noze hráči domácích, jenž následnou brankou otočil vývoj utkání. Do poločasu domácí přidali ještě jednu branku, kdy se domácí záložník prosadil technickou střelou z dálky. V úplném závěru se řítil sám na bránu Sivák, který se v průběhu zápasu prostřídal až do útoku, ale byl mu odpískán hraniční ofsajd. Poločas skončil tedy dvoubrankovým náskokem pro Kozly.

     Po bouřce v kabině jsme se snažili napravit skóre a úvod tomu opravdu nasvědčoval. Přesný míč za nepřipravenou obranu domácích přistál na noze Vondráčka který byl faulovaný v pokutovém území. Míč si sice následně srazil vlastní stoper do branky, sudí Černý však ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný si vzal míč, jeho umístěnou střelu ale naneštěstí domácí brankář skvěle vytáhl na roh. A zanedlouho přišla další velká šance. Rusův centr do pokutového území pustil Plos Vondráčkovi, který však svojí střelou trefil vyběhnuvšího golmana Kozlů. Soupeř nám po zbytek utkání ukázal lekci v produktivitě. Ať už to byla parádní střela z hranice vápna přesně k tyči, nebo hlavička po standardní situaci. A to ještě několik gólových hlaviček zachraňoval na čáre Radimský. Ostudné skóre 8:1 nakonec hovoří za vše.

 

Branka: 10. Vondráček

sestava:

1. Radimský -  2. Kocourek (C) - 4. Möbius, 5. Fibrich, 3. Sivák - 7. Russo, 11. Král, 10. Vondráček (68. 12. Kubík), 9. Plos - 8. Jireček, 6. Šmat

Rozhodčí: P. Černý; diváků: 30
, ŽK: 2:3 (Plos, Vondráček, Fibrich), ČK: 0:0

 

PO PODZIMNÍ ČÁSTI SKONČIL U DOROSTU TRENÉR LIBOR ŠOPF A JEHO ASISTENT ROBERT BARTÁK, OD JARA HO NAHRADIL LADISLAV ŠTĚRBAN mladší.