Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekFotbalová liga chystá své druhé jarní pokračovaní. V něm bude velká pozornost upřena na chování fanoušků, které opět na stadionech nebude hlídat policie. O bezpečnost se bojí především na Žižkově, kde se budou při malém pražském derby cítit Slávisté jako doma.

Dalším rizikovým zápasem je pondělní dohrávka v Mladé Boleslavi, kam přijedou fanoušci Brna. Ostravští příznivci, kteří se „vyznamenali“ minulý týden na jihu Moravy, by tentokrát na domácím stadion problémy dělat neměli.

Počasí, další z velkých strašáků ligových týmů, sice odválo sněhové vánice, přesto se na mnoha stadionech sníh stále drží, na pomoc tak byli povolání také fanoušci. Nejhorší situace se očekává ve Zlíně, Ostravě a na Žižkově, kde nemají vyhřívané trávníky.
Obrazek
Na úvod kola se představí tepličtí fotbalisté na hřišti Příbrami. Případným vítězstvím mohou potvrdit těsnou výhru nad Libercem a dotáhnout se tak na vedoucí čtyřku, která zbytku tabulky bodově odskočila. Příbram ovšem sbírá důležité záchranářské body převážně na domácím hřišti a zadarmo se jich nevzdá ani tentokrát.
Podobně, jako Teplice, na tom je Liberec s Olomoucí, kteří sice první jarní kolo zaváhaly, přesto mají šanci držet krok s těmi nejlepšími. To by ale musely uspět na horké půdě v Jablonci, popřípadě Plzni.

Ta ukázala sympatickým závěrem zápasu na Slavii, že se s ní musí na jaře počítat, jenže když doma nezdolá tým z podještědí, může ji čekat ještě tuhý boj v dolních patrech tabulky.

Existenční zápas dvou ohrožených týmů uvidí zlínská Letná. Tam do posledních chvil před zápasem budou bojovat se sněhem a dá se tak očekávat velice těžký terén. S tím by však ani jeden z týmů neměl mít problém, v minulém kole se jim v extrémních fotbalových podmínkách dařilo.

To samé se už nedá říct o pražských Bohemians, kteří ze zmrzlého kladenského trávníku odjely s prázdnou a nyní je čeká na žižkovském oraništi obhájce titulu, Slavie. Zatím není jisté, zda se zápas na přání „sešívaných“ nepřesune na vyhřívaný strahovský trávník, ale i tak čeká Kaprovy hochy těžký oříšek.

ObrazekNa severní Moravě mají o programu na sobotní odpoledne jasno. Na ostravské Bazaly přijede Viktorie Žižkov. Pražané se sice trápí u dna tabulky, přesto jejich ambice sahají mnohem výš a chtějí to potvrdit právě před nabitými ochozy v Ostravě. Hráči Baníku však také mají co napravovat, když v moravskoslezském derby nestačili na odvěkého rivala z Brna a prohráli s ním o dvě branky. Díky porážce Boleslavy ale zůstavají v jejím těsném závěsu.

Jihočeské Dynamo, které v prvním kole neudrželo důležité vedení s Příbramí, jede na Spartu, která hlásí návrat do boje o nejvyšší příčky. Díky šťastné výhře v Olomouci se zdá, že může ještě v letošním ročníku prohánět ty nejlepší a jistě to bude chtít potvrdit také v domácím prostředí.
Obrazek
Třešničkou na dortu 18. kola bude pondělní dohrávka dvou ambiciózních týmů, Mladé Boleslavi a Brna. Oba soupeři odstartovaly jaro zcela odlišně. Zatímco Moravané porazili ve vypjatém derby ostravský Baník, mladoboleslavštví ztratily všechny body doma s Jabloncem. Teď sice mají šanci na reparát, ale s rozjetým Brnem to budou mít velice těžké.

http://efotbal.cz/index.php?page=clanek&clanek=52680

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář