Jdi na obsah Jdi na menu
 

XII. ročník 2017

XII. ročník

12. a 13. května 2017

Pátek 12.května 2017

Městské divadlo Turnov v 19:00

Adam Tvrdý trio

 
Trio, jehož leadrem je přední představitel současné generace jazzových kytaristů Adam Tvrdý (www.adamtvrdy.com), má ve svém repertoáru písně rockerů jako Sting nebo The Beatles, vlastní skladby, filmovku Lalo Schifrina i Blues, Jazz, Latin a Fusion skladby autorů jako Jack McDuff, The Champs, Bob Berg, John Scofield, Chick Corea, Victor  Young, atd.
 
img_583tvrdy.pngAdam Tvrdý spolupracuje se špičkovými hudebníky jak tuzemskými, tak i  světovými, kterými jsou např. Ennio Morricone, Terrence Blanchard, Vinx, a další. Velice si vážií příležitosti natáčet s Ennio Morricone a ČNSO hudbu k filmu 8 hrozných (Hateful 8) od Qentina Tarantina v Londýnském studiu Abbey Road.
Adam Tvrdý je kytarista a skladatel s expresivním multižánrovým projevem. Ve svých interpretacích a improvizacích sleduje hlavně vlastní tvůrčí myšlenky a zároveň respektuje tradice a slovník daného hudebního stylu. 
Na kytaru hraje od šesti let, později se učí hrát i na baskytaru a bicí nástroje. Od dětství je ovlivněn blues a klasickým rockem, převážně kytaristy: Jimi Hendrix, Jimmy Page, Eric Clapton. Později objevuje hudbu Milese Davise a začíná se plně soustředit na Jazz, kde se mu silnými vlivy stávají kytaristé: Pat Metheny, George Benson, John Scofield a další.
Adamovu vlastní tvorbu lze označit jako soudobý nebo moderní jazz, přičemž jsou v ní slyšet prvky stylů, kterými je nejvíce ovlivněn (blues, klasický rock, moderní a klasický jazz, latinská hudba, klasická hudba).
 
Rytmiku tria tvoří vynikající hudebníci Jan Kořínek (kontrabas) a Jan Linhart (bicí).
 
img_9560.jpg
 
Triu Adama Tvrdého jde hlavně o dynamickou souhru plnou napětí, překvapení, exprese, hudebního humoru i vážnosti. 
 
 
Součástí pátečního programu festivalu byl i
WORKSHOP Adama Tvrdého
na téma
IMPROVIZACE
jako běžná součást každodenní hudební praxe od začátečníků až k profesionálům
 a jako motivační prvek ve výuce
pátek 12.května 2017 od 16h ZUŠ Turnov
 
Předskokan pátečního koncertu Lédl Jazz Q
 
Sobota 13.května 2017
v 18:00 sál ZUŠ Turnov
Koncert žáků ZUŠ Turnov kteří se v letošní kytarové soutěži ZUŠ probojovali do krajského kola. Představil se i kytarový soubor "Les enfants de Paris" při ZUŠ Turnov. V druhé půli koncetru vystoupili posluchači pražské konzervatoře Jaroslava Ježka.
 

posluchaci-kjj.jpg

 

kytareni-2017.jpg