Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rezerva Vyšehradu zavelela po přestávce k obratu

Souboj dvou posledních týmů přeborové tabulky přinesl, i přes vyrovnaný první poločas, jasnou výhru domácího týmu, který v týdnu intenzivně řešil dosavadní špatné výsledky. Královice na tom nebyly před tímto zápasem o nic lépe, na svého soupeře měli náskok pouhý jeden bod.

ObrazekI přes obavy hostů, domácí tým nenastoupil příliš posílen hráči z A mužstva a tak se první poločas hrál velice vyrovnaný souboj. Na obou stranách jsme se dočkali řady chyb a nepřesností, které jen utvrzovaly v postavení týmů v tabulce. Přesto přeci jen první minuty patřili domácím, ale jejich snaha končila na obranné zdi hostů. Ti naopak vyráželi k rychlým protiútokům a jeden z nich v osmé minutě skončil brankou, když Velčovský lehce utekl Homolkovi a prostřelil se štěstím Skácela. To domácí naprosto opařilo a ti nebyli schopní se dostat do jediné brankové příležitosti, když si nevěděli rady s dobře pracující Královickou obranou. Vše změnila dvacátá minuta, kdy Mergl krásně odcentroval a Mirza Zinhasovič nekompromisně z první zakončil na 1:1.Za dalších pár minut se blýskl fotbalovou parádou domácí Prošvic, ale jeho bravurně zahraný trestný kop skončil jen na břevně. Po zbytek poločasu se již hra obou mužstev propadla do přeborové šedi a tak se do kabin šlo za nerozhodného výsledku.
Do druhého poločasu oba trenéři vystřídali, domácí dokonce hned dvakrát a to se ukázalo jako klíčové. Druhá pětačtyřicetiminutovka totiž patřila jednoznačně domácímu týmu, který soupeři uštědřil direkty, které rozhodly o jednoznačném výsledku. Po hodině hry se ještě nerozhodný stav neměnil, když Řehák nezakončil přesně svou kličkovanou mezi obránci Královic. O dvě minuty později se již ale skóre měnilo, když tentokrát Řehák doObrazekklepl pohotově prudký centr na první tyči. Jestli se do té doby hosté snažili o nějaký odpor, tak touto brankou o něj definitivně přišli a mohla tak začít domácí kanonáda. V 65. minutě Ježdík hlavou tečoval přímý kop M. Zinhasoviče a bylo to již o dvě branky. Smrtící pětiminutovku završil domácí stoper Brodecký, který využil skvělého sklepnutí střídající Ježdíka a usměrnil míč za záda Michala počtvrté. Tečku za drtivým druhým poločasem a zároveň za celým zápasem udělal opět střídající hráč, tentokrát Pechar, který využil centru Sobíška. Poločasové tahy domácího trenéra tedy dovedly rezervu Vyšehradu k zaslouženému vítězství.
Ladislav Janoušek (Sokol Královice): Čekali jsme, že domácí budou posíleni o hráče z áčka a to se také potvrdilo, těžko jsme tak se zápasem něco mohli udělat. Navíc nám chyběl hrající trenér Tomáš Michal a to bylo znát. Někteří naši hráči na to prostě nemají.
Petr Andert (Slavoj Vyšehrad B): V týdnu jsme měli s hráči pohovory, protože naše poslední výsledky byly doslova tragické. Chtěli jsme udělat vše pro dnešní vítězství a tak jsem rád, že se nám to povedlo otočit a vybojovat ho.

Slavoj Vyšehrad B – Sokol Královice 5:1 (1:1)
Branky: 20. M. Zinhasovič, 62. Řehák, 65. Ježdík, 67. Brodecký, 85. Pechar - 9. Velčovský, ŽK: Řehák Rozhodčí: Kubíček – Váňa, Obst Diváků: 70
Slavoj Vyšehrad B: Skácel – Sobíšek, Brodecký, Klíma, H. Zinhasovič – Mergl, Kubík, Prošvic (46. Pechar), Homolka (46. Ježdík) – M. Zinhasovič, Řehák (77. Kyloušek). Trenér Petr Andert.
Sokol Královice: P. Michal – Strnad – Švarc, Veselý, Koranda – Luňák (46. Erben), Randa, Šimáček, Bobek – Veselý, Velčovský (75. Pozník). Trenér Ladislav Janoušek.

14.9.2008 - Richard Valoušek

 

http://prazskyfotbal.cz/clanek-40235-Rezerva-Vysehradu-zavelela-po-prestavce-k-obratu.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář