Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dukla opět naprázdno

Dukla opět naprázdno

Utkání na zasluněné Julisce začalo velice svižně. První šanci si vypracovali domácí již ve čtvrté minutě, když se po dlouhém pasu z půlící čáry dostal ke střele Nový, ale trefil jen brankáře Hlaváče. O další tři minuty později se dostal do nadějně vyhlížejícího brejku domácí Šustr, ale svým centrem ve vápně žádného spoluhráče nenašel. Z protiútoku se však měnil stav ve prospěch hostí. To když po centrovaném míči vznikl ve vápně Dukly chaos, míč nebyl schopen žádný z domácích hráčů odkopnout a pohotový Kovář neměl se zakončením problémy. O minutu později hosté udeřili znovu, to když domácí obrana zaspala a hostující Chrdle se ocitl sám před Žilákem a se štěstím ho prostřelil. Žilák si sice na míč sáhl, ale střela byla příliš prudká a skončila podruhé během minuty v duklácké síti. Domácí byli jako opaření. O minutu později moc nechybělo, aby opět Chrdle potrestal zaváhání Nováka, jeho střela ale rukavice Žiláka moc neprovětrala. Domácí se snažili kontrovat, zkušený domácí útočník Nový se ocitl v šanci, ale jeho střelu z úhlu skvěle Hlaváč vyškrábl na roh. Ve dvacáté minutě uviděl za nesportovní chování první žlutou kartu zápasu hostující hráč Honka a jak se později ukázalo, byl to důležitý moment utkání.

 

Ve dvaadvacáté minutě se po chybě obránce Malého dostával do šance domácí útočník Sokol, v rozhodujícím momentu však volil raději přihrávku, která nenašla svého adresáta. O tři minuty později se již ale domácí dočkali zasloužené branky. To když byl v pokutovém území, po hezké individuální akci, sražen Sdiri a kopala se penalta. Tu s chladnou hlavou proměnil kapitán Šafr, když hostujícího brankáře poslal na druhou stranu. Tečku za prvním poločasem udělala pěkná střela Jandy, která ovšem skončila jen v rukavicích domácího Žiláka.
Do druhého poločasu nastoupili oba týmy s jednou změnou v sestavě, ale na hře to nebylo výrazněji znát. První šanci druhé půle měli hosté, když Žilákovi vypadl míč, ale střídající Šebela svou šanci trestuhodně zahodil. O dalších pět později se znovu mohl měnit stav na hostující straně, když nepříjemnou střelu Honky Žilák dokázal vyrazit jen před sebe, ale naprosto osamocený Chrdle netrefil míč ideálně. V šestašedesáté minutě dostal žlutou kartu za zdržování hostující Honka a protože to byla jeho druhá, poroučel se pod sprchy. V sedmdesáté minutě mohli domácí využít nabídnuté přesilovky, předvedli hezkou kombinační akci, ale koncovka Nového nebyla přesná. Za dalších pět minut měl šanci domácí Sdiri, ale místo střely volil zbytečně přihrávku a bylo po šanci. Domácí byli plní snahy o vyrovnání, ale jejich útočná síla byla bezzubá a tak přišel trest na druhé straně. Pět minut před koncem se do úniku dostal Chrdle, odpoutal se od Nováka, obešel i brankáře Žiláka a pohodlně uzavřel stav zápasu.
Pavel Mejdr (Bohemians Praha B): Myslím si, že je to zasloužené vítězství. Dva rychlé góly nám velice pomohli. Hráli jsme potom na brejky, to nám vyhovovalo. Dukla sice dala kontaktní gól, ale hráči dodrželi to co jsme si řekli a to byl hlavní důvod proč jsme tu zvítězili.
Salim Hebousse (Dukla Praha): Nezačali jsme špatně, nedali jsme ale první šanci a vzápětí inkasovali dva rychlé góly. To ovlivnilo celý zápas. Do poločasu se nám povedlo dát kontaktní branku a do druhé půle jsem udělal některé změny, ale nedokázali jsem se prosadit. Vyloučení hostů nám paradoxně spíše ublížilo, hosté se zatáhli a naše snaha končila na jejich stoperech. Máme mladý tým, musí se na mě ještě hodně pracovat. Bohužel když vedeme, tak to nedokážeme udržet do konce a naopak když takto prohráváme, tak nejsme schopni něco s tím zápasem udělat. Nepropadáme ale panice, ještě na tom nejsme tak špatně. V týdnu dohráváme s Admirou a já si myslím, že se dá hrát s každým.

Dukla Praha – Bohemians Praha B 1:3 (1:2)
Branky: 25. Šafr z penalty - 8. Kovář, 9. a 85. Chrdle ŽK: Novák, Habart - Honka, Mandík ČK: Honka Rozhodčí: Michálek – Váňa, Linx Diváků: 80
Dukla Praha: Žilák – Novák, Kunt, Mück, Nápravník (46. Dubravský) – Sokol (63. Jelínek), Šustr, Šafr, Habart (80. Šulc) – Nový, Sdiri
Bohemians Praha B: Hlaváč – Kovář, Gazmend, Malý, Tancl, – Sklenář, Janda, Honka – Štefeček (46. Šebela) – Chrdle (88. Slavík), Mandík (64. Djebar)


15.4.2006 - Richard Valoušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář