Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avril Lavigne Možná žádná, ale rozhodně ne obyčejná - to je Avril Ramona Lavigne, zpěvačka, textařka, osobnost a rebelka, která se narodila 27. 9. 1984. Pulsující tóny, dynamický duch, to je skutečné WILD CHILD aneb přezdívka z dětství se Avril opravdu drží a že jí sedí, co? Av byla vždy plná energie a nikdy ji nebavilo jen nečinně posedávat ve školní lavici, chtěla být ve středu pozornosti. Vyrůstala v městečku Napanee, které leží v Kanadě a než se Avril proslavila, znal je jistě jen málokdo. Nejdůležitějšími lidmi v jejím životě jsou táta John, máma Judy, brácha Matt a sestra Michelle. Napanee je sice velmi malé městečko, ale vyrostl tu obrovský hudební talent, no, možná že její talent předčí její osobnost, ale na tom nezáleží. Av jako malá zpívala v kostelním sboru a hrála country hudbu na několika festivalech. V deseti pak dostala první kytaru a ve dvanácti napsala svou první píseň, což lze jistě považovat za zlomovou situaci. Začala to zkoušet v hudebních soutěžích a několikrát uspěla, na jednom pódiu si zazpívala s Shaniou Twain.
V 16 letech se rozhodla odstěhovat do New Yorku a zkusit tu štěstí. A hle, objevil se hledač talentů "L.A" Reid a smlouva s Arista records byla na stole. Avril tedy začala na debutu pracovat. Sedla si s milovanou kytarou a psala a psala. "Kytara je jako můj terapeut," říká. Lidí kolem ní bylo spousta a všichni velmi talentovaní, ale Av z natočených písní neměla ten správný pocit a tak jí řekli, že seženou dobré lidi, kteří jí napíší skvělé texty. A tohle Av opravdu napružilo, vždyť chtěla dělat svoji hudbu a tu si pak podle sebe prezentovat.
Proto odjela do Los Angeles, tady potkala Clifa Magnessa a řekla si: "Super, našla jsem toho správnýho člověka!" Clif měl pro Avril pochopení a do ničeho ji netlačil, chtěl, aby byla sama sebou. Uzavřela zde tedy smlouvu a natočila první album Let go! a to v roce 2002. Tohle album se stalo sakra úspěšným. Celý svět teď znal Avril Lavigne, Napanee i to jak je život So, Complicated!
Zůstala pevně nohama na zemi. Večírky, novináři, rádia, koncerty ani peníze, nic jí nezměnilo, a protože byla stále žádanou, natočila v roce 2004 svoji zatím poslední desku Under my skin. A ta je ještě lepší, rockovější a oduševnělejší.
Takže ji teď propaguje v rámci Bonez tour, už skoro rok. Doprovází ji přitom bandy týpků: Matt-bubny, Devin-kytara, Craig-kytara a Charlie-basa a spolu rockují po celém světě. Její hudba jde z jejího srdce, žije hudbou a bez ní by to nestálo za nic. Chce být za každou cenu sama sebou a nikdy se nenechá navést do něčeho, co jí nesedí a to je to, co na ní všichni obdivujeme! Avril Lavigne je totiž skutečná a ještě zdaleka neřekla své poslední slovo. Takže hodně štěstí v budoucnu!!!