Jdi na obsah Jdi na menu

říjen 2013

1. 10. 2013

25/10

Čas plyne velice rychle, a tak alespoň nějaké malé info o nás : o víkendu jsme viděli Gumídka s Kapříkem, kluci hodně vyrostli, hlavně Gumídek. Dnes odpoledne mají jít na očkování a příští víkend se vrací domů. Už se na ně moc těšíme. Doma dobíhá nějaká blinkavá viroza, kočičky neblinkají moc, ale je vidět, že jim není dobře, některé skoro nechtějí jíst. Dotklo se to hlavně mlaďochů - Habříka, Charlottky, Davídka, Svatěnky - ta ale i pokašlává, ve středu blinkala i Maruška a nechce jíst, tak dostává alespoň Calopet pastu. Nebylo dobře ani Nellince, Tomíkovi, Wilíčkovi a mnoha dalším. Joeynka bere již druhá antibiotika, podle výsledků krve ji trápí nějaký zánět, ale tentokrát to moc nevypadá na tlamičku, jí pěkně. 

V sobotu byli na přeočkování další adepti - Macík a Alastorek. Alastorek je poděs, takže po celou cestu kvílel a snažil se dostat z přepravky. Když jsme ji u pana doktora otevřeli, Alí měl pusinku úplně mokrou, odřený čeníšek. Je to trdlík  a plašánek, částečně po mamince. Albusek se opět ani nenechal chytit. 

Ve středu jsme byli v Pardubicích u pana doktora Beránka s Iriskou. Nebylo zcela jasné, zda Iriska očičko má nebo nemá, třetí víčko bylo přirostlé.... Bohužel se ukázalo, že pod ním byl veliký vřed a oko tak těžce poškozené, že muselo ven, navíc všechno v zánětu... Pan doktor říkal, že musela mít ukrutné bolesti a že se jí teď moc uleví. Ve čtvrtek jsem s ní zůstala doma, protože zvykání si na límec nebývá pro kočičky vůbec snadné. Ze středy na čtvrtek celou noc spinkala u mě v posteli a ráno - světe div se - ráno se napapala, napila a pak si hrála s kotětem s myškou. Včerejší den prožila v pohodě, večer si opět hrála, krásně papá a nejradši leží u Pavlíčka resp. na něm, nechá se hladit a usne:)

 


14/10

Moc bych chtěla poděkovat všem našim přátelům za finanční podporu - viz text z FB z 10/10Milí naši přátelé a příznivci, všem Vám moc a moc děkuji za finanční podporu. A nejen za ni, ale i za to, že na nás myslíte. Přišly korunky prvně od Irenky 1.000.- Kč a pak : od Veroniky Lorenzové (500,- Kč), Jarmilky Červenákové (1.000,- Kč), Jiřiny Miklové (1.000,- Kč), Jiřího Jelínka (500,- Kč), Leničky Loucké (250,- Kč), Renáty Hrabákové (300,- Kč), naší zlaté srdíčkové víly Petry Součkové (3.000,- Kč), Markéty Miltové (100,- Kč), Ireny Daňkové (500,- Kč), Marie Nové (100,- Kč), Evy Kastnerové (300,- Kč), Václavy Durakové (150,- Kč), Lenky Hruškové (100,- Kč), Jitky Učňové (300,- Kč), Anny Valáškové (200,- Kč), Kateřiny Matouškové (350,- Kč) a Marie Michlanové (500,- Kč) a také od našeho Péti ... Díky Vám všem jsem v úterý uhradila fa za září (32.700,- Kč). MOC a MOC za všechno děkujeme!!!

 

8/10

Týden uplynul, Gumídek až do pátku vlastně nejdel, Kačenka ho musela krmit, podle všeho na něj zaútočily herpesviry. Kapříček omarodil v sobotu, 41 st. C horečky, dostal jiná ATB a je už prý zase v pohodě. Oba kluci papají a dovádějí... Jak zvládnou nemoci, je třeba je naočkovat a pak se budou moci vrátit k nám. 

V sobotu byli na přeočkování Murphík s Bradičkou, Wilíček zase onemocněl jako na jaře - nějaký zánět hluboko v krčku, který jde na průdušky. Bere antibiotika a už vypadá lépe. Medardka opět trápí další zánět močočvých cest, takže zase jiná antibiotika. Tohoto se asi hned tak nezbavíme:( Jinak se ale hodně snaží, je to moc hodný kocourek.

Včera večer proběhlo plošné odčervování, skoro polovina kočiček obdržela svoji tabletku, i Klapzuba ji spapal v syrových kuřecích prsíčkách.

Svatěnka v noci blinkala, možná ji potrápila odčervovací tabletka, ale Svaťka poslední dny pokuckává, tak je docela možné, že se o ni pokouší nějaká nemoc.

Sašence se hodně zhoršila její chronická rýma, tak má také antibiotika. Stará Bětuška měla průjem a vůbec byla taková skleslá, ale prášky brala jen týden a pak že DOST - jenže, jenže tabletečku, resp. 1/4 tabletky má na lepší prokrvení brát dvakrát denně, ale t.č. je ve fázi, že jakmile mne vidí, zdrhá. Nevím, jak na ni. Je to osůbka letitá, zkušeností má víc než dost - prostě má nade mnou navrch:)

Maruška svoje prášky dojedla v sobotu, ale zase se vrátilo pokuckávání a dneska ráno nechtěla ani svoji oblíbenou kašičku.

Macík, Albusek, Alastorek, Brejlička, Bora Bora - ti všichni potřebují přeočkovat, jen nevím, jak to zvládneme. Obvykle se neurgentní kočičky nechávají na sobotní dopoledne, jenže není tak jednoduché dětičky lapit, budu je muset jeden večer zavřít asi do přední předsíně či k nám do ložnice - a to se nevyspí asi vůbec nikdo. Albus v krizových situacích těžce zkratuje a Alastor k tomu nemá daleko.... Macík jsem chtěla brát uplynulou sobotu, ale když jsem ji hledalal, nenašla jsem....až když jsme se vrátili z veteriny, Macík se najednou vynořila. Potvůrka jedna mazaná.

1/10

Září skončilo špatně, Kyllinka 28.9.2013 zemřela. Nechali jsme ji odejít, už to nebylo dál možné, moc se trápila. Diagnoza - panleukopenie. Ještě v sobotu jsme odvezli do Voděrad malého Gumídka s Kapříkem,  jeli k mamince naší kamarádky Kačenky.... Oba ještě nebyli očkovaní, tak aby se vyhnuli hlavnímu náporu a měli šanci. Zatím Kapřík dobrý, Gumídek od soboty málo papá, ale zatím že si hraje, neblinká, nemá průjem. Habřík byl v sobotu na přeočkování, ostatní koťátka očkovaná jsou.

Nadále mám ale dost strach, jsou u nás kočičky neočkované (kvůli chronickým nemocem), ale i očkované kočičky mohou omarodit, i když s mírným průběhem onemocnění, ale...

Musela jsem odmítnout příjem koček a koťat, nemůžeme už domů nic nového brát, podle všeho je panelukopenie u nás "usazená".

Poslední doba byla náročná po všech směrech, ale tentokrát opravdu dochází úplně peníze. Vím, že se s tím mnoho útulků a depozit potýká stále. My jsme takové malinké depozitum pro pár desítek kočiček (dnes 72 a Gumídek s Kapříkem). Faktura za září (včetně granulí) byla přes 32 tisíc, k tomu ještě konzervy, kapsičky, stelivo, maso... Jak fakturu zaplatíme, nevím. Pokud byste nám chtěli finančně či materiálně pomoci, budu moc ráda. Asi bych potřebovala pomoct i jinak (tentokrát nemyslím mytí oken, sekání trávy a spol., i když i to je třeba dělat...), ale asi bychom potřebovali "management".... Víc osvěty našeho snažení, nějaké aukce a vůbec. Já na tohle fakt už nemám čas:(

Všem moc děkuji.

Eva

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář