Jdi na obsah Jdi na menu
 


Studio 30 Rock epizody

1.Šéfscenáristka
Liz je povolána za šéfem, kde zjistí, že ten předchozí zemřel a nyní má nového šéfa, který má s její show velkolepé plány. Hodlá do ní dosadit černošského komika a vůbec ji přetvořit k lepšímu. A tak se Liz musí podvolit a jít se dohodnut s Tracy Jordanem, jestli nebude vystupovat v její show. Při tom zjistí, že je tak trochu blázen...

2.Následky
Liz potřebuje uklidnit Jennu a tak hrozně pomluví Tracyho. Jenže netuší, že Jenna má na sobě připnutý mikrofon a všichni to slyší. Když se poté omlouvá Tracymu, tak zase pomluví všechny ostatní, jenže tentokrát ji zabírá kamera a opět to všichni slyší. A tak, aby Tracy lépe zapadl, uspořádá pro všechny velkou párty na lodi.

3.Rande naslepo
Jack přesvědčí Liz, aby šla na rande naslepo. Nakonec se ukáže, že domluvené rande je s ženou a Liz se tak dozví, že někteří lidé si o ní myslí, že je lesbička. Mezitím scénáristé pořádají hru pokeru, ke které se přidá Jack. Poklidná hra se změní v nervy drásající zápolení o opravdové peníze. Jediný Kenneth dá Jackovi zabrat.

4.Jack scenáristou
Jack se začne řídit filozofií Six Sigma, a tak začne "pomáhat" scénáristům při práci. To však vytáčí Liz, neboť je to akorát zdržuje, tak se rozhodne Jacka vykázat. Kenneth mezitím začne pracovat pro Tracyho a zjistí, že to není žádný med.

5.Herec Jack
Jack se snaží donutit Liz, aby ve svém pořadu propagovala produkty GE. Liz podezřívá Tracyho, že neumí číst a ten jí to potvrdí, aby nemusel tolik pracovat. Liz také navrhne Jackovi, že by si mohl zahrát v jedné scénce. Jack souhlasí, ale Liz posléze zjistí, že Jack je před kamerou neskutečné dřevo, tak se mu to pak pokouší zase rozmluvit. více

6.Jack poznává Dennise
Liz se vrátí ke svému bývalému, Dennisovi. Jack se rozhodne stát Liziným mentorem a pomoct jí dát její osobní život dohromady. Show čelí krizi, protože většina herců není ve stavu, ve kterém by mohli hrát. Tracy se bojí o svou image, tak si udělá tetování na obličeji.

7.Tracyho úlety
Jenna má být hostem v zábavné talkshow Conana O'Briena, ale místo ní se tam Jack rozhodne poslat Tracyho. Ten však začíná bláznit ze svých nových léků, tak je s ním spousta problémů. Liz mezitím řeší trable s Dennisem, s kterým se chce rozejít.

8.Rozchod
Liz se rozejde s Dennisem a vyrazí s Jennou do baru lovit chlapy. Jack zjišťuje, že randit s vysoce postavenou političkou, není žádný med. Tracy s Dvazákem mají spor a nakonec oba skončí na skupinové terapii.

9.Biologické hodiny
Tracy má problém s stím, že ho Josh napodobuje. Cerie oznámí, že se bude vdávat za muže, kterého zná jen pár týdnů. To vyděsí Liz, která začne pochybovat, že se vůbec někdy vdá. Jack má problém se svojí matkou, která mu leze na nervy a neustále volá.

10.Filmovou hvězdou býti
Jenna konečně dotočí její nezávislý film, jehož název je děsný jazykolam. Liz se film nelíbí, ale všem ostatním ano. Tracy potřebuje peníze, tak spolu s Jackem vymýšlejí produkt, který by mohli prodávat pod jeho jménem.

11.Hlava a vlasy
Ve studiu se objevili dva zajímaví muži. Protože Liz a Jenna ještě neznají jejich jména, začnou jim říkat Hlava a Vlasy. Hlava je velice pohledný. Vlasy se ve výtahu dá do hovoru s Liz. Jenna je toho názoru, že by si s ním měla dát Liz schůzku...
Jack Donaghy vymýšlí nový program a nic ho nenapadá. V rámci "výměnného dne", kdy si manažeři mění místa s nejníže postavenými zaměstnanci, převezme tentokrát práci poslíčka Kennetha. Nemůže se vynadivit, že má mladík tuhle práci rád, a dokonce odmítne, když mu nabízí lepší. Kenneth totiž nade vše miluje televizi a rozhodně nechce pracovat jinde. Když Liz shání Vlasy, setká se s Hlavou, jehož pravé jméno je Gray. A krasavec ji kupodivu pozve na schůzku. První - při otevírání snobské restaurace - se moc nezdaří. Pak ale pozve Gray Liz k sobě. Když se už všechno zdá být na nejlepší cestě, zjistí, že jsou příbuzní z třetího kolena. Zdrcená Liz odchází....

12.Ve smokingu
Liz Lemonová, scenáristka úspěšného zábavného pořadu, je pozvána šéfem Jackem Donaghyem na oslavu narozenin evropského prince Gerhardta. Sotva Jack zjistí, že je na oslavě i jeho bývalá žena Bianca, představí Liz jako svou přítelkyni a je vděčný, že se této role hbitě ujme. Bianca byla zvyklá vídat Jacka s modelkami, což jí nevadilo. Liz je ale jiné kafe. Zatímco si užívají velkolepého večírku, snaží se ve studiu Pete Hornberger pracovat. Komik Tracy Jordan je přesvědčen, že se potřebuje odreagovat, a pozve pár děvčat. Pete málem podlehne, ale nakonec si uvědomí, že miluje svou ženu. Oslava princových narozenin je předčasně ukončena. Aristokrat podlehne sektu - a zemře. Liz vysvětlí Jackovi, že na ni Bianca žárlí. Jack nevěří. Liz tedy oznámí Biance, že se s Jackem právě zasnoubili. Bianca vybuchne. Už není pochyb....

13.Valentýnská noc
Jack donutí pracovat celý tým zábavního pořadu i v noci na svatého Valentýna. Konečně se dohodne s Biancou na majetkovém vypořádání a začne oslavovat ukončení manželství. Jenže se raduje velmi originálně - skončí s prostitutkou v hotelovém pokoji u Tracyho Jordana, který tam chtěl oslavit Valentýna se svou ženou. Tracy zavolá Liz, která Jacka i prostitutku z hotelu odvede. Liz dostala kytici růží a bonboniéru. Jenže neví, od koho dárky jsou. Celý večer se to snaží zjistit. Ráno přijde muž z právního oddělení, který Liz řekne, že došlo k záměně. Posílal růže jiné ženě do účtárny, která má podobné jméno jako Liz, a tak došlo k záměně....

14.To slovo na
Jack Donaghy si zavolá Tracyho a oznámí mu, že ho vezme na charitativní golfový turnaj, kam má přijet také velice vlivný Don Geiss. Bude dobře, když ho Tracy zaujme, aby pak hráli ve čtveřici... Liz má špatnou náladu, a tak se posměšně vyjádří o Lutzovi, který je velmi tlustý a pořád jí. Netuší, že mu nedávno zemřela babička a mladý muž to těžce nese. Lutz o ní řekne, že je "p ...". Liz se zděsí. Když se nad sebou hlouběji zamyslí, skutečně se tak chová... Tracyho drsné vtípky naboby na golfovém turnaji nenadchnou, mladík si dokonce proti sobě poštve i všemocného Geisse. Donaghy zuří. Existuje riziko, že naštvaný Geiss na jejich kanál zanevře. Ve snaze o polepšení přinese druhý den Liz spolupracovníkům sladké košíčky, které upekla. Brzy ale zjistí, že když ztratí autoritu, začnou ji všichni využívat. Musí po nich pak celou noc dokončovat práci. Druhý den je zdrcená a pochopí, že hrát si na "hodnou" asi nebude to pravé... Po Geissově proslovu, v němž vybídne přítomné, aby dali co nejvíc peněz na výzkum cukrovky, nečekaně vystoupí Tracy a vypráví dojemnou historku o dcerce, též těžké diabetičce. Přítomní slzí a solí peníze. Jack je nadšený, Geiss je okamžitě pozve na další akci. Vše je zachráněno.

15.Bez obalu
Jenna se nechala nafotit do jednoho časopisu a poskytla ke snímkům i rozhovor. Během focení ale bylo špatně slyšet a došlo k nedorozumění. V článku si pak všichni přečetli, že Jenna nenávidí vojsko a jako mediální hvězda čelí útokům tisku i čtenářů. Liz vyšle Jennu do pořadu Bez obalu, aby mohla vše vysvětlit, ale tam zamění jméno teroristy za jméno kandidáta na prezidenta a celá televizní stanice je rázem v problémech. Lizz nakonec vymyslí, jak Jennu i stanici dostat z potíží, a natočí oslavnou píseň o Americe, kterou Jenna zpívá uprostřed křepčících tanečnic. Všichni jsou v národních barvách. Vše vypadá dobře, ale na konci vystoupení zklame technika. Měla roztočit větrníky. K rozhýbání ale nedošlo a kvůli nevhodnému osvětlení vrhají větrníky stíny silně připomínající hákové kříže.

16.O cenu časopisu Source
Liz si vyrazí s Stevenem Blackem, ale záhy zjistí, že nemají nic společného. Snaží se to Stevenovi vysvětlit, ten ji však nařkne z rasismu. Je přece černoch... Liz tedy souhlasí s další schůzkou. Jack Donaghy má vinici a z ní vlastní sekt. Jenže je nepoživatelný. Jack však nechce zchudnout, a tak vymyslí kampaň, ve které patok jeho jména zpopularizuje ještě populárnější Ridikolus. Tracy má moderovat cenu časopisu Source. Bojí se, protože má utkvělý pocit, že při vyhlašování přijde o život. Jack ho vybaví pistolí a Tracy se uklidní. Když se zbaví strachu, předá pistoli Liz, která omylem postřelí Stevena. Všichni začnou Liz považovat za rasistku....

17.Irští rváči
Liz dostane za úkol vyhodit deset procent zaměstnanců. Je z toho nešťastná, všechny přece potřebuje. Ve studiu se objeví Jackův bratr Eddie, s nímž se Jack hned začne prát. Liz rvačku zastaví, a tak se Jack od bratra dozví, že jim zemřel otec. Eddie předá Jackovi otcovy hodinky a odejde. Jack Eddieho vyhledá, odpustí mu podlosti a sezvou celou rodinu, aby zapili otcovu smrt. Jenže když jsou všichni pohromadě, přijde i otec. S Eddiem totiž vymysleli další ze svých mnoha podvodů, jak se obohatit na Jackův úkor, což jim tentokrát nevyšlo. Liz je v pozici, kdy jí zaměstnanci nabíhají. Sice se jí to líbí, ale výpovědi jí to neulehčuje. Rozhodne se vyhodit svou sokyni Liz Lemlerovou, jejíž přítel Floyd se jí moc líbí. Jenže plán nevyjde. Jack pomůže Liz ke štěstí tím, že Liz Lemlerovou povýší, což s sebou nese přeložení do firemního ústředí v jiném městě.

18.Ohňostroj
Liz sleduje Floyda. Zjistí, že dochází na sezení anonymních alkoholiků. Když ji tam Floyd spatří, usoudí, že je také alkoholička. Liz mu to nevyvrací a vyslechne si Floydovu zpověď. Zatímco přemýšlí, jak začít s Floydem normálně randit, dumá Jack nad inovací programu. Ve studiu se totiž objevil Devon Banks, mladý, ambiciózní a úspěšný inovátor pořadů, který chce nastoupit na Jackovo místo. Liz se sice začala s Floydem scházet, ale ten jejich schůzky bere jako podporu v abstinenci. Liz mu konečně řekne, proč byla na setkání alkoholiků. Floyd se cítí mizerně, jelikož na setkání mluvil otevřeně o věcech, na které není hrdý. Nechce ji už vidět. Liz mu tedy také o sobě řekne věci, na které není hrdá, čímž si Floyda získá. Jack vyhraje nad Devonem! Vymyslí zdravici Rockefellerova centra spojenou s velkolepým ohňostrojem.

19.Společné pobláznění
Liz chodí do práce se šťastným úsměvem. Zatuhne jí, ledva zavolá Jack. Má depresi. Liz tuší problémy. Jack řekne, že by rád poznal muže, kvůli kterému se na něj i na práci vykašlala, a domluví se na večeři. Floyd s Jackem si za pár okamžiků dokonale porozumí a začnou spolu trávit hodně času. Liz se cítí odstrčená. Tracy Jordan se rozhodne natočit film, v němž bude hrát hlavní roli - postavu prezidenta Thomase Jeffersona. Vytvoří upoutávku a ukáže své dílo Donu Geissovi. Ten projekt odmítne. Liz se naštve a vyčiní Jackovi, ať si uspořádá svůj život tak, aby jí nebral Floyda. Jack dá Liz za pravdu. Druhý den požádá o ruku Phobe, s níž se seznámil v galerii. Liz je v šoku. Takhle to přece nemyslela....

20.Cleveland
Tracy Jordan chce stále natočit film, ale nemůže sehnat peníze. Navíc mu přijde dopis od Billa Cosbyho, aby nedělal ostudu černochům, kteří něco dokázali. Tracy se začne hroutit. Liz se snaží pochopit, co se s ním děje. Vysvětlí jí, že po něm jdou Černí křižáci, což je komunita vybraných černochů. Když se tomuto společenství někdo znelíbí, může ho to stát i život. Liz Tracymu nevěří a odjede na výlet do Clevelandu, kde se dozví, že Floyd dostal pracovní nabídku, která se neodmítá. Když se vrátí do New Yorku, je jí oznámeno, že Tracy zmizel. Vysvětlí Jackovi, že se musel zbláznit, protože mluvil o nějakých křižácích. Jack už o tomto spolku zjevně dost slyšel, protože se po první zmínce o něm dá na útěk. Liz řekne Floydovi, že nemůže opustit New York. Floyd to chápe, ale práci v Cleveladnu již přijal, a proto se tam musí přestěhovat.

21.Přestávka
Tracy Jordan je stále na útěku před Černými křižáky. Dostane se do Pensylvánie ke Kennethovu bratranci Jessemu, kde hodlá začít nový život. Liz s Jackem jsou již zoufalí, ale i když si Kennetha podají, nic jim o Tracym neřekne. Jack se připravuje na blížící se svatbu s Phoebe. Do města přijede i Jackova matka Colleen. Moc se jí líbí Liz, a když uvidí Phoebe, je znechucená. Jack měl srdeční záchvat, skončil v nemocnici. Colleen zjistila, že přístroje monitorující jeho srdeční frekvenci fungují i jako detektor lži. Zeptá, zda ji Jack miluje. Přístroj začne zvonit na poplach, což znamená že ne. Tracy zjistil, že nemůže žít bez herectví, a zavolá Kenethovi, aby pro něj přijel. Jenže Jesse chce, aby u něj Tracy zůstal, omráčí ho a sváže. Keneth s Grizzem a Dot Comem Tracyho osvobodí a přijedou včas na začátek natáčení dalšího pořadu....