Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drtivou převahu přetavila ve tři body až 90. minuta

27. 8. 2017

   Ve druhém kole jsme na domácí půdě přivítali fotbalisty Havraně. Ta na úvod schytala debakl 1:9 od Vrskmaně, a tak měli zelenobílí co napravovat. My jsme přivezli tři body z Polerad, ale s výkonem spokojenost nebyla.

   Hosté vstoupili do zápasu na LoKo aktivně, chtěli ukázat, že nebudou žádní "nazdárci" a prověřovali pravidelně naši obranu. Problém Benfiky však v tomto utkání vznikl na opačné straně hrací plochy. Během úvodních 22 minut jsme si vypracovali dobrých sedm naprosto vyložených šancí. Přitom v brance soupeře rozhodně nestál Gigi Buffon. Jenže my jsme ze zmíněných možností jen jedenkrát trefili branku, a to jsme měli míč minimálně čtyřikrát na malém vápně, prostě tragédie. Naopak soupeři se podařilo skórovat ranou z dobrých 22 metrů, která zaskočila novice v naší brance Prášila - 0:1. I závěr prvního poločasu vypadal stejně. Domácí marně dobývali obranu soupeře, hosté zlobili z brejků. V poločase nelichotivě 0:1.

   Do druhého poločasu přišel na hrot Radimský a rozhýbal naši ofenzivu. Jenže se nám stále nedařilo skórovat. To změnila až 55. minuta, kdy s rozehrávkou váhající Tichý nakonec přeci jen našel za obranou Soukupa, ten si v pohodě obešel brankáře a zblízka prostřelil i na čáře stojícího obránce - 1:1. Když nás pak skvělým zákrokem po přímém kopu Havraně podržel Prášil, čekalo se, že budeme schopni dát v závěru zápasu vítěznou branku. O to se měla postarat i čerstvá krev v podobě střídajících hráčů. Deset minut před koncem se na pravém křídle dostal míči Radek Votruba, přesným centrem našel na malém vápně na zadní tyči střídajícího Ondru Plose, ten ovšem vůbec netrefil míč. Toužili jsme získat tři body, a tak se velice často stávalo, že v obraně zůstali jen Lukáš Votruba a Pepa Soukup. Neustále tak hrozilo nebezpečí z přečíslení soupeře. Inu, dát branky v úvodu zápasu, vůbec jsme  nemuseli mít starosti. Když už se blížil závěrečný hvizd sudího Kešnera, který v zápase rozdal hned osm žlutých karet, nutno dodat všechny oprávněně, splnili konečně svěřenci trenéra Votruby jeho pokyny a sehráli krásně akci, při níž Radimský prostrčil míč mezi beky, Vondráček pak našel zpětnou přihrávkou Vydržela na malém vápně. Na Davida zívala prázdná branka - 2:1! Hosté pak vrhli všechny síly do útoku, jenže nám se podařil kontr, na jehož konci přišel penaltový zákrok na Vydržela. K penaltě si stoupl Tichý a míč poslal v dárkovém balení přímo do prostředka branky, "Buffon" přeci jen zazářil...

   V příštím týdnu zajíždíme na půdu spořické rezervy, která zatím neztratila ani bod. Zápas začíná v neděli 3.9. již ve 14 hodin.

trenér Lukáš Votruba:"Jsem na kluky dost nazlobený, protože jsme zápas měli rozhodnout už v úvodní čtvrt hodině, ale lajdácky jsme nakládali se šancemi. Stalo se přesně to, o čem jsme mluvili a soupeř z jedné ukopnuté střely vedl. Očividně jsme se trápili v ofenzivě, až z kraje druhé půlky musel, podobně jako vloni, ukázat obránce Soukup, jak se nakládá se šancemi. Spokojen tak jsem jen se závěrem zápasu, kdy kluci přesně poslechli, sehráli krásnou akci až do prázdné branky, tak to má být."

 

 AFK LoKo Chomutov "B" 2 - 1 FK Havraň Portrét

                                                                (0:1)

branky: 55. Soukup, 90. Vydržel   ... v 90. + 2. nedal Tichý penaltu

Rozhodčí: Kešner, Hanzlík, Spusta (ŽK: 3:5 (Tichý, Pazderka, Vondráček), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Prášil - 7. Vondráček, 11. L.Votruba (NC), 5. Soukup - 10. Pazderka (C) (76. 12. Čermák)3. Myšák (76. 2. L.Wälzer) - 11. Tichý, 16. Sochor (69. 15. R.Votruba), 6. Štol (55. 9. Plos) - 14. Vydržel13. Cicu (46. 8. Radimský)

trenér: Lukáš Votruba, vedoucí: Petr Pazderka