Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meteor si snadno poradil s oslabenými Královicemi

Fotbalisté Meteoru potvrdili na domácí umělé trávě roli favorita a svému soupeři z Královic, kterému chybělo sedm hráčů základní sestavy, přibalili na cestu tři branky. Zápas ovšem tak jednoznačný průběh neměl a také hosté několikrát nebezpečně zahrozili.

A byl to právě hostující tým, který si vytvořil brankovou příležitost jako první. Po čtvrt hodině hry nastřelil po pěkné akci tyč Luňák, následná dorážka Starého se mezi tyče nevešla. Poté se osmělili také domácí, ovšem Fíček hlavičkoval po centru Blažka mimo branku. Za dvě minuty už se domácí radovali, když nepovedenou střelu Jánoše do branky doklepl aktivní Fíček, 1:0. To bylo ale po fotbalové stránce do konce prvního poločasu vše.
Do toho druhého vyrukoval domácí s jednou změnou v sestavě, ale ani ta potřebné oživení nepřinesla. Na první vážnější ohrožení branky si museli počkat diváci až do 70. minuty a hned z toho byla branka. Po rychlé akci Fíčka a jeho ideální přihrávce se prosadil Jánoš. V tu chvíli se zdálo, že je o osudu utkání rozhodnuto a jakoby opravdu obě mužstva byla s výsledkem spokojena a nehrnula se do útoku. Jiskřičku naděje přeci jen mohl vykřesat pro hosty Randa, ale jeho nádhernou dalekonosnou ránu skvělým zákrokem zlikvidoval Píša. A tak přišel trest na druhé straně. Tři minuty před koncem se prosadil podruhé v zápase Fíček a uzavřel tak skóre zápasu na 3:0 pro domácí Meteor.
Ladislav Janoušek (Sokol Královice): My jsme sem přijeli bez sedmi hráčů základní sestavy a tak jsme věděli, že nebudeme mít šanci příliš něco uhrát. Soustředili jsme se především na bránění a i přesto si vytvořili dvě takové pološance. Ten výsledek je v naší situaci přijatelný.
Karel Jeřábek (Meteor Praha): Dnes byl náš výkon velice nepřesvědčivý. Proti oslabenému soupeři jsme se nedokázali pořádně prosadit. Máme co zlepšovat.

Meteor Praha – Sokol Královice 3:0 (1:0)
Branky: 21. a 87. Fíček, 70. Jánoš ŽK: Krejčík, Kasman – Randa, Bejšovec Rozhodčí: Klíčman – Severýn, Lux Diváků: 85
Meteor Praha: Píša – Kramer, Krejčík, Zezula, Daňhel – Čmejla, Fitzel (46. Šmíd), Klír (78. Kasman), Blažek – Jánoš (70. Jiřík), Fíček, Trenér Karel Jeřábek.
Sokol Královice: Kopecký – Pozník, Strnad, Koranda, Švarc – Mervart – Veselý, Randa, Luňák, Přibyl – Starý (84.Bejšovec), Trenér Ladislav Janoušek.

29.3.2008 - Richard Valoušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář