Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2011

 

  25.12.2011 Máme další štěňátko

Dnes dopoledne se narodilo první štěňátko naší Dorotky. Porod proběhl rychle a bezproblémově a na svět přišla hezoučká drobounká fenečka. Dorinka se o malinkou vzorně stará a Isabelka s chutí baští a intenzivně pracuje na váhových přírůstcích. Vítáme tě na světě Belinko!

 

belinka-2.jpg

                                   Isabela Krásný motýl (2 hodiny na světě)

 

23.12.2011 Veselé Vánoce

Všem přátelům, známým, majitelům Krásných motýlků a vůbec všem lidem dobré vůle přejeme příjemné prožití vánočních svátků plných pohody, klidu, pohádek se šťastnými konci a vůně cukroví. A ať je i rok 2012 plný psích lumpáren, štěněčího hemžení, výstavních úspěchů a hlavně každodenní radosti, kterou nám naši motýlci dělají!

Vánoční svátky jsou pro nás spojené i s narozením dvou Krásných motýlků Edíka a Enidky. Oběma jim posíláme přáníčko k jejim již druhým narozeninám. Všechno nejlepší Edánku a Šiško!

 

enidka.jpg

                              Takové to bylo malé bílé nic... Enidka 2 roky

 

17.12.2011 Máme Rubínka!

Tak jsme se přece jen dočkali a štěňátko je tady. Je to trikolorní pejsek Cherubín Krásný motýl. Máme z něho velkou radost a i máma Anita ho vzorně opečovává. A vzhledem k tomu, že se narodil jako jedináček, myslím, že z něj brzy bude nejrozmazlenější štěňátko ve Střední Evropě.

 

rubinek-str.jpg

                                           Cherubín Krásný motýl

 

24.11.2011 Potvrzení březosti

Přesně měsíc před plánovaným porodem jsme zajely s Dorotkou na sono zjistit, kolik mimimotýlčat můžeme očekávat a skvělou zprávou je, že štěňátka opravdu budou a rovnou dvě. U Niti je potvzením březosti kulaťoučké rostoucí bříško, takže teď nezbývá než čekat a těšit se.

 

19. - 20.11.2011 Mezinárodní výstava psů Nitracanis

Na těchto dvou mezinárodních výstavách se předvedl pejsek Semicvetic Sunny Secret, otec našich očekávaných CH - štěňátek. Sunny slavil úžasný úspěch a po oba dny byl dvěmi různými rohodčími hodnocen jako výborný 1, CAC, CACIB a BOB!!! Posíláme velikou gratulaci malému vítězi a jeho majitelce paní Láclavové. Jsme na Sunnyho moc pyšní a snad i Nitěnčina štěňátka půjdou časem v tatínkových šlépějích.

 

13.11.2011 Čekáme štěňátka

Radostná novinka už je tady - čekáme štěňátka od dvou našich motýlčích holek. Letos nebude potřeba čekat na Ježíška, nadílku si obstaráme sami:) V polovině prosince očekáváme štěňátka ze spojení Anita Krásný motýl a Semicvetic Sunny Secret a o Vánocích ze spojení Dorotka Krásný motýl a Calimero Camilla altair. Zatím si užíváme rozmazlování obou těhulek, podstrojování nejlepšího papání, procházek na sluníčku a těšíme se na příchod malých ušáčků. Pokud hledáte parťáka na výstavní mola, chov či agility ale hlavně pro veškeré rodinné aktivity, výlety, řádění a mazlení neváhejte a ozvěte se, na naše štěňátka již přijímáme záznámy! Více informací najdete v sekci "Na prodej".

 

gecka.jpg

    Goliášek, Grandík a Gituška - naše jarní potomstvo (otec také Calimero Camilla altair)

 

6.11.2011 Mezinárodní výstava psů Praha

Dnes zahájil svou výstavní kariéru náš letošní odchov, Grand Krásný motýl. Grandík s paničkou se na výstavu poctivě připravovali a zaslouženě si ze třídy dorostu odnesli pěkný posudek, hodnocení velmi nadějný 2 a velký diplom, se kterým Grandíček ochotně zapózoval. Gratulujeme!

 

grandik.jpg

                     Grand Krásný motýl, 7 měsíců (celá maminka Dádinka  )

 

30.9.2011 Všechno nejlepší!

Mám tady narozeninové přáníčko pro všechny naše podzimňátka. 30.9. slaví své šesté narozeniny náš první odchov, holky Arnika a Anita. 7.10. jedináček Cody z vrhu C oslaví třetí narozeniny a do třetice se 9.10. dožívá naše Dádinka Krásná Fanfára osmi let. Všem oslavencům přejeme všechno nejlepší, hodně zdravíčka, lítání po lesích, zdravý apetit a správný motýlčí elán!

 

dada.jpg

                                       Dáda Krásná fanfára, 8 let

 

 

28.9.2011 Hugísek odjíždí

Dnes se náš štěněcí chlapeček Hugi vydal na cestu do nového domova. Jeho novými páníčky jsou manželé Krejčů, se kterými bude žít v Pardubicích. Měj se Hugísku v životě jen dobře a dělej svým páníčkům radost tak, jak jsi ji dělal vždy mně.

 

hugi-a-panicci.jpg

 

 

25.9.2011 Pánská jízda

Kideček a Hugi si v neděli vyrazili na pánskou jízdu a byli tak hodní, že mě vzali sebou:) Jeli jsme do nedalekého Frýdku - Místku, kde bydlí naši odchovanci Goliáš a Hermelín Krásný motýl. Všichni čtyři psí dorostenci se pořádně vylítali na zahradě a my jsme si s paničkou kluků stihli vylíčit všechny lumpárny a psí kusy, kterými nás naši ušáci dokážou zaručeně rozesmát. Z Goliáška roste krásný, sebevědoný a učenlivý motýlek a Hermelínek je úžasný mazlíček a kamarád do nepohody. Bylo to moc fajn odpoledne!

 

kluci-str.jpg

 

 

18.8.2011 Národní výstava psů Brno

Po delší odmlce jsme se zase jednou vypravili na výstavu. Poté co Dorotka získala titul šampiona jsme užívali léta a víkendy trávili raději na výletech a procházkách, ale brněnské výstavy mám moc ráda, takže jsem neodolala. Dorotka se předvedla ve třídě vítězů a slavila obrovský úspěch! Od pana rozhodčího Josefa Němce získala nejen pěkný posudek a hodnocení výborná 1, CAC, ale dokonce i titul Národní vítěz a BOB !!! Z úspěchu mé malé krásky mám obrovskou radost! Vždycky jsem věděla, že je ze všech nejkrásnější, ale teď to máme i úředně potvrzeno.

 

dorotka.jpg

                       CH.Dorotka Krásný motýl - výborná 1, CAC, NV, BOB!

 

28.8.2011 Vítej doma, Kidečku!

Máme novou posilu našeho motýlího týmu! Tentokrát je to psí kluk jako buk. Celým svým vznešeným jménem - Golden Leaf's Whizkid. Je to kouzelné štěňátko se sluníčkovou povahou, nebojácný rošťák a obrovský mazel. Zatím s nadšením objevuje svět a učí se všem lumpárnám, které správný psí kluk potřebuje znát. Se svou novou smečkou už je kamarád a s Hugim řádí jako větrná smršť. Časem plánujeme i výstavní kariéru a vzhledem k tomu, že k nám Kideček přiletěl až z dalekého Švédska, věřím, že bude jednou přínosem i pro náš chov. Hlavně ať se mu u nás líbí a prožije s námi dlouhý spokojený psí život! Mé velké poděkování patří Kidově chovatelce paní Leně Hellborg, velmi si vážím toho, že mi svůj odchov svěřila! (Thank you Lena for my little darling!) Dále patří velké děkuji paní Márii Krošlákové, která mi Kidečka ze Švédska přivezla spolu se svou fenečkou, bez její pomoci by Kidíkova cesta k nám nebyla vůbec jednoduchá. Děkuji!

 

kidecek.jpg

                                             Golden Leaf's Whizkid

 

1.8.2011 Spuštění stránek CHS Demi Bohemia

Byl spuštěn web naší spřátelené chovatelské stanice Demi Bohemia, ve které působí náš odchov Demi Krásný motýl. Stránečky jsou moc povedené a určitě stojí za návštěvu. Najdete je na adrese http://demibohemia.dogweb.cz

 

19.7.2011 Kdo si počká ten se dočká

Toto heslo prosazovala naše Fiduš, vyčkávala, pečlivě vybírala no a dnes se opravdu dočkala. I pro ni se našla ta správná panička, která bude moji malou sladkou Fidorku pořádně rozmazlovat. Loučení pro mě vůbec nebylo jednoduché, za rok už si mě Fíďátko pořádně získalo a omotalo kolem paciny, ale věřím, že v nové rodině ji čeká báječný život s psími kamarády, měkkou postelí, stále plnou mističkou a hlavně laskavýma člověčíma rukama. Měj se krásně holčičko a věř, že na tebe rozhodně nezapomeneme!

 

fifi.jpg

                                            Fidorka Krásný motýl, 1 rok

 

17.7.2011 Návštěva a odjezd Hermelínka

Dnes mi udělala velkou radost rodina Věžníkových přijela nás i s naším Goliáškem navštívit. Prcek roste do krásy a je stále věrnou kopií svého tatínka Calimera. Na celou moji smečku koukal Goliášek značně nedůvěřivě a jasně dával najevo, že on si teda s holkama hrát nebude. Zato naši štěněcí kluci z něj byli nadšení, nejspíše usoudili, že jsem jim pořídila novou hračku a proháněli Goliánka "o stošest". Ale po chvíli se Hermelínek nastěhoval návštěvě na klín, usadil se tam a rozhodl se, že pojede domů s Goliáškem. No a když si něco zamane kilo hedvábných chlupů s něžným pohledem, kdo by odolal. A tak se s námi Hermelínek přátelsky rozloučil, zbalil se na cestu a odstěhoval se do nedalekého Frýdku - Místku. Věřím, že z obou kluků bude správná dvojka rošťáků, budou dělat páníčkům samou radost a snad se na nás zase někdy přijedou povívat.

 

kluci-s-panickou.jpg

                                             Hermelínek a Goliášek s paničkou

 

13.7.2011 Dáda u očního

S Dádou jsem dnes navštívila ordinaci MVDr.Petra Stani, specialisty na veterinární oftalmologii, kde byla vyšetřena na dědičná oční onemocnění. A skvělou zprávou je, že i ve svých téměř osmi letech je Dáda PRA, LL, C, G negativní!

 

25.6.2011 Grandík se hlásí

Od majitelů našeho Grandíka jsem dostala spoustu krásných fotek, takže mi to nedá a musím se alespoň některou z nich pochlubit. Jde vidět, že Grandíček je v těch nejlepších rukách a užívá si štěněcích radostí. Jsem moc ráda, že  nejen Grandík, ale všechny géčka mají super páníčky a já jim za ty moje motýlčátka moc děkuji!

 

dscf1884-1-.jpg

 

9.6.2011 Grandík jde do světa

Jako poslední z našich Géček vyrazil na cestu k novým páníčkům malý Grandíček. Bude mazlíčkem a radostí manželů Bláhových a snad si časem vyzkouší i výstavní kariéru. Myslím, že obojí náš ušáček zvládne na jedničku. Tak posíláme pozdravy do Českých Budějovic a přejeme hodně radosti s Krásným motýlkem!

 

grandik-s-panickou.jpg

                                     První společné foto - Grandík s paničkou

 

5.6.2011 Gituška se loučí

Dnes odjela ke svým novým páníčkům naše jediná štěněcí holčička Gituška. Bude bydlet v Bystřici ve velké rodině i s psí a kočičí kamarádkou. S novými páníčky si padla do oka už při první návštěvě, takže věřím, že si budou rozumnět. A hlavně bude mít Gituška dost parťáků k řádění a rošťárnám. Tak nezbývá než popřát Giti a rodině Škňouřilových, ať se s naším Krásným motýlkem mají krásně!

 

giti.jpg

                                          Gituška se svojí novou paničkou

 

27.5.2011 Narozeninové přání

Bráškové Bonifác, Batul a Barnabáš Krásný motýl dnes slaví třetí narozeniny. Klukům přejeme hodně zdravíčka, her a rošťáren a ještě spoustu narozeninových oslav!

 

20.5.2011 Goliášek vyráží do světa

Dnes odešel ke svým novým páníčkům náš malý Goliášek. Bude bydlet v rodině Věžníkových v nedalekém Frýdku - Místku. Novým majitelům přeji, ať jim náš prcek dělá samou radost a Goliáškovi dlouhý spokojený život v prima rodině!

 

golias--grand-a-gita.jpg

                       Poslední společné foto - Goliášek, Grandík a Gituška

 

19.5.2011 Máme nová štěňátka

Vzhledem k tomu, že Grandík, Gituška a Goliášek dorůstají z roztomilých klubíček do podoby malých průzkumníků a rošťáků a na všechny už čekají noví páníčci, rozhodla se nám Nitěnka přivést do směčky nové štěněcí přírůstky. A tak máme dva krásné veliké štěněcí kluky, Hermelínka a Hugouška. Vzornou mámou je Anita Krásný motýl a hrdým otcem mnohonásobný šampion, pocházející ze Švédska, Caspian's Goldfever. Štěňátka pěkně baští, Niti se vzorně stará a já z nich mám velkou radost!

 

str.jpg

                                        Hermelín Krásný motýl 1 den

 

15.5.2011 XX.Mezinárodní výstava psů všech plemen Praha

Zase jeden výstavní víkend, který jsme s Dorotkou srávily v Praze na mezinárodní výstavě. Dorotka se předvedla ve třídě otevřené a od polského rozhodčího pana Jerzyho Olszewskiho získala pěkný posudek a hodnocení výborná 1, CAC. Nejlepší zprávou ovšem je, že tímto Dori splnila ve svých dvou letech podmínky pro udělení titulu český šampion!

 

str.jpg

 

 

26.4.2011 Báječná zpráva

Od majitelky fenečky Demi Krásný motýl přišla velká novina. Demička přivedla na svět svá první štěňátka a rovnou čtyřčata! Arou, Arni, Archie a Artuš jsou kluci jako buci a mají se čile k světu. Hrdým otcem je pejsek Noe Anee. Přejeme štěněcím klukům hodně zdravíčka, ať rostou do krásy a najdou si ty nejlepší páníčky. Paní chovatelce posíláme ještě jednou velkou gratulaci a vzorné mámě Demičce pořádné pohlazení!

 

stenatka-demicky.jpg

                                               Vrh A Demi Bohemia

 

10.4.2011 Národní výstava psů Ostrava

Dnes jsme se vyrazili vystavovat do Ostravy. Kromě naší výstavní star Dorotky jsem sebou vzala poprvé i malou Fidorku, ať získá zkušenosti a rozkouká se na výstavních molech. Fifi se rozkoukala opravdu bleskově a během chvilky došla k názoru, že výstavy jsou super. Je tam plno pejsků na hraní a seznamování, plno lidí, ze kterých je možné hladovým pohledem "vyrazit" nějaký ten pamlsek a v kruhu je středem pozornosti. Fifi se prostě projevila jako rozená modelka. Ze třídy mladých, kde se suveréně předvedla si odnesla od pana rozhodčího Otakara Vondrouše krásný posudek a hodnocení výborná 2. První místo získala hezoučká německá fenečka, ale myslím, že to bylo o fous:) I Dorotka si ze třídy otevřené odnesla hodnocení výborná 2, res.CAC a pěkný posudek. Dalším Krásným motýlkem na ostravském výstavišti byl náš odchovanec Edík, který se předvedl v mezitřídě. Pro Edánka to byla první větší výstava, ve velké konkurenci obstál výborně, předváděl se s chutí a získal hodnocení výborný 3. Gratulujeme Edánkovi i jeho majitelům, vyrostl z něj krásný pejsek, ze kterého mám opravdu radost!

 

edik.jpg

                   Eda Krásný motýl, 15 měsíců (majitelé - rodina Miovských)

 

3.4.2011 Fifi, Fanča, Felísek a Tazinka mají narozeniny

Naše loňská štěňátka Fidorka, Fany, Felix a Fantazie dnes slaví své první narozeniny. Z roztomilých štěňátek se vyklubali velmi pěkní motýlci, na které jsem náležitě pyšná. Přeji vám ušáčci všechno nejlepší, hodně zdravíčka a mějte se ve svých rodinách tak báječně, jako v prvním roce života. Fidorce přeji, aby se i pro ni našel takový nový páníček, jakého mají její sourozenci. Páníček, který by dokázal ocenit výborný exteriér, neuvěřitelně sluníčkovou povahu a hlavně velké srdíčko připravené milovat novou lidskou a třeba i psí smečku.

 

fantazie-1-rok.jpg

                    Fantazie Krásný motýl 1 rok (majitelka paní V.Morávková)

 

26.3.2011 Už je to tady!

Dnes dopoledne se v naší chovatelské stanici narodila první letošní nadšeně očekávaná štěňátka. Hrdými rodiči jsou naše vzorná mamina Dáda Krásná Fanfára a pejsek Calimero Camilla altair. Grandík, Goliášek i Gituška jsou pěkní cvalíčci a mají se čile k světu. Vítáme vás na světě motýlčátka naše, věříme, že vás na něm čeká dlouhý život v laskavých rodinách!

 

grand--gita-a-golias-spolu.jpg

                                          Grand, Goliáš a Gita 1 den

 

5.3.2011 Čekáme štěňátka!

Naší Dádince pomalu roste bříško a my se můžeme koncem března těšit na příchod prvních letošních motýlčátek. Otcem štěňátek je Calimero Camila altair, pejsek s téměř výhradně zahraničním rodokmenem, proto věřím, že štěňátka budou přínosem pro chov papilonků v ČR. Oba rodiče jsou vyšetřeni na PRA i LP s negativním výsledkem. Vzhledem ke kvalitě a temperamentu rodičů očekáváme, že štěňátka budou vhodná na výstavy, agility a další psí sporty, ale stejně jako vždy jedině jako kamarádi a hýčkaní členové rodiny. Případní zájemci o Krásného motýlka mě mohou kontaktovat a včas si prcka rezervovat.

 

tajfik-3.jpg

   Otec štěňátek - Calimero Camilla altair

 

 

3.3.2011 Vyšetření na dědičná oční onemocnění

S Anitou a Dorotkou jsme dnes navštívily ordinaci specialisty na veterinární oftalmologii, MVDr.Petra Stani, kde byly holky vyšetřeny na výskyt dědičných očních onemocnění. Výsledek je výborný, Dorinka i Niti jsou PRA, LL, C, G negativní!

 

16.2.2011 Fany a její smečka

Od majitelky naší Fanči jsem dostala super záběr. Tomu tedy říkám závodní jídelna:) Obzvláště Fanynka je prý velmi zdatný závodník a pravidelně se umísťuje na medailových pozicích. Řekla bych, že nezdolný apetit je rodovým znakem Krásných motýlků, my prostě víme, že "jak k dílu, tak k jídlu".

 

str4.jpg

 

 

5. a 6.2.2011 Mezinárodní výstava psů DUO-CACIB Brno

Tento víkend jsme s Dorotkou příjemně provystavovaly. DUO-CACIB je jedna z mých oblíbených výstav s úžasnou atmosférou, takže jsme si ji rozhodně nemohly nechat ujít. Dorotka se po oba dny předvedla ve třídě otevřené. V sobotu získala od pana rozhodčího ing. Leoše Jančíka hodnocení výborná 2 a v neděli od paní RNDr.Jaroslavy Ovesné výborná 1, CAC, po oba dny s pěkným posudkem. Takže se nám víkend jednoznačně povedl a rozhodně jsme si ho užily.

 

24.1.2011 Všechno nejlepší, holky!

Psí slečny z našeho vrhu D, Dáda, Dorotka, Demi a Dita, dnes slaví své druhé narozeniny. Všechno nejlepší holky, hlavně hodně zdravíčka, her, lumpáren a radosti, kterou mě a svým páníčkům děláte. Sestřičkám posíláme podrbání za ouškem a pozdravy od celé naší smečky Krásných motýlků!

 

str.jpg

 

 

9.1.2011 Hanácká národní výstava psů

Dnes jsme účastí na národní výstavě psů v Olomouci zahájily s Dorotkou novou výstavní sezonu. Dorotka se poprvé předvedla ve třídě otevřené a od pana rozhodčího Roberta Kubeše získala hodnocení výborná 3. Po skončení posuzování v kruzích jsme se zůčastnily i bonitace, kde dopadla Dorotka opravdu výborně, odnesla si ideální bonitační kód a byla uchovněna. Teď už se můžeme pomalu začít poohlížet po nějakém jedinečném, úžasném a dokonalém psím ženichovi.

 

Novinky roku 2010

Novinky roku 2009