Jdi na obsah Jdi na menu
 


Královice opět prohrály a drží se na dně

 

Fotbalisté střížkovské Bohemky, posíleni o několik hráčů z druholigového „áčka“, si v domácím prostředí s chutí zastříleli proti zachraňujícím se Královicím a zaslouženě vyhráli 4:0. Zápas byl ovšem ovlivněn chybou rozhodčího Váši, který po půl hodině hry, ocenil zákrok domácího brankáře Beláně, který zastavil mimo pokutové území unikajícího Petra Veselého, pouze žlutou kartou.

 

Hosté přijeli na Střížkov s očividným respektem a dopředu se příliš nehnali, za to domácí fotbalisté se snažili co nejdříve otevřít skóre, především aktivní Stanley Ibe, který tento víkend nemohl nastoupit za A-tým z důvodu karetního trestu. První větší branková příležitost přesto přišla až po čtvrt hodině hry, ale domácí útočník Rýdl nevyužil ideální přihrávky Jandzika. Za minutu se dopředu opět tlačili domácí, ovšem pěkný Allramův pokus z dálky chytil brankář Drbout. Na první branku si hráči Bohemky museli počkat až do 25. minuty, kdy se po rohovém kopu hlavou nekompromisně prosadil kanonýr Ibe a bylo to 1:0. O tři minuty později měl další slibnou příležitost Ibe, ale tentokrát na Drbouta nevyzrál. Ve třicáté minutě se odehrál klíčový moment utkání, to se dostal do samostatného úniku hostující Petr Veselý a brankář Beláň ho zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodčí nařídil přímý kop, ale Beláňovi pro překvapení všech ukázal pouze žlutou kartu. V prvním poločase se pak již ani jedno z družstev nevytvořilo brankovou příležitost a tak domácí šli do šaten s nejhubenějším možným náskokem.
Nástup do druhého poločasu měli domácí hráči famózní, když se již ve 47. minutě prosadil Jandzik po krásném centru Majera. V tu chvíli byli hosté na ručník, střížkovští si vytvořili tlak, který ovšem nedokázali korunovat další brankou a tak mohl přijít z ničeho nic trest na druhé straně. Obránce Birhanzl si nevšiml, že brankář Beláň je daleko mimo svou branku a svou malou domů ho nechtěně přehodil, naštěstí míč skončil mimo branku a byl z toho pouze rohový kop. Poté hráči obou družstev nabídli divákům nefalšovanou fotbalovou nudu, kterou oživili až v posledních minutách zápasu a to hned dvěma brankami. V 87. minutě se prosadil svou druhou brankou v zápase Ibe, když mu míč ideálně před prázdnou branku připravil Jandzik a o dvě minuty později uzavřel konečné skóre na 4:0 střídající Mandík, pro kterého to byl první dotyk s míčem.
Pavel Novotný(Bohemians Praha B): Dnes jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Hosté mohli hrozit pouze ze standardních situací a to jsme si pohlídali. Jediné co mě mrzí, že jsme už v prvním poločase nepřidali další branky.
Ladislav Janoušek(Sokol Královice): My jsme sem přijeli bez nějakých velkých ambic, domácí byli posíleni o šest hráčů z áčka a tak to bylo těžké. Přesto si myslím, že zápas jednoznačně ovlivnil rozhodčí Váša, který buď neumí pískat nebo to udělal úmyslně. Určitě podáme námitku.

Bohemians Praha B – Sokol Královice 4:0 (1:0)
Branky: 25. a 87. Ibe, 47. Jandzik, 89. Mandík ŽK: Beláň, Allram, Majer (všichni Bohemians B)
Rozhodčí: Váša – Havel, Petrášek Diváků: 70
Bohemians Praha B: Belaň – Střecha, Faitl, Birhanzl, Macháček – Majer, Jandzik, Allram, Beránek – Ibe (88. Mandík), Rýdl. Trenér Pavel Novotný.
Sokol Královice: Drbout – Mervart, Hrazdíra, Švarc – Koranda (60. Martin Veselý), Böhm – Pozník, Randa (77. Vídeňský), Šimáček – Luňák (70. Erben), Petr Veselý. Trenér Ladislav Janoušek.

12.4.2008 - Richard Valoušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář