Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chicago: Zákon ulice

Chicago: Zákon ulice -  The Chicago Code

Lze vůbec vyčistit ulice Chicaga od špíny? Zkušený policista Jarek Wysocki s novou šéfovou policejního sboru Teresou Colvinovou do toho jdou po hlavě!

Seriál je zasazen do prostředí neokoukaného Chicaga a soustředí se na detektiva Jarka Wysockého, policejního veterána a místní legendu. Jeho bývalá parťačka Teresa Colvinová mu přidělí značnou pravomoc. Vypracovala se totiž na policejní superintendantku a velí 10 000 příslušníků policejního sboru. Když jí úředníci nepovolí vytvořit oficiální jednotku pro boj proti korupci a kriminalitě, dá s Jarkem dohromady neoficiální tým. Má silnou motivaci, je totiž dcerou muže, kterému právě úplatnost a úplatkářství zničily manželství a vzaly radost ze života. Zatímco diplomaticky prosazuje své plány na komplikované politické scéně, Jarek čistí ulice od zločinu a mstí se za vraždu bratra. Na cestě za spravedlností a vyčištěním města, které oba milují, je nic nezastaví. Nebojí se postavit ani nemocnějším nepřátelům. Včetně radního Ronina Gibbonse, bývalého stavebního magnáta, který se stal politikem a přes dvě dekády vládl Chicagu železnou pěstí v sametové rukavici. K Jarkovu týmu se přidá mladý detektiv Caleb Evers, který se zoufale snaží osvědčit. Často se setkávají s Jarkovou neteří Vondou Wysockou, nováčkem u policie, jejíhož otce zabili ve službě, když byla malá. Jarek na ni dává pozor. Nelíbí se mu její parťák Isaac Joiner. Zbytečně riskuje a je příliš sebevědomý. Do všeho se přimíchá Liam Hennessey, irský kriminálník, který dokáže splynout s podsvětím. Příběh líčí dějově uzavřená série o 13 dílech.

Zajímavosti:

Natáčelo se v autentických lokacích v Chicagu.
Původní název byl Ride-Along. Tvůrce Shawn Ryan chtěl vytvořit pořad, který by ukázal Chicago tak, aby měl divák pocit, že sedí přímo v policejním autě.

 

Příspěvky

Chicago: Zákon ulice postavy

14. 3. 2012

 

Chicago: Zákon ulice epizody

15. 2. 2012