Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Novinky

 

 

23.12.2012 Veselé Vánoce

Všem majitelům Krásných motýlků, našim přátelům a známým, přejeme příjemné prožití vánočních svátků, plné klidu a domácí pohody, jen občas přerušované štěkotem našich hlídačů. Přece jen příchod podezřelého vetřelce se ohlásit prostě musí, i kdyby to byl Ježíšek :) Ať nám rok 2013 přinese hodně dobrého, pevné zdraví a ať je nám i v tomto roce průvodcem motýlek, nejlepší přítel člověka.

Veselé Vánoce a šťastný Nový Rok přeje chovatelská stanice Krásný motýl!

 

dada--kid--dorotka-and-isi.jpg

                           Veselé Vánoce přejí Dáda, Kid, Dorotka a Isarka

 

Vánoční čas je pro nás také spojen s narozením hned dvou vrhů Krásných motýlků. Na Boží Hod, 25. prosince oslaví své již třetí narozeniny Edík a Enidka z vrhu "E" a ve stejný den bude mít svou první narozeninovou oslavu jedináček Isabelka z našeho loňského vrhu "I". Všem oslavencům přeji hlavně hodně zdravíčka, elánu, honiček s kamarády a rozmazlování od páníčků! Všechno nejlepší Edíku, Enidko a Beličko!

 

 

17.12.2012 Rubi slaví

Dnes slaví své první narozeniny vrh "CH" a v něm jediný zástupce, jedináček Cherubín Krásný motýl. Posílám mu přání všeho nejlepšího, hodně, hodně zdravíčka, úspěchů  v agility i na výstavách a hlavně každodenních psích radostí, bláznivých honiček, přátelských přetahovaček a zakusovaček s kamarádem Maxíkem a mazlení s páníčky. Měj se Rubínku i nadále tak dobře, jako doposud!

 

rubinek-5-tydnu--5-.jpg

      Rubínek v pěti týdnech, prokazatelně nejtlustší štěňátko v historii našeho chovu :)

 

 

rubi-1-rok-str.jpg

 

                                          A tady v jednom roce věku

 

 

14.12.2012 Isarka má půl roku

Moje malá Isarka dnes má už půl roku. Uteklo to strašně rychle a ze štěňátka je ušatá a nohatá dorostenka. Naštestí za svých každodenních lotrovin ještě nevyrostla :) U této příležitosti jsem jí udělala pár nových foteček a konečně jí založila i vlastní fotogalerii.

 

iska-str.jpg

                                     Isaria de Pompadour 6 měsíců

 

 

1. a 2.12.2012 DUOCACIB Nitra

O víkendu jsme byli s Kidečkem vyzkoušet výstavní štěstí na Slovensku. Vyrazili jsme spolu s partou našich "motýlčích" přátel a užili si fajn víkend. Kromě Kida jela i malá Isarka, která se rozkoukávala a dělala Kidečkovi fanklub a v Nitře naši psí rodinku doplnil ještě Cherubín Krásný motýl se svými majiteli. Kideček se předváděl v mezitřídě, Rubi ve třídě mladých a oba kluci spolu po oba dny "drželi basu" a svorně se umístili na druhém místě s hodnocením výborný 2. V sobotu posuzoval slovinský rozhodčí, pan Primož Peer, a v neděli slovenský rozhodčí, pan Vladimír Javorčík, posuzovali důkladně a jsem moc ráda, že se jim naši kluci líbili a odnesli si pěkné posudky. Tímto pro letošní rok definitivně končí naše výstavní sezóna, ale příští rok vyrážíme znovu a určitě se objevíme i na Slovensku, moc se nám tam líbilo!

 

rubi-a-sany-str.jpg

Rodinné setkání - Semicvetic Sunny Secret a jeho syn Cherubín Krásný motýl s majitelkami

                     

 A ještě jedno povedené video malého výstavního profíka Rubínka. Díky Leni!

 

 

27.11.2012 Jonatánek má stránky

Náš odchov Jonatán Krásný motýl má nové webové stránky. Prohlédnout si je můžete na této adrese http://www.andelskymotyl.estranky.cz/  Myslím, že se jeho paničce opravdu povedlo udělat krásné stránky pro Krásného motýlka!

 

 

4.11.2012 Mezinárodní výstava psů Praha

V neděli jsme se vyrazli vystavit do Prahy. Kideček byl paní RNDr.Jaroslavou Ovesnou v mezitřídě hodnocen jako výborný 2, res.CAC. Odnesl si krásný posudek, kde mu nebyla vytčena jediná chybička a za odměnu i hračky, které už mu doma stihly psí holky zabavit a rozkousat. Tomu se říká psí život:) Velkou radost jsem měla i se setkání s Johankou Krásný motýl a jejími páníčky, kteří si udělali výlet a přijeli se na nás do Prahy podívat. Johanka je super nebojácná holčička a pěkné štěněcí třeštidlo, hlavně na Kidečka si okamžitě vzpoměla a snažila se ho prohánět po výstavišti. Moc díky manželům Kvasničkovým za příjemné setkání!

 

 

28.10.2012 Klubová výstava Exotic klubu

Dnes jsme se s Kidečkem vydali na dalekou cestu až do vesničky Středokluky poblíž Kladna, kde se konala klubová výstava. Přes příšerné skoro zimní počasí, byla celá akce moc fajn a atmosféra rozhodně chladná nebyla. Papillonky i ostatní plemena zastřešená Exotic klubem přijela posuzovat paní Monika Blaha z Rakouska. K pejskům se chovala velmi pěkně a citlivě, posuzovala pečlivě a také přísně. Hodnocení velmi dobrý nebylo žádnou vyjímkou a výbornou si odnesli opravdu jen jedinci odpovídající kvality. O to více mě těší, že si Kideček z mezitřídy odnesl hodnocení Výborný 1, CAC a pěkný posudek.

 

 

13.10.2012 Rubi běhá s větrem o závod

Cherubín Krásný motýl se dnes zůčastnil dalších neoficiálních závodů agility. V obou bězích i v konečném součtu obsadil druhé místo a já jemu i jeho paničce a zároveň agi-parťákovi Lence moc gratuluji! Pohled na spokojeně odpočívající motýlka po dni plném společných zážitků je opravdu dokonalý:)

 

rubi-v-perinach.jpg

                                 Rubínek - milovník akce i domácí pohody:)

 

 

9.10.2012 A dnes slaví Dádinka

Dáda Krásná fanfára, první papillonek  v naší domácnosti, malá milovnice dobrého jídla, pohodlných polštářů a procházek v pěkném počasí dnes slaví deváté narozeniny. Všechno nejlepší Dádinko, hlavně hodně, hodně zdravíčka a ještě aspoň jednou tolik narozeninových oslav! 

 

anci-str.jpg

                                       Dáda Krásná fanfára, 9 let

 

 

7.10.2012 Vše nejlepší Codymu!

Přání všeho nejlepšího posílám dnes do Ostravy pro pejska Codyho Krásný motýl. Slaví své čtvrté narozeniny a já mu přeji hodně zdravíčka a pohybu, který sobě a paničce ochotně dopřává:)

 

 

3.10.2012 Naši junioři

"Jéčková" štěňátka mají tři měsíce a já jsem moc ráda, že se nám všichni pravidelně hlásí a posílají fotečky. Rostou do krásy, jsou jako správní motýlci plní energie a užívají si skvělé psí dětství. Děkuji jejich majitelům!

 

obrzek-1.jpg

                      Jonáš je malý model a výstavní postoj trénuje vždy a všude:)

 

 

natik.jpg

                                  Jonatánek si užívá obrovskou zahradu

 

 

johanka-str.jpg

                                        A ještě malá princezna Johanka

 

 

30.9.2012 Národní výstava psů Brno

Příjemnou sluníčkovou neděli jsme strávili s Kidečkem a psí i člověčí partou přátel na brněnském výstavišti. Kideček se ve svých 15 měsících předvedl poprvé v mezitřídě a od rozhodčího pana Miroslava Guniše získal hodnocení výborný 1, CAC. Moc milým a příjemným překvapením pro mě bylo i setkání s naším odchovem Cherubínem Krásný motýl. Rubínek se ve svých devíti měsích předvedl poprvé ve třídě mladých. V kruhu se předváděl výborně, radostně a ani přísný pan rozhodčí ho nerozhodil. Porazil velmi pěkného konkurenta, který již je českým junioršampionem a odnesl si hodnocení výborný 1. Setkání s Rubínkem a jeho rodinou mi udělalo obrovskou radost, těší mě nejen jeho výstavní a sportovní úspěchy, ale hlavně to, s jakou láskou a důvěrou se na "své lidi" dívá. Každým coulem je to miláček rodiny a pejsek, kterému se rodina Adámkových maximálně věnuje. A za to jim patří mé velké poděkování!

 

 

kid-a-rubi.jpg

                Vítězná dvojka - Kid (15 měsíců) a Cherubín Krásný motýl (9 měsíců)

 

Skvělé výstavní novinky jsem dostala také od paní Kataríny Láclavové, majitelky pejska Semicvetik Sunny Secret (CHS Nobless Charm). Sunny se v neděli předvedl na výstavě v rakouském Tullnu a získal hodnocení výborný 1, CAC a CACIB a tímto fantastickým úspěchem splnil podmínky pro udělení titulu rakouský šampion a interšampion!!! Ve svých 2,5 letech je již šestinásobným šampionem a nositelem nejvyššího titulu C.I.B. Sunny je také otcem našich vrhů CH a J a já věřím, že si z něj Cherubínek, Jonášek, Jonatánek a Johanka vezmou příklad a na výstavách se neztratí. Gratuluji, Saníku a paní Láclavová, mám z vašeho úspěchu velkou radost!

 

Dnešní den je pro mě nejen dnem úspěchů a radosti, ale také dnem, kdy je mi velmi smutno. Dnes by oslavila své sedmé narozeniny moje malá milovaná psí holčička Anita. Už je to půl roku co není s námi a není den, kdy bych si na ni nevzpomněla. Byla velká osobnost a pejsek jakého máte jen jednou za život. Nic na světě bych nechtěla více než postavit před ni narozeninovou mističku plnou masa a říct:"všechno nejlepší, Niti".

Narozeninové přáníčko teď můžu poslat už jen poslednímu štěňátku z vrhu A, Arnice Krásný motýl. Přeji ti Arinko hodně zdravíčka, lítání po lesích a dovádění s páníčky! A zůstaň se svou rodinou ještě hodně dlouho!

 

 

29.9.2012 Neoficilální závody agility Sedlec u Mikulova

Malý Cherubínek opravu nezahálí a spolu s paničkou pilně trénuje na výstavy i agility. Dnes se zúčastnil neoficilálních závodů Královské tlapkování, kde startoval v kategorii štěňátek. Běžel dva běhy, porazil dalších 13 mladých pejsků různých plemen, dvakrát obsadil první místo a zvítězil i v celkovém součtu. Rubínkova panička Lenka mu u této příležitosti vyrobila skvělé video. Gratuluji Rubínku a moc moc děkuji Leni!

 

 

 

23.9.2012 Klubová výstava KCHMPP Mladá Boleslav

Při našem letošním výstavním tažení a snažení jsme s Kidečkem nemohli chybět ani na klubové výstavě. Jeli jsme s našimi přáteli od Maresteláčků a užili jsme si pěkný výstavní den. Kideček se předvedl naposledy ve třídě mladých, kde byl panem rozhodčím Řehánkem hodnocen jako výborný 1, CAJC, klubový vítěz mladých a BOJ. Tímto úspěchem Kideček splnil podmínky pro udělení titulu český junioršampion! Jsi moje hvězda Kidíku!

 

kid-str-2.jpg

 

 

 22.9.2012 Johanka se loučí

Jako poslední z našich letošních štěňátek vyrazila do světa malá Johanka. Bude žít v rodině manželů Kvasničkových spolu se starší kamarádkou, pražskou krysařičkou Diviškou. Johanka si počkala na ty nejlepší páníčky, jaké jsem si pro ni mohla přát a vím, že u nich prožije život rozmazlovaného psího parťáka a kamaráda. Měj se moc krásně Haninko a dělej svým páníčkům radost alespoň patnáct let!

 

str.jpg

                                Johanka Krásný motýl a její nová rodina

 

 

9.9.2012 Novinky

Dnes se mi konečně povedlo doplnit všechny resty.  Zrovna v okamžiku, kdy jsem si myslela, že máme stránky zcela aktuální jsem si všimla, že novinky z ledna - července tohoto roku záhadně a nejspíše i nenávratně zmizely. Takže je budu průběžně znovu doplňovat. V rámci dokončení restů jsem přidala ještě pár fotek štěňátek J ve věku 8 a 9 týdnů do jejich fotogalerie, teď už je focení našich nejmladších na jejich nových majitelích. Jonatánkova panička už mi i prvních pár fotek poslala. Jonatánek vypadá moc spokojeně a já jsem ráda, že náš mazánek nesmutní a rychle a snadno si zvykl na nový život. Také jsem konečně vytvořila vlastní stránku Isance v sekci "Feny".

 

silna-trojka.jpg

                              Jonatánek v nové rodině - děkuji za super foto!

 

 

2.9.2012 Jonatánek jde do světa

Velké stěhování pokračuje a dnes se vydává do světa i maličký Jonatánek. Natík bude žít v Havlíčkově Brodě v rodině Milichovských, kde bude působit jako rodinný mazánek a kamarád a časem snad začne budovat i výstavní kariéru. Měj se Natíčku v životě jen a jen krásně! 

 

jonatanek.jpg

                                 Rodinné foto - Jonatánek a noví páníčci

 

 

27.8.2012 Jonášek odchází

Dnes odjelo do nové rodiny první z našich štěňátek, pejsek Jonáš. Jonášek bude žít se svými páníčky v Praze a já mu přeji šťastný a dlouhý život plný správného motýlčího řádění!

 

spolecne.jpg

                              Poslední společné foto - Johanka, Jonáš a Jonatán

 

 

26.8.2012 MVP Interdog Bohemia Mladá Boleslav

S Kidečkem jsme se zůčastnili mezinárodní výstavy psů v Mladé Boleslavi. Kde se Kid předvedl (značně temperamentně, jak je jeho zvykem:) ) ve třídě mladých a od paní rozhodčí Olgy Dolejší získal hodnocení výborný 1, CAJC a BOJ! Výstava probíhala venku na trávníku za krásného počasí a v přátelské atmosféře, prostě fajn den.

 

20.8.2012 Máme Isanku!

Dnes jsem si ze Slovenska přivezla novou motýlí holčičku, Isarii de Pompadour. Je to krásná malá princezna, stále dobře naladěná a veselá, ocáskem přestává vrtět snad jen když usne a je prostě úžasná! Jsem moc ráda, že ji máme a děkuji za ni její chovatelce paní Zuzaně Nouzákové!

 

isanka-a-sourozenci.jpg

                                Iska a sourozenci - štěňátka "I" de Pompadour

 

 

19.8.2012 Krajská výstava v Ostravě

Na Ostravském hradě se předvedl náš odchov, pejsek Eda Krásný motýl. Ve třídě otevřené byl paní rozhodčí Boženou Ovesnou hodnocen jako výborný 1, vítěz třídy a navíc i jako krajský vítěz! A aby toho nebylo málo, v závěrečných soutěžích se Edík s paničkou Petrou probojovali mezi tři nejlepší jedince IX.skupiny! Po ukončení posuzování v kruzích se Edík zůčastnil také bonitace a tímto se z něj stává chovný pes. Tak tomu říkám opravdu úspěšný den. Blahopřeji k parádnímu úspěchu a děkuji za skvělou prezentaci páníčkům Edy, rodině Miovských!

 

eda-vystava.jpg

                                            Eda Krásný motýl, 2 roky

 

 

11.8.2012 Rubínek se vystavuje

Od majitelky našeho odchovu Cherubína Krásný motýl jsem dostala skvělé zprávy. Rubi úspěšně buduje svou výstavní kariéru, 11.8. se předvedl na Výročnej klubovej výstave čiváv a papillonov v Malém Lapáši a 18. i 19.8 na dvoudenní mezinárodní výstavě DUODANUB v Bratislavě. Na všech těchto akcích byl Rubínek ve třídě dorostu hodnocen různými rozhodčími jako velmi nadějný! Super, Leni a Rubi jste jedničky!

 

rubinek-8-mesicu-vystava.jpg

                   Cherubín Krásný motýl, 8 měsíců (majitelka Lenka Adámková)

 

 

5.8.2012 Štěněcí novinky

Naše štěňátka mají pět týdnů a rostou jako z vody. Klubou se z nich pomalu ale jistě krásní motýlci, začínají prozkoumávat široké okolí a učí se všem lumpárnám, které by se jim v budoucnu mohly třeba hodit:) Užívám si každý den jejich štěněčího řádění a úplně nejradši mám chvilky, kdy se unaveni těžkou dřinou skulí všichni do jednoho klubíčka. No řekněte, prostě naši andílci:)

 

stenatka-j-5-tydnu--2-.jpg

                              Jonáš, Jonatánek a Johanka Krásný motýl, 5 týdnů

 

 

15.7.2012 Národní výstava psů Mladá Boleslav

Dnes se byl Kideček opět vystavovat. Předvedl se na národní výstavě v nejsilněji zastoupené třídě mladých psů, kde byl polskou paní rozhodčí Zofijou Konderla hodnocen jako výborný 1, CAJC a BOJ. Líbilo se mi, že paní rozhodčí kladla důraz i na povahu předvedených psů a tak si Kid kromě pěkného posudku odnesl i pochvalu za svůj temperament.

 

 

1.7.2012 Máme štěňátka!

První prázdinový den dopoledne přišla na svět naše nadšeně očekávaná štěňátka. Hrdými rodiči jsou Dorotka Krásný motýl a pejsek Semicvetik Sunny Secret. Porod byl rychlý a bezproblémový a naši nejmenší jsou prostě kouzelní. Věřím, že je jako správná nědělňátka čeká na světě jen to dobré a ze srdce bych si to pro ně přála!

 

dorotka-a-stenatka-str.jpg

 

 

 

24.6.2012 Mezinárodní výstava psů Intercanis Brno

Tuto neděli jsme opět strávili výstavně. Kideček se předvedl ve třídě mladých, kde byl paní rozhodčí, Boženou Ovesnou, hodnocen jako výborný 1. Po ukončení posuzování v kruzích jsme se zůčastnili ještě bonitace, kterou Kid úspěšně zvládl, takže po dosažení věku 14 měsíců může začít působit jako chovný pes. A myslím, že už se docela těší

 

Novinky 2011

 Novinky 2010