Jdi na obsah Jdi na menu

Hledáš informace o minikárách? O slalomech i sjezdech? Zde najdeš informace a odkazy k oběma disciplinám.

♦  foto  ♦  videa  ♦  ZU, výsledky  ♦  MB pohár  ♦

kalendář závodů 2023 startovní listina 2023

♦  moje výsledky  ♦  můj tým, Minikárklub MB

 

Na Andrláku jsme měli skvělé počasí, které nás odměnilo za loňský propršený víkend (foto, výsledky). Uteklo to a před námi je poslední víkend v Nemile. Bojovat se bude o poslední body do mistráku a poháru ČR, Všechna Zvláštní ustanovení a průběžné výsledky jsou zde.

 

Zájem o minikáry v našem městě stále pokračuje, takže jsme se i během začátku sezóny rozrostli o další jezdce. V klubu má licenci již rekordních 46 závodníků (seznam zde).

cetno_pluzna--54.1-.jpg

 

O prvním květnovém víkendu se roztočila kolečka minikár v Olšanech. Odstartoval zde Pohár ČR a Mistrovství ČR (ZU, výsledky a foto).

Poslední závody se jely v okolí Mladé Boleslavi v Dolním Cetně a v Plužné (ZU, výsledky a foto).

pozvanka_cetno_pluzna_2023.jpg

 

Skvělý bude v letošní sezóně opět počet jezdců v "barvách" našeho klubu. Celkově je nás s licencí 44, ale nejpočetnější jsou hlavně nejmladší dětské kategorie M1 a M2, kde bude startovat 23 jezdců.

kalendar-zavodu-2023.jpg

 

Pokud se chcete dozvědět něco o historii MB poháru a vítězech všech jeho ročníků, zde je malé shrnutí. Hlavně díky spolupráci s pamětníky a téměř nekonečnému archivu Honzy Kejvala se podařilo dát dohromady i velkou část fotografií. Díky.

mladoboleslavsky-pohar.jpg

 

Sezónu 2022 jsme zakončili v Nemile, kam se minikáry vrátily po 15 letech. Skvělá trať, zázemí i organizace. Budeme se těšit, že se sem zase brzy vrátíme (výsledky a foto).

5.2.jpg

 

V Litoměřicích nás nejprve v sobotu testovala mlha a déšť, v neděli se ale počasí konečně uklidnilo. (výsledky a foto).

litomerice--1-.jpg

 

Třídenní maraton na jihu Čech nám kompletně propršel. My jsme si to ale přesto užili (výsledky a foto).

krumlov--sobenov--55.1-.jpg

 

Již v sobotu odstartuje druhá polovina sezóny. Jako již tradičně začneme na jihu Čech v Žalticích. Letos bude víkend výjimečné tím, že pojedeme hned tři závody. Prodloužíme si ho totiž a pojedeme i v pondělí, každý den na jiné trati. V Žalticích, Krumlově a v pondělí se po 13 letech vrátíme na trať v Soběnově, kde si opět vyzkoušíme paralelní slalom. 

p1260373.1.jpg

 

Utíká to a jarní část sezóny se blíží ke konci. Ještě zbývá Libeř, kde se během již šestého víkendu pojede 7. a 8. kolo Poháru ČR. Zde jsou z dosavadních víkendů (výsledky a foto).

terlicko--40.1-.jpg

 

Zimní přestávka byla dlouhá, ale kolečka minikár se již roztočila 14. a 15. května v okolí Mladé Boleslavi. (pozvánka, foto, info na stránkách MB-net, reportáž 1. boleslavské). Hned první závod se jela republika v Dolním Cetně a v neděli Pohár České republiky v Plužné. Druhý víkend jsme strávili v Olšan u Vyškova (výsledky a foto).

pozvanka_cetno_pluzna_2022.jpg

 

A Boleslaváci nenechávají nic náhodě. Odstartovali tréninky, které jsou obzvlášť pro ty nejmenší velmi důležité. A že těch M1 letos v klubu je. Reportáž 1. boleslavské.  wink

20220428_172813-0-.jpg

 

Definitivní tečku za sezónou 2021 jsme udělali při slavnostním vyhlášení v Praze v sídle Autoklubu ČR (foto).

vyhlaseni-2021--2.1-.jpg

 

36. ročník Mladoboleslavského poháru má vítěze a je to již devatenácté jméno na poháru. Po výborných letošních výkonech se zde zapsal Stanislav Červený, startující v nejmladší kategorii M1. Gratulace (foto).

 

mb-pohar_2.jpg

 

Rozlučka s letošní sezónou proběhla za krásného počasí v Libři. Rozhodlo se zde pořadí v Mistrovstí ČR i Poháru ČR. V sobotu na republice mi to padalo, pak jsem měl i defekt na brzdách. V neděli v poháru se mi ale podařilo zabojovat a nakonec je z toho pěkné šesté místo. Praha bude i letos wink (výsledky a foto).

liber--79.1-.jpg

 

Na Adrlově chlumu jsme již měli podzimní počasí. V sobotu mě zradila padlá bojka, která mě poslala ze 4. až na 14.misto. Zato v neděli mi závod skvěle vyšel a tak jsem poprvé v kategorii M5 mohl slavit na nejvyšším stupni. Wow (výsledky a foto). Nyní nás již čeká poslední víkend sezóny v Libři.

andrlak--71.1-.jpg

 

Na našich domácích závodech si s námi v sobotu v Dolním Cetně pohrálo počasí. Několikrát zapršelo a trať se proměnila v kluziště. Při nedělním závodě v Plužné mi závoď skvěle vyšel a první umístění na bedně v kategorii M5, to se fakt cení (výsledky, foto a 1. boleslavská TV).

Před námi jsou dva poslední víkendy. Nejprve v Ústí nad Orlicí a sezónu pak uzavřemě v Libři. Budou to ale velmi důležité závody, protože v sobotu se vždy pojede 3. a 4. kolo Mistrovství ČR.

pozvanka_cetno_pluzna_2021.jpg

 

Po deštivém víkendu v Polici jsme si v Litoměřicích užívali letních teplot a odjeli již 5. a 6. kolo PČR (výsledky a foto).

 

V Polici nad Metují jsme sice v sobotu i v neděli pěkně zmokli, ale byl to fajn víkend a super dva závody započítavané do Poháru ČR (výsledky a foto).

 

V Žalticích jsem zahájil svoji první sezónu v kategorii M5 a dopadlo to nad očekávání dobře (výsledky a foto).

 

Tak sezóna 2021 konečně začala. Já jsem se prvního víkendu v Olšanech nemohl zúčastnit, ale Žaltice už určitě stihnu. Pokud vše půjde dobře, tak stihneme odjet 14 závodů. Zde je kalendář sezóny 2021. I letos byl zrušen Evropský pohár.

 

Sezóna 2020 je definitivně u konce, moje poslední sezóna v M4. Po omezeních naší vlády a ministra zdravotnictví byl zrušen nejen závod v Libři, ale i poslední závod v Liberci, který byl naplánovaný na 17. a 18. října. Stihli jsme tedy nakonec odjet pouze 10 závodů.

35. ročník Mladoboleslavského poháru má po dlouhé době nového vítěze. Gratulace Tomášovi Starému. Zde jsou celkové výsledky od roku 1986.

 

Na Andrláku jsme uzavřeli letošní MČR a odjeli 6. kolo PČR (výsledky a foto).

andrlak--20.1-.jpg

 

A před námi je již poslední kolo MČR na Andrláku. V Litoměřicích se v některých kategoriích již rozhodlo a mistrovské tituly jsou již jasné. U nás v M4 opět exceloval Tom Bodinek (výsledky a foto).

litomerice--37.1-.jpg

 

Třetí víkend a my se již blížíme k půlce sezóny. V Hlubočkách bylo opět skvěle. Odjeli jsme další kolo republiky a poháru. (výsledky a foto).

hlubocky--77.1-.jpg

 

První kolo Mistrovství ČR jsme odjeli v sobotu v Police nad Metují a v neděli jsme pokračovali 3. kolem Poháru ČR (výsledky a foto). Třetí víkend vyrážíme do Hluboček.

police--26.1-.jpg

 

Letošní sezónu jsme zahájili až o prázdninách v Žalticích. Vypadá to tedy na 14 závodů max. Stálo to ale za to, moc jsme si to užili. Odjeli jsme zde první dvě kola Poháru ČR (výsledky a foto).

 

Sezónu 2019 jsme uzavřeli báječným víkendem na Andrláku. V sobotu jsme jeli 3. kolo Evropského poháru a v neděli PČR (výsledky a foto). Poslední výtah sezóny 2019.

 

 

andrlak--64-.jpg

 

V Litoměřicích jsme uzavřeli seriál Mistrovství ČR a odjeli předposlední kolo PČR (výsledky a foto). Hezké fotky zde nafotil profík Martin Kozák (zde). .

litomerice--21-.jpg

 

V rámci M6D s námi strávili dva dny redaktoři Garáže. Vyzkoušeli si i naše minikáry a natočili o svých úspěších a pocitech reportáž, která je k vidění na TV Seznam. Článek si lze přečíst také v magazínu FASTER.

faster--1-.jpg

 

O víkendu jsme jeli v Polici nad Metují. V sobotu 3. kolo MČR a v neděli již 11. kolo PČR (výsledky a foto).

police--76-.jpg

 

Úvodní závody "podzimní" části sezóny jsme odjeli 24. a 25.8. v Žalticích. Jelo se zde 9. a 10. kolo PČR (výsledky a foto).

 

Letošní jubilejní 30. M6D je za námi. Závodili jsme ve Vrchbělé (výsledky, foto, 1. boleslavská TV, info stránky města, pozvánka, tratě a plán areálu).

pozvanka_m6d_2019.jpg

 

Těrlicko nás strašilo deštivou předpovědí pro 2. kolo Evropského poháru, nakonec z toho byl super víkend nejen počasím, ale i výsledky (výsledky, foto a info stránky města).

m4-jan-simunek.jpg

 

O víkendu v Libři jsme si užili jak horkého počasí s teplotami přes 30 v sobotu, tak i pěkného deště v neděli, kdy se každá jízda jela za jiných podmínek (výsledky a foto).

liber--71-.jpg

 

2. kolo MČR jsme odjeli v Hlubočkách a v neděli jsme pokračovali PČR (výsledky a foto).

hlubocky--34-.jpg

 

Odjeli jsme domácí závody. V sobotu 25.5. na nové trati v Plužné. V neděli 26.5. na známé trati z náměstí v Bělé pod Bezdězem (výsledky, reportáž 1. boleslavská TV, video a foto).

pozvanka_pluzna_bela_2019.jpg

 

Na Slovensku jsme v Tepličce nad Váhom odjeli 1. kolo Evropského poháru. Závody se jely na krásné trati s výhledem na Žilinu a Malou Fatru (výsledky a foto).

teplicky--62-.jpg

 

První letošní minikárový víkend jsme strávili v Olšanech u Vyškova a odjeli 1. kolo Mistrovství ČR a 1. kolo Poháru ČR (výsledky a foto).

 

Již máme startovní čísla 2019. V našem klubu bude startovat rekordní počet 37 jezdců.

 

V listopadu jsme vyhlásili již 33. ročník Mladoboleslavského poháru (foto). Zde jsou výsledky již od roku 1986 i celkově.

vyhlaseni-mb-pohar--56------kopie.jpg

 

Sezóna 2018 is over. Poslední závody jsme odjeli na Andrláku u Ústí nad Orlicí (foto). Výsledky celé sezóny jsou zde.

Víkendové závody v Litoměřicích (foto a výsledky).

Evropský pohár jsme uzavřeli v Rohožníku (výsledky a foto) a týden předtím dva pohárové závody v Polici nad Metují (výsledky a foto).

img_9233.1.jpg

 

Na Andrlově chlumu u Ústí nad Orlicí se na začátku prázdnin jela 29. Mezinárodní šestidenní minikár 2018, šestidenní plná příběhů. (příběhy, foto a výsledky).

0_zahajeni--4.1-.jpg

 

V Libři jsme odjeli 2. kolo MČR a 6. kolo PČR a tentokrát se mi fakt dařilo smiley (výsledky a foto).

liber--17-.jpg

 

Dva domácí závody jsme odjeli v blízkosti Mladé Boleslavi, v sobotu 1. kolo Mistrovství ČR v Dolním Cetně a v neděli 4. kolo Poháru ČR v Bělé pod Bezdězem (upoutávka od 1. boleslavské TV, výsledky, foto a reportáž 1. boleslavské TV).

pozvanka_dolni-cetno_bela_2018.jpg

 

Přidělena jsou startovní čísla a náš klub bude sezónu zahajovat s 31 jezdci.

 

Zde je vložený Mladoboleslavský pohár 1986 až 2017.

mb-poharu-03.jpg

 

18. října jsem byl společně s Eliškou Slavíkovou a Adamem Středou na návštěvě na magistrátu u náměstka Marka (info na webu našeho města a 1.boleslavské TV), který nám gratuloval k naším titulům.

scan0007.jpg

Poslední víkend letošní sezóny máme za sebou. V Adamově to byl oba dny napínavý souboj se šťastným koncem pro mě  (foto, výsledky, info na stránkách města MB a ÚAMK). Příště se již nesejdeme na kopci, ale při slavnostním vyhlášení sezóny v Praze v sídle Autoklubu ČR.

adamov-2017--96-.jpg

 

V Ústí nad Orlicí na Andrlově chlumu jsme náročným šestidenním maratonem M6D uzavřeli první část sezóny. Skvěle mi to tam vyšlo a v napínavém souboji jsem vybojoval páté vítězství na Šestidenní. (foto, výsledky, info na stránkách města MB a ÚAMK)

6.-etapa-a-vyhlaseni--60-.jpg

 

Tahle fotka je z Evropského poháru 2017 v Hlohovci a je určitě móóóc cenná, dívat se na tyto dva borce shora je super. (foto a výsledky)

hlohovec--56-.jpg

 

Setkání mladoboleslavských minikárových veteránů v Bakově nad Jizerou, 3.2.1017.

 

01.jpg

 

Firma Mediasport natáčela na M6D reportáž pro ČT 4 do pořadu Svět motorů.

 

 

Zde jsou videa z našich minikárových závodů a také výsledky.

 

 

 

Speed down Mladá Boleslav má slavné jezdce.

 

(článek na stránkách ÚAMK)

 

Sjezdový minikárový sport. (prezentace)

 bez-nazvu--2-.jpg

Slalomový minikárový sport. (prezentace)

slalomovy-minikarovy-sport.jpg

 

 

Na ewrcku napsal Vlastík Rešl další super článek, tentokrát  o panu Slavíkovi, jeho holkách Elišce a Anežce, a hodně taky o minikárách.

 

  

Minikáry – radost pro děti i dospělé

Autor článku na ewrc.cz: Vlastimil Resl

 

Pár borců, kteří začínali točit volantem v minikáře:

 

Josef Kořínek strávil s minikárou devět let. Vyjel si i titul vícemistra. Dnes jezdí autokros.

Jiří Sedlář byl mistrem republiky v minikárách, mnohonásobným vítězem republiky a vícemistrem Evropy na motokárách, ale také vynikajícím jezdcem rally. Tragicky zahynul v roce 1989.

 

Honza Melša dnes jezdí skvěle rally, ale začínal na minikárách u nás v Boleslavi. Jezdí zde stále jeho brácha Petr. Jak Honza sám říká, minikára je skvělá průprava, jak se naučit točit volantem. 

   

Vladimír Burián dnes jezdí závody do vrchu. S jeho klukem Vojtou jsem začínal v M jedničkách a skvěle jsme si zazávodili.

 

Roman Michalík z Valašského Meziříčí, mistr republiky v minikárách v roce 1985, který dnes jezdí endura, ale i rally.

 

Miloš Beneš dosáhl skvělého úspěchu a získal titul mistra republiky v závodech do vrchu pro rok 2009, 2014. 

 

Petr Bělohlávek

 

Petr Kolář ml. získal nejen dva tituly mistra Evropy ve sjezdu na minikáře, ale i několik titulů ve Škoda Pick-up Free Stylu. 

 

Pavel Kolář

 

Petr Zelenka získal titul Mistra republiky v seriálu MČR Triola cupu 2005. Převážně závodí v závodech do vrchu. Začínal také ale za volantem minikáry.  

 

Richard Gonda

 

Lubomír Minařík

 

Michal Kozlanský

 

    Obrazek

 V lednu 2009 jsem byl pozván na slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců Ústředního Automoto klubu. Byla zde spousta vynikajících borců, mistrů světa i Evropy. Největším zážitkem určitě bylo setkání a společná fotografie s Josefem Macháčkem, pětinásobným vítězem Dakaru na čtyřkolce. Já jsem byl oceněn za zisk titulu mistra Evropy ve sjezdu v kategorii C1. 

  

 

ObrazekSedíš 2 cm nad zemí, bez odpružení, kola jsou tvrdá jako kámen, nahuštěna na 4 atm. Cítíš doslova každý kamínek. Při rychlosti 50 km/h máš pocit, jako bys v autě jel 200. A ona ta kára jede i mnohem rychleji. Do toho všeho ještě ty barevné bojky, které musíš nejen projet, ale hlavně jet co nejtěsněji na ně a neshodit je. 

 

Tak to jsou minikáry. Chceš-li se dozvědět víc, vítej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoalbum

můj tým, Minikárklub MB

Datum: 27. 4. 2008
Fotografií: 8
Složek: 0
Komentářů: 1

technika minikár

Datum: 5. 10. 2008
Fotografií: 38
Složek: 0
Komentářů: 5

závody minikár

Datum: 5. 11. 2010
Fotografií: 1883
Složek: 52
Komentářů: 0

historie minikár

Datum: 5. 11. 2010
Fotografií: 627
Složek: 39

nehody

Datum: 5. 11. 2010
Fotografií: 75
Složek: 8

zprávy z tisku

Datum: 5. 11. 2010
Fotografií: 170
Složek: 10