Jdi na obsah Jdi na menu
 


Článek z Jihlavského deníku

29. 4. 2008

Junioři FbŠ jsou extraligoví

Ústí nad Labem - Metropole Vysočiny okusí v příští sezoně extraligovou florbalovou soutěž. Junioři FbŠ Jihlava dokázali v boji o nejvyšší tuzemskou ligu porazit i napodruhé Ústí nad Labem. Po vítězství na domácí půdě zopakovali úspěšnou nervydrásající koncovku v samostatných nájezdech i na severu Čech.

II. liga juniorů – play up
 

ÚSTÍ N. L. – FBŠ JIHLAVA 2:3 sn
(konečný stav série: 0:2)
 

Do druhého utkání postupové série vstoupili lépe domácí. Jihlavu, kterou nečekaně hodně svírala nejistota, dostalo Ústí pod tlak, který vyústil ve vedoucí branku. „Snažili jsme se nastoupit pokorně, což byla asi chyba, protože nás domácí zatlačili. Navíc je hnala dopředu velmi bouřlivá divácká podpora,“ přibližuje jeden z jihlavských trenérů Michal Peterka.

Ani druhé dějství příliš velkou změnu nepřineslo. Z domácích stále sálala větší jistota, ze které pramenila i další střela, na kterou Sedláček v jihlavské brance nedosáhl. „Přiznám se, že v tuto chvíli jsem už příliš nevěřil v nějaký obrat,“ doplňuje Peterka.
 

Jihlavský kouč se ale mýlil. Jeho týmu vyšel vstup do posledního dějství a v 34. minutě vstřelil Prášek kontaktní branku. „Ten obraz hry se diametrálně otočil. Na Ústí bylo vidět, že znervóznělo, začalo chybovat a pouze bránilo výsledek. Cinkaly břevna a tyčky,“ přibližuje trenér hostů.
 

O vyrovnání, které viselo na vlásku, se nakonec postaral ze standardní situace necelé tři minuty před koncem Hruška. Kdo čekal v prodloužení hru na vyčkávanou, nedočkal se. Oba týmy prahly po zlatém gólu, ale žádná z šancí brankou neskončila.
 

Dramatickou postupovou sérii tak podtrhly samostatné nájezdy. „Až na jednu výjimku šli stejní kluci jako v tom prvním utkání a my se je snažili povzbudit, ať zakončují sebevědoměji,“ prozrazuje Peterka.
 

Do sedmé série se oba týmy přetahovaly o vítěznou branku, která nakonec padla. A jak jinak, než z hole jihlavského „specialisty“ Hrušky. Po jeho druhém proměněném nájezdu se vyznamenal v brance FbŠ Sedláček a jihlavský tábor vybouchl postupovou radostí.
 

„Kluci podali neuvěřitelný týmový výkon. Celou sezonu na to dřeli, chtěli to dokázat a já jsem strašně rád, že se jim podařilo postup vybojovat,“ zářil štěstím jihlavský trenér.
 

Branky: Prášek, Hruška, rozhodující nájezd Hruška. Třetiny 1:0, 1:0, 0:2. Jihlava: Sedláček (Kunst) - Obrtel, Mašek, Radocha, Hruška, Trnka – Prášek, Vedra, Pátek – Böhm, Melzoch, Svoboda – Jirásek.