Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání seniorů župy Velehradské 5.10. 2012

6. 11. 2012

Setkání seniorů župy Velehradské

 

 

------------------------------------------- 

Dne 5.10. 2012 již 6. „Setkání seniorů“  v Uh. Hradišti – Účastnili se senioři z jednoty Domanín, Kunovice, Mor. Písek,  Polešovice, St. Město, Vizovice, Vnorovy, Zlín-Malenovice.

Akce to byla velmi vydařená. Po úvodním projevu br. starosty Josefa Častulíka,

v němž se představil přítomným jako nový starosta a zdůraznil snahu směrování Orla ve šlépějích jeho zakladatele,

byl přivítán P.Radim Kuchař, spirituál arcib. gymnázia na Velehradě. Zaujal přítomné svou přednáškou o návštěvě Libanonu a jejich uctívaném patronu sv. Šarbelovi – mocném pomocníku a přímluvci  zázračného  uzdravování a zázraků vůbec. Cestování po této zemi bylo pro 5 účastníků z ČR dosti dobrodružné. Uvedl příklad, jak pomohl sv. Šarbel. Když se ocitli v pustině a nemohli se dopravit  do bezpečné zástavby, modlili se k sv. Šarbelovi. Najednou u nich zastavilo auto a nabídlo odvoz. V tom autě sedělo 5 lidí včetně těhotné paní a dětí. Když se nechápavě ptali, jak mohou nasednout, když je jich 5, tak zněla odpověď: bude nás 10, tak se natlačili. Když je dovezli na místo, řidič řekl : svatý Šarbel, to je borec !

 . Br. Ing. Zelina promluvil k přítomným o významu poctivé orelské práce. Představil přítomnou nejstarší členku 93 letou sestru Frýbortovou z Domanína. Nechyběla  harmonika br. Pavky ze Vnorov, která přispěla k dobré náladě přítomných. Dík br. Brhelovi, předsedovi kulturní rady  za přípravu akce a všem co připravili pohoštění. Věříme, že příště přijede ještě více členů.

 

                                                                                      Zemánková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář