Jdi na obsah Jdi na menu
 


V utajení

V utajení - Covert Affairs

Annie je zelenáč, mladá agentka CIA. Než se stihne rozkoukat, je vržena do sítě špionážních intrik, v nichž má využít svůj talent na jazyky. Žít dvojí život ale zdaleka není snadné!


Annie Walkerová procestovala celý svět a plynule ovládá šest jazyků. Rozhodla se stát agentkou CIA a prochází tvrdým výcvikem. Ještě před jeho dokončením ji však náhle agentura povolá do aktivní služby. Prý kvůli lingvistickým schopnostem a vzhledu. Zdá se ale, že za tím bude něco víc. Má provést výměnu dat s ruským zabijákem. Když se mise nečekaně zkomplikuje, Annie prokáže skvělé improvizační schopnosti a je přijata do oddělení obrany národní bezpečnosti. Vyznat se ve spleti byrokracie CIA a přizpůsobit se novému prostředí jí pomáhá slepý agent Auggie Anderson. Annie však netuší, že agenturu zajímá hlavně kvůli vazbě na Bena Mercera, který jí před dvěma lety zlomil srdce. Prožili spolu vášnivý románek na Srí Lance a on ji uprostřed noci náhle opustil s vysvětlením: „Pravda je komplikovaná. Odpusť mi." Nefalšovaná špionážní hra začíná.

Zajímavosti:

Piper Peraboová se na roli připravovala přímo v sídle CIA v Langley.

Seriál se natáčí v kanadském Torontu.

Poradkyní pro pilotní díl seriálu byla bývalá agentka Valerie Plameová, jejíž totožnost byla odhalena v roce 2003 v novinách a vypukl kvůli tomu politický skandál. Valerie napsala o svém působení v CIA knihu.

Annie ovládá šest jazyků. Na správnou výslovnost vždy dohlíží rodilý mluvčí.

Názvy všech epizod (kromě pilotního dílu) jsou tituly písniček skupiny Led Zeppelin.

Piper Peraboová si v srpnu při natáčení poranila koleno.

Seriál diváky první řadou zaujal, a tak se druhá bude v Americe vysílat v létě 2011.

Za roli Annie Walkerové byla Piper Peraboová nominována na Zlatý glóbus 2010.

 

Osoby a obsazení:

Annie Walkerová

Je sice nováčkem v nejutajovanější vládní organizaci, ale osmadvacetiletá Annie má skvělý instinkt, je houževnatá a odhodlaná, což tuto zdánlivě obyčejnou dívku mění ve smrtonosnou zbraň. Škoda, že ji intuice neochránila před zklamáním v milostném životě, kdy ji muž jejích snů nečekaně opustil na Srí Lance. I když její první mise skončí v dešti kulek a nemá dostatek zkušeností, své nové kariéry se nezalekne. Jen brzy pozná, že kvůli práci musí vést dvojí život a lhát i svým nejbližším. Na rozdíl od své sestry Danielle, která si vybudovala stabilní rodinný život, je Annie citově nevyrovnaná a nezaplést se je pro ti někdy těžší než přežít.

Annie Walkerovou hraje Piper Peraboová

Piper Peraboová se narodila 31. října 1976 v Dallasu a vyrostla v New Jersey. Její rodiče pocházejí z Norska a Portugalska. Více se zatím objevovala na velkém plátně. První velké role dostala ve filmu Whiteboys a Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla. Ve filmu Divoké kočky představovala začínající zpěvačku Violet, která se vydá do New Yorku splnit si životní sen. V Dokonalém triku hrála manželku Hugha Jackmana. Televizních rolí zatím tolik nemá, objevila se v Zákonu a pořádku a Doktoru Houseovi. Za seriál V utajení už ovšem byla nominována na prestižní cenu Zlatý Glóbus 2010.


Auggie Anderson

August „Auggie" Anderson je specialista CIA, který oslepl na misi v Iráku. Dokázal se ale skvěle přizpůsobit a za pomoci ostatních smyslů a různých pomůcek zvládá šéfovat technickému oddělení. Dokonale rozumí byrokracii CIA a pomáhá Annie proniknout do tajů nové práce  Má pozitivní přístup ke světu, úspěch u žen a svým suchým humorem dokáže Annie vždycky rozveselit.

Auggie Andersona hraje Christopher Gorham

Christopher Gorham se narodil 14. srpna 1974 v Kalifornii a na televizní obrazovce není žádným nováčkem. Hrál hlavní role ve sci-fi seriálech Oddysey 5 a Jake 2.0 a v americké verzi Ošklivky Betty byl milostným objektem hlavní hrdinky. Vidět jsme ho mohli i v seriálech Třetí hlídka, Popular, Felicity, Out of Practice nebo Ostrov smrti. Je ženatý s Anel Lopezovou Gorhamovou, se kterou mají tři děti.


Jai Wilcox

Jai Wilcox žije ve stínu svého otce, který se stal v CIA legendou. Jai býval lakrosovou hvězdou na univerzitě v Yale a je velký svůdník. Arthur Campbell mu dá za úkol sblížit se s Annie a získat její důvěru, což pro něj není problém. Je krásná, chytrá a sexy, přesně jeho typ. Navíc s ním dokáže držet krok, takže to mezi nimi přátelsky jiskří.

Jaie Wilcoxe hraje Sendhil Ramamurthy

Sendhil se nejvíce proslavil rolí doktora Mohindera Sureshe v Hrdinech. Narodil se 17. května 1974 v Chicagu rodičům indického původu, imigrantům z Bangalore. Oba jsou lékaři - stejně jako jeho sestra - a sám Sendhil chvíli medicínu studoval. Je ženatý s polskou herečkou Olgou Sosnovskou a mají dvě děti. S herectvím začínal v londýnských divadlech a kromě Hrdinů se objevil v seriálech Chirurgové, Vražedná čísla nebo Agentura Jasno.


Joan Campbellová

Joan Campbellová dosáhla v CIA vyššího postavení než většina mužů. Na nejnovější zaměstnankyni Annie je tvrdá. Možná i proto, že se v ní určitým způsobem vidí. Sama těžce balancuje mezi osobním a pracovním životem, protože je vdaná za svého šéfa Arthura Campbella. Podezírá ho, že ji podvádí, a neváhá použít zdroje CIA k jeho sledování.

Joan Campbellovou hraje Kari Matchettová

Kari Matchettová se narodila 25. března 1970 v Kanadě a už od dvanácti se připravovala na herectví. Vystudovala Národní divadelní školu v Montrealu a Moskevskou divadelní školu. Divadlo začala hrát ve Stratfordu v Ontariu. Objevila se ve filmech Kostka 2 - Hyperkrychle nebo Cypher a v televizi hostovala v mnoha seriálech. Jmenujme třeba Pohotovost, 24 hodin, Detektiva Nero Wolfa, Invazi nebo Žraloka.


Danielle Brooksová

Danielle je starší sestra Annie. Vede rodinný život a stará se o manžela a dvě dcery. Netuší, že její sestra pracuje u CIA, a snaží se jí najít vhodného partnera.

Danielle Brooksovou hraje Anne Dudeková

Anne Dudeková se narodila 22. března 1975 v Bostonu do rodiny polského původu. Studovala Northwestern University a úspěšně se věnovala divadlu. Na televizních obrazovkách se objevila v roce 2002 v hlavní roli seriálu The Book Group. Potom hostovala v mnoha seriálech, třeba v Odpočívej v pokoji, Zoufalé manželky, Sběratelé kostí, Jak jsem poznal vaši matku, Velká láska nebo Mad Men. Výraznou roli měla ve čtvrté a páté sérii Doktora House, kde hrála Amber Volakisovou. V roce 2008 se jí narodil syn Akiva, kterého má s malířem Matthewem Hellerem.

 

Příspěvky

V utajení postavy

9. 3. 2012

 

V utajení epizody

15. 9. 2011