Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dochované články ze zápasů starších žáků (jaro)

16. 6. 2010

AFK LoKo Chomutov - SK Kopisty 2 - 1 (1:0)

V prvním poločase jsme si slibné šance připravovali hlavně po standartních situacích, ale žádná z nich se dlouho neujala gólově. Pasy za obranu sbírali obránci či brankář nebo jsme si v poslední chvíli hodně nešikovně předkopávali míč. Soupeř hrozil jen sporadicky ať už po naší špatné rozehrávce nebo, podobně jako my, ze standartek. Do vedení jsme se přesto dostali. Po rohu kapitána Chmela na přední tyči prodlužoval Chmelan a Zdeněk Fuchs nekopromisně poslal míč do sítě pěknou ranou - 1:0. Ve zbytku poločasu jsme si v některých momentech výrazně koledovali o srovnání stavu, ale do poločasu jsme již vedení 1:0 udrželi.

Do druhého poločasu jsme vstoupili katastrofálně. Hned po půl minutě jsme vyrobili vlastní nešikovností faul na hranici vápna a soupeř trestal. Radimský míč viděl až v poslední chvíli a přesto, že střela mířila přímo na střed branky, zasáhnout nedokázal, ve 36. minutě 1:1. Potom přišla naše klasika! Zlepšená hra přinášela šance, ale nikoliv góly. Do největších šancí se dostali Chmelan, který neprostřelil brankáře, nekolikrát Chmel, který s gólmanem často doslova závodil o míč, nebo například Russo, který měl před sebou doslova prázdnou branku. Nádherným pokusem z 25 metrů se prezentoval střídající Bráborec, ale jeho krásnou ránu vyškrábl gólman hostí na roh. Čtvrt hodiny před koncem propadl míč po závaru na hranici vápna ke střelci dne Fuchsovi a ten s přehledem poslal míč k tyči. Vedení 2:1 jsme ještě mohli pojistit. Pár minut před koncem trefil Bráborec jen tyč branky soupeře. Vítězství 2:1 jsme již uhlídali!

Branky: 22. a 55. Fuchs

sestava:

1. Radimský - 2. Žbánek (50. 12. Balog), 4. Möbius, 5. Soukup, 3. Novák - 9. Russo (66. 15. Štol), 10. Sláma (42. 13. Bráborec (NC)), 11. Chmelan, 6. Fuchs, 8. Polák -  7. Chmel (C) (67. 14. Tancoš)

na střídačce připraven: 16. Hrach, 22. Cakl

Rozhodčí: Kirilák; diváků: 15, ŽK: 0:1, ČK: 0:0

Trenér: Votruba Lukáš, Vedoucí: Votruba Karel

 

 

SK Havran Kryry - AFK LoKo Chomutov 0 - 7 (0:3)

Od úvodu jsme soupeře přehrávali a vytvářeli si slibné příležitosti. V úvodních šancích selhali Fuchs, Chmel i Sláma. Dočkali jsme se až v 16. minutě kdy se k individuální akci propracoval Bráborec a propálil brankáře - 1:0. V 18. minutě jsme navíc přidali druhý gól, který nás nadobro uklidnil. Chmel potáhl míč od rohového praporku do vápna, kde neomylně našel před prázdnou brankou stojícího Fuchse - 2:0. Ve 25. minutě musel pro lehké poranění střídat Bráborec, kterého nahradil Kevin Tancoš (ročník 98) a potvrdil své předchozí kvalitní výkony. Právě on připravil výborně v nastaveném čase další branku pro Baloga, v poločase tak 3:0.

Ve 45. minutě se prosadil i kapitán týmu. Lukáš Chmel od pravé strany centroval a nepovedený míč k překvapení všech zapadl do sítě na přední tyči - 4:0. V 51. minutě se pak právě Chmel postaral o parádu, když ranou ze 30. metrů překonal vyběhnutého brankáře - 5:0. V 54. minutě se střídající navrátilec Vosmik dostal do vápna, kde byl faulován a penaltu s přehledem proměnil Tomáš Möbius - 6:0. V 59. minutě pak hattrick dokonal Lukáš Chmel (s 5 góly momentálně nejlepší střelec týmu), když konečně proměnil také samostatný únik na brankáře. V 65. minutě pak mohl další branku přidat střídající Hrach. Zpětnou přihrávku na penaltu však nedokázal nasměrovat do prázdné branky a vysoko přestřelil.

Branky: 45., 51. a 59. Chmel, 16. Bráborec, 18. Fuchs, 35. + 1. Balog, 54. Möbius (P)

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 8. Balog (44. 12. Šotola) - 3. Novák - 9. Russo (51. 15. Štol), 11. Chmelan (54. 16. Hrach), 6. Fuchs - 2. Bráborec (25. 14. Tancoš), 7. Chmel (C), 10. Sláma (47. 13. Vosmik)

na střídačce připraven: 22. Cakl

Rozhodčí: Hamáček; diváků: 15, bez karet

Trenér: Votruba Lukáš, Vedoucí: Votruba Karel

 

 

AFK LoKo Chomutov - FK Postoloprty 7 - 0 (2:0)

Ve 4. minutě se hnal sám na branku Chmel, ale se zakončením dlouho otálel a nakonec ani nezakončil. V 5. minutě se z úhlu tlačil do šance Bráborec, ale křižnou střelou minul. Po chvilce se stejná situace ještě opakovala. V 10. minutě jsme pak spálili již čtvrtou vyloženou příležitost. Naštěstí jsme se v jedenácté minutě po střele kapitána Chmela dostali do vedení. Dalších deset minut jsme přestali hrát a soupeř nás tlačil. K výkonu mezi 15. a 25. minutou není co dodat - hrůza! Naštěstí jsme do poločasu přidali druhý gól, který ve 29. minutě vstřelil Fuchs. V poločase nepřesvědčivě 2:0.

Po poločasové "srpše" jsme na soupeře ve druhém poločase vlétli a výsledkem byly tři branky Bráborce v rozmezí čtyř minut. Zdeněk se trefil ve 38., 40. a 41. minutě. Ve 48. minutě byl střídán, jelikož ho dnes ještě čeká utání za "B" dorost. Nahradil ho Kevin Tancoš (98). V dalších minutách jsme se před branku tlačili, ale dlouho neskórovali. Takže byl prostor na střídání, prostor dostali další hráči - Žbánek, Smrčka (98), Slezák a Šotola (97). V závěru jsme po zlepšené hře ještě skóre navršili. V 68. minutě propadl trestný kop Žbánka, který mířil na střed branky, golmanovi Postoloprt až do sítě - 6:0. Brankář hostí pak flustrovaně vyběhl s míčem a kličkoval mezi našimi hráči. Poté, co mu skoro až u půlky sebral míč Chmel se strhla mela. Nakonec se k balonu dostal bek Soukup a po kličce navrátivšímu se brankáři na něj čekala jeho první branka v sezóně - 7:0.

Branky: 38., 40. a 41. Bráborec, 11. Chmel, 29. Fuchs, 68. Žbánek, 70. Soukup

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 8. Balog (54. 12. Žbánek) - 3. Novák - 9. Russo (62. 16. Šotola), 11. Chmelan (55. 13. Smrčka), 6. Fuchs - 2. Bráborec (48. 14. Tancoš), 7. Chmel (C), 10. Vosmik (58. 15. Slezák)

na střídačce připraven: 22. Cakl

Rozhodčí: Holub; diváků: 40, bez karet

Trenér: Votruba Lukáš, Vedoucí: Votruba Karel

 

 

FK Tatran Kadaň - AFK LoKo Chomutov 1 - 0 (0:0)

Hned ve druhé minutě jsme kopali zajímavou standartku, ale trestný kop Chmel přestřelil. Domácí se rychle dostali do tlaku a v 6. minutě po chybě Baloga zahrozili poprvé, naštěstí svou chybu napravil. V 9. minutě pak zahrával domácí útočník Vrána trestný kop z podobné pozice, jako předtím na druhé straně Chmel. Naložil s ním ale podobně a branku přestřelil. Ve 12. minutě jsme dvakrát zahrozili z brejků, ale ani jsme je nezakončili. Domácí se dále snažili, ale do zakončení se ne a ne dostat. Ve 22. minutě Bráborec zpracoval míč na hranici vápna, přistrčil ho Russovi, který ale v těžké pozici slabou střelou brankáře neohrozil. Ve 27. minutě pak lehce chyboval Radimský, když mu vypadl míč z náruče... naštěstí bez trestu v podobě nebezpečného zakončení. Ve 30. minutě přišla největší šance prvního poločasu. Po pasu za obranu stál kadaňský Vrána snad na malém vápně a bombou napálil břevno. V poločase jsme drželi remízu 0:0.

Druhý poločas jsme odbojovali a odjezdili daleko více než poločas první. Chyby, které jsme produkovali byly do jisté míry vyústěním bojovnosti a přemírou snahy. Ve 46. minutě vypálil nebezpečně Bráborec, ale branku těsně přestřelil. Ve 48. minutě hlavičkovali domácí po rohu těsně vedle. V dalším útoku mířili Chmel a Bráborec sami na stopera, ten v poslední chvíli zblokoval gólový pokus Bráborce na roh. V 61. minutě zahrával domácí Vrána trestný kop na hlavu jednoho ze spoluhráčů, který hlavou nastřelil tyč. Rozhodující okamžik přišel v 69. minutě, kdy po našem nepovedeném odkopu dostali domácí až příliš mnoho prostoru ve středu pole. Následná přihrávka do boku byla pro Vránu výzvou ke skórování - v nejnevhodnější moment střelec procitl a nedal Radimskému šanci - 1:0. V závěru ještě domácí Cambolo nastřelil prudkou ranou břevno Radimského branky. Nám na více již nezbýval čas!

Ticho v kabine po zápase bylo zdrcující... za všechny mohu potvrdit, že jsme udělali vše, co bylo v našich silách, abychom uspěli!

Branka: 69. Vrána

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 8. Balog - 3. Novák, 10. Sláma - 9. Russo (62. 13. Tancoš), 11. Chmelan, 6. Kočko, 7. Chmel (C) 2. Bráborec (67. 16. Cakl)

na střídačce připraven: 12. Žbánek, 14. Slezák, 15. Hrach

Rozhodčí: Holub; diváků: 60, bez karet

Trenér: Votruba Lukáš, Vedoucí: Votruba Karel


 

AFK LoKo Chomutov - FK Litvínov 1 - 1 (1:0)

Náš výkon byl velmi matný, nebojovný... málo jsme běhali, špatně napadali a pokrývali soupeře - i přes naši katastrofální hru se soupeř prakticky k ničemu nedostal. Naopak dvě střely Chmela v úvodu utkání jen těsně minuly branku Litvínova. Do vedení jsme nakonec šli my - dlouhý aut nepochopitelně hostující stoper prodloužil přímo na nohu Bráborce a ten se z blízka nemohl netrefit - 1:0.

Poločasového vedení, které jsme nabyli, ani nevíme jak, jsme si nevážili... bohužel nepomohl ani pohorvor v kabině...

Druhý poločas byl sice o malinko lepší než poločas první, ale nasazení bylo stále slabé... jakobychom si mysleli, že se soupeř porazí sám... Litvínov na který jsme dnes s přehledem měli a kdybychom hráli jako v Kadani - odjel by z bůrem..........

Bohužel se nestalo - prvním varováním byla situace kdy na nákop domácích vyběhl Radimský a míč mu z rukou vyhlavičkoval Jungmann... hostující útočník z úhlu trefil pouze břevno prázdné branky - měli jsme ještě štěstí! Rozhodnuto se zdálo být v 57. minutě, kdy byl za hraní rukou mimo pokutové území vyloučen hostující brankář. Tento moment nám vlil pár kapek života - v 58. minutě napálil z pozavápna břevno Bráborec a soupeř ve zmatku odkopl do autu. Po jeho vhození se ve vápně uvolnil Chmelan a křižnou ranou orazítkoval břevno opět. V 63. minutě přišel trest za neproměňené šance - naše obrana nabídla soupeře luxusní pozici a po kličce Radimskému se hosté radovali z bodu. V posledních 8 minutách jsme ani náznakem soupeřovu branku neohrozili ... vypadalo to, jako by se nám ani nechtělo...

Výkon v tomto utkání mrzel nejen hráče, ale hlavně trenéry, pro které bylo toto utkání velkým zklamáním!!!

Branka: 27. Bráborec

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 8. Balog - 3. Novák, 10. Sláma - 6. Žbánek (46. 15. Štol), 11. Chmelan, 9. Russo (57. 16. Smrčka) - 7. Chmel (C), 2. Bráborec

na střídačce připraven: 12. Hrach, 13. Hampl, 14. Tancoš

Rozhodčí: Moder; diváků: 35, ŽK: 0:0, ČK: 0:1

Trenér: Votruba Lukáš, vedoucí: Votruba Karel

 

 

FK Slavoj Žatec - AFK LoKo Chomutov 0 - 0

V 19. kole jsme zajížděli na půdu silného Žatce, který v průběhu soutěže prohrál jen dvě z 19 odehraných utkání. Naději nám dávala podzimní těsná prohra 1:2. V týdnu jsme ale krutě ztroskotali na půdě podrpůměrných Podbořan, a tak optimismus nebyl namístě...

Zápas začal velmi zostra a domácí se tlačili do zakončení, v úvodních 10. minutách se ale žádná větší šance nezdrodila. V minutě 11. pak poprvé nebezpečně pálil domácí špílmachr, ale Radimský s přehledem vyrážel na roh. My jsme hrozili převážně z brejků, ve 22. minutě jsme dokonce skórovali, ale rozhodčí branku neuznal pro domělý předchozí faul (?!). Soupeř byl aktivní, ale naprosto neúčinný, Radimský si ještě dvakrát do půle sáhl na míč, ale větší gólové šance se v prvním poločase neděly...

Ve druhém poločase pokračovala taktikou svázaná bitva. Větší okénka v obranách obou týmu rozehráli i větší šance a také kartení mariáš (nezvykle 5 ŽK v jednom utkání). Největší šanci druhého poločasu jsme si pak vytvořili překvapivě my - v 58. minutě se dostal Chmel sám až před brankáře. Atakovaný stoperem přehazoval vyběhnutého ochránce domácí svatyně - míč se nakonec opřel o tyč a skončil v zámezí. Domácí se pak vehementně drali do útoku, ale jejich pokusy buďto mířili mimo nebo je zpacifikovala dnes velmi kompaktní obrana našeho celku.

Za výkon v Žatci zasloužíme pochvalu. Již v sobotu doma přivítáme Ervěnice, mladý tým, který se již připravuje na příští sezonu.

Branka: -

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 10. Sláma, 5. Soukup, 3. Novák, 8. Balog - 11. Chmelan, 7. Chmel (C)9. Russo6. Štol (68. 13. Tancoš) - 2. Bráborec (62. 12. Žbánek)

Rozhodčí: Hamáček; diváků: 50

ŽK: 2:3 (38. Bráborec, 41. Novák, 55. Balog), bez ČK

Trenér: Votruba Lukáš, Vedoucí: Votruba Karel


AFK LoKo Chomutov - VČSA Ervěnice 3 - 0 (0:0)

Starší žáci po čtyřech zápasech bez vítězství opět berou tři body.

V sobotním utkání přehrávali soupeře po celou dobu utkání. Bohužel však mladšího soupeře (velké množství mladších žáků) podcenili, nepřistoupili k utkání tak jak by měli a navíc se trápili v koncovce.

Po zlepšeném druhém poločase jsme nakonec hladce zvítězili 3:0. Čeká nás však ještě hodně práce.

Pozitivem je návrat zraněného Císaře, který odehrál závěrečných 10 minut. Symbolickou minutku strávil na hřišti Václav Franta, kterého však ještě čeká značná doba rekonvalescence.

V příštím kole doma hostíme Krásný Dvůr, utkání se bude hrát netradičně v neděli od 14:00.

Branky: 41. a 69. Chmel, 61. Bráborec

sestava:

1. Radimský (NC) - 5. Soukup, 3. Novák, 10. Sláma, 4. Žbánek - 8. Balog (51. 12. Tancoš) - 11. Chmelan, 7. Chmel (C) (69. 14. Franta), 9. Russo (68. 16. Kalčev), 6. Štol (60. 13. Císař)- 2. Bráborec (63. 15. Černý)

Rozhodčí: Holub; diváků: 40

ŽK: 1:1 (68. Russo) bez ČK

Trenér: Votruba Lukáš, vedoucí: Votruba Karel

AFK LoKo Chomutov - TJ Krásný Dvůr 3 - 1 (0:1)

Starší žáci doma přivítali nepříjemného soupeře s nímž, se jim jen jednou v historii povedlo zvítězit. Podzimní utkání skončili smírně 1:1.

Zápas jsme začali aktivněji, ale soupeř kousal nepříjemnýmy brejky. V 10. minutě jsme měli obrovskou příležitost jít do vedení. Russo skvěle uvolnil Bráborce, který stál na velkém vápně úplně sám proti brankáři hostí - volil ale slabou střelu na brankáře, který míč v pohodě sebral jako jahodu. Ve 12. minutě se potom z kraje zálohy uvolnil ke střele Russo - míč však minul tyč asi o metr. V 17. minutě nastali potíže - po volném kopu a hlavičce Russa skončil míč v síti - ukázalo se však, že šlo o ofsajd. Z brejku jsme inkasovali, když hostující Makuňa (ex-hráč LoKo) využil zmatků v naší obraně a parádní střelou otevřel skóre - 0:1. Ve 23. minutě nastřelil, na jaře se zlepšující se, Russo z volného kopu jen břevno soupeřovy branky. V poločase tak 0:1.

Zabrala až klasická poločasová bouře v kabině a překopání sestavy.

Soupeře už v první půli trápil aktivní Chmelan a ve druhém poločase svůj výkon korunoval, jeho nabídku však nevyužili Bráborec. Nakonec ve 45. minutě skóroval Chmel a srovnal skóre - 1:1. Na 2:1 si soupeř srazil do branky míč prakticky sám. Na končených 3:1 upravoval v závěru Bráborec.

Starší žáci si tak drží 6. místo, když mají na sedmé Kopisty čtyřbodový náskok.

Branky: 45. Chmel, 56. vlastní, 65. Bráborec

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 5. Soukup, 3. Novák (66. 12. Žbánek), 8. Balog - 11. Chmelan (65. 13. Franta (NC)), 7. Chmel (C) (69. 16. Tancoš), 10. Sláma, 6. Štol (42. 15. Císař) - 9. Russo, 2. Bráborec

Rozhodčí: Sobek; diváků: 50

ŽK: 2:2 (13. Novák, 68. Chmel) bez ČK

Trenér: Votruba Lukáš, Vedoucí: Votruba Karel

AFK LoKo Chomutov - 1. FC Dubí 0 - 4 (0:2)

Starší žáci postavili proti soupeři, který nastoupil sice jen v 9 hráčích (8+1), ale je jedním z favoritů na postup, s několik hráči ročníku 98. V základní sestavě byli hned 2, ve 20. minutě k nim přibyl třetí a v průběhu hry se dostavil další.

Naše nesehranost a nezkušenost (pouze 4 hráči ročníku 95) byla vidět převážně v prvním poločase. Ve druhé půli přišel lehce zlepšený výkon... i tak ale zůstal za očekáváním.

Bohužel jsme soupeře nepřehráli a nesehráli s ním takovou bitvu, na jakou jsme se těšili. Snad se v dalším kole proti Údlicím sejde více starších hráčů.

Branka: -

sestava:

1. Radimský - 3. Novák (65. 15. Wälzer), 4. Möbius (C), 5. Soukup (67. 16. Cakl), 8. Žbánek (20. 12. D. Vondráček) - 7. Chmel - 6. Čech, 9. Císař (42. 13. Franta), 10. Šujan, 11. Chmelan - 2. Bráborec (62. 14. Hampl)

Rozhodčí: Ilavskyj; diváků: 30, bez karet

Vedoucí a trenér: Votruba Lukáš

 

Sokol Údlice - AFK LoKo Chomutov 2 - 0 (2:0)

Starší žáci opět nastoupili v neúplném složení a připomínali torzo kádru, který na jaře tak úspěšně bojoval.

Údlice bojující o záchranu vstoupili do utkání aktivně a brzo vedli 1:0. Navíc se po chybě v naší obraně prosadili domácí podruhé. Mladíci v sestavě nedokázali vzdorovat domácím fotbalistům, přesto jsme mohli snížit. Parádní rána Chmela z pozavápně těsně přeletěla domácí branku.

Druhý poločas přinesl zlepšenou hru. Po vystřídání mladších hráčů jsme se dostali do hry. Po centru zleva však před prázdnou brankou minul míč Fuchs, balón se přeci jen stočil směrem k brance, ale zastavila ho tyč... O chvíli později pak trestný kop vyrazil brankář domácích na břevno... naše nemohoucnost v zakončení domácí jistě potěšila. Navíc ve druhé půli předvedl svůj um i rozhodčí... ale co dodat...

V příštím kole přivítáme poslední Klášterec a věříme, že se se sezonou rozloučíme vítězně!

Branka: -

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 2. Franta (C), 5. Soukup, 3. Novák (55. 13. Balog) - 6. Čech (36. 15. Russo), 8. D. Vondráček (60. 12. Žbánek), 9. Šujan (36. 16. Fuchs), 11. Chmelan - 7. Chmel, 10. Císař (60. 14. Hrach)

Rozhodčí: Bartoň; diváků: 40

ŽK: 1:2 (29. Möbius, 70. Radimský), bez ČK

Vedoucí a trenér: Votruba Lukáš

 

AFK LoKo Chomutov - FK Klášterec nad Ohří 7 - 5 (2:0)

Starší žáci sehráli v záverečném duelu sezóny píše exhibici. První poločas proběhl dle předpokladů. Naopak ve druhém poločase jsme do hry pustili i mladší hráče a strhla se exhibice. Diváci se bavili, trenéři méně.

 

Branky: 20., 36., 38. a 65. Chmel, 16. Russo, 54. Chmelan, 68. Fuchs

 

(52. nedal Novák PK)

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 2. Franta (C), 8. Žbánek (36. 12. Fuchs) - 5. Soukup, 3. Novák - 11. Chmelan (55. 14. Tancoš), 9. Russo (60. 16. Hrach), 6. Balog (53. 15. Štol) - 7. Chmel, 10. Císař (44. 13. Šimonek)

na střídačce připraven: 17. Kováč, 18. Černý, 22. Cakl

Rozhodčí: Javorek; diváků: 50, bez karet

Vedoucí a trenér: Votruba Lukáš

Asistent: Votruba Radek