Jdi na obsah Jdi na menu

LEDEN 2010

1. 1. 2010

 

31/1

Končí leden....Joleček nejedl, nepil, nekakal, nečůral, až dnes měla paní Jana lepší zprávy, snědl asi 2 lžičky pribiňáku, hrál si i s dětmi a byl na záchodku. Snad si brzy pořádně zvykne, brouček jeden statečnej.

Zuzanka dál bojuje, vkládám do ní víru, že všechno zvládne. Prostě musí!

Maluschka dostává rýmu a kašel.

Andulka taky pšíká a kašle víc než jindy.

Víkend uběhl hrozně rychle, zítra začíná nejen únor, ale i nová životní etapa pro dceru - nastupuje do práce. To se odrazí v běhu celé rodiny, protože bude chodit domů pozdě a pravidelně - a tím pádem kočičky dostanou nový "pracovní" režim.

Raptorky jsou úžasný, začínají být velice mazlivý a to samé Miki. Ten jediný ze čtveřice kocourků. co byli v listopadu na kastraci, zůstal doma. Boleček, Chilli i Joleček se rozutekli. Přála bych Raptorkám i Mikimu bezva domov, jsou to moc úžasný kočičky.

28/1

 

Obrazek

Tak jsem dnes večer odjel do nového domova v Bruntálu:)

Joleček

 

Dnes odpoledne jsem vzala Jolečeka na testy FeLV, FIV - negativní, váha 4,20 kg a prý zdráv jak řípa - a večer mi odjel. Jolečku, hodně štěstí, zdraví, pohodu a dlouhá léta příjemného života!

Zuzanka onemocněla, nevypadá vůbec dobře, paní Renatka s ní seděla u kapačky, půjde k ní i v noci. Odebraly se krve, výsledky budou až zítra.

Mrazy byly hrozné, teď trochu polevily, ale ještě není vyhráno. Venkovní zahrádkové kočičky dostávají konzervy s granulkami, vařené maso... Všechno rychle sní. Kdyby nesnědly, stejně by to zmrzlo:(

A mně včera píchli očkování proti tetanu, ruka bolí, no, protestovala jsem, ale jaksi marně.

Byla jsem se podívat na zbytky koberců, potřebuji nově "zabalit" šplhací rouru, tento koberec, co tam ještě pořád je, se zničil hodně rychle. Ale přece jen zbytky byly příliš velké, tak ještě vyčkám a když, tak koupím "normální" koberec, 40 cm:)

Špitálka je za stolkem a vrčí, syčí, někdy ji kočky znemožňují normální spolužití. Neubližují, ale jí vadí, že vyhrožují svým postojem a zírají na ni.

Danečkovi se jeho pobyt doma taky krátí...

 

 

 

26/1

Mrzne víc než bychom si přáli. Teď snad doufat, že brzy takové silné mrazy přestanou. Dnes si jedna milá paní zamluvila Jolečka. Včera volala paní doktorka, že Claudinka je s pánečkem spokojená, on s ní, prostě mají se skvěle:). Daneček dnes dvakrát blinkal. Leze na něj něco? Neleze? Tečí taky není nic moc dobře, pořád pospává, zatím, co jsem dnes doma, si nehrála. Uvidíme později večer. Mně ovšem taky "do skoku" není. Počasí působí i na zvířátka chovaná v bytě. Miki se teď laškovně pere s Poldinkou, oba jsou podobně černobílí, jen Miki je třikrát takový jak Poldinka. Ta je osoba! Po generace vštěpovaly matky dětem, ať se bojí člověka a Poldinka to schytala pěkně. Ta byla mírná jen když byla nemocná. Aspoň ale vím, že jí nic není. Stále mě kontroluje, a pokud se objevím moc blízko, peláší se schovat. Jsem zvědavá, jak dlouhé bude období, kdy se nechá hladit a nebude zdrhat. To Boris, to je jiný kafe, toho se teď jeden nemůže zbavit:) Je umazlený strašně a hodně moc a ještě víc. Andulka se taky hodně mazlí, a pokud chovám zrovna ji, tak nenechá nikoho přiblížit, buď majzne tlapkou nebo odejde. Sedí tady vedle PC a hlídá si mě. Na PC sedí Bětulka, před chvílí ovšem seděla na mně a jen bídně jsem dýchala, je pěkně těžká.

Pondělní kastraci Zuzanky jsem odsunula, v sobotu mi u teletníku zapdalo auto a neriskovala jsem zapadnout v pondělí ráno - a nebýt v práci. Na to je doba dost složitá a bez práce bych těžko živila rodinu, do které samo patří i příšerky.

Špitálka žije většinou přes den ve smečce a na noc se vrací za Pusíkem. Pusík by rád do smečky, párkrát jsem to s ním zkusila, ale je pár vejlupků, co ho buď rovnou napadají nebo straší. A on ví, že není tak silný, aby se ubránil, takže se stáhne a bojí - a to podnítí další útoky. Nejsou nijak vážné, jde vesměs spíš o různé stupně strašení, ale jemu - a ani nám - to není příjemné. Uvidím, zda až vyroste a bude velký kocourek (zatím je to pořád kotě), dokáže se začlenit nebo ne . Je hodně kočiček, které s ním "bydlí" v pokojíku nebo za ním chodí na návštěvu. S nimi vychází skvěle - Tečka, Boris, Bamboo, Šušunka, Šimonek...

Maluschka strhla závěs, je z ní docela parádní čertík, rychlá, hravá, a mazlivá. Má nádherně tečkovaný bříško, to když vidím, musím se usmívat.

23/1

Dnes jsme s Renatkou naložily teletníkové dětičky a jely s nimi na očkování. Soptík, Bořík i Artík byli v pořádku a jsou naočkováni, Zorrinku trápí jedno oko - jenže vzhledem k její plachosti jí do něj kapat není možné, dostala tedy Convenii, depotní antibiotika, uvidíme, zda zaberou. Její očkování se odložilo. Lionek přibral a váži 2,05 kg, začal kluk růst, udělal nám velkou radost. Vzhledem k "bulce" na boku, patrně změna podkožzí po injekci i vzhledem ke všemu co již prožil se jeho očkování zatím odkládá, nakonec jednou očkován byl.... Zuzanka je moc milá kočička, fakt - je děsně přítulná, mazlivá, jemná, nevtírá se, úplně ukázková kočule:) Je drobnější, ale ne zas úplný prcek:)

Příšerky doma teď pospávají, nabírají síly na noční rodeo. U mě je Bětuška a žbrblá, vždycky ťuknu do pár písmenek a pohladím a zase ťuknu a pohladím...  

22/1

Před chvílí odjela do nového domova Claudinka. Bude bydlet v bytě s pánem, který je v invalidním důchodu a bude pořád s ní. Vzájemně si padli do oka, a to je moc dobře. Claudinka bude bydlet v Poličce. Takže Zuzanka je teď zase sama, bylo vidět, že si spolu vyšly pěkně vstříc. Ale to nevadí, Zuzanka mazlení a hraní má zajištěno:)

Došly objednané granule a stelivo, a na zítřejší den chystáme velké očkování koťat v teletníkovém depozitu, v  pondělí pak koťat doma - snad budou všechny v pořádku.

Když přijeli pro Claudinku, zrovna jsem došla domů - tak jsem odložila tašku a vyrazila. M.j. v ní byly 4 koblihy - večer přijede syn, tak aby měl taky něco na zub. Nemá. Miláčkové koblihy vybalili, olízali, ochutnali:)

Jsem ráda, že je konec týdne, mrazy mi nedělajíi zrovna nejlíp. Vlastně až na zítřejší očkování žádné plány - zatím - nemám, tak si možná i trochu odpočinu.

 

21/1

Převezení kocouříci k Pavle :

Obrazek

Macek

 

Obrazek

Ronýsek

 

Obrazek

Georg - Jiříček

 

Obrazek

Fred - Ferdík

Volala mi dnes paní, že má alergii a rozvíjí se astma - a bílorezavého kocourka Kubu, rok a tři měsíce, žijícího s ní v garsonce - a potřebuje ho "někam" dát....

 

Obrazek

Kamilek s děvčaty, která nám  pomohla v rámci bazárku a dostali jsme od nich korunky, jak jsem již psala.

Pro své příznivce mám dotaz - nevíte, kterak rozšířit publikaci stránek? Aby se o nich, a tím pádem o kočičkách a potencionálních nových majitelích, dozvědělo více lidí?

 

 

 

 

 

 

20/1

A máme už dvacátého...ten čas strašně letí.

Odvezla jsem Macka, Rona, Freda a George k paní Pavle do Sezemic. Odpoledne jsem je vyzvedla na veterině a vyrazili jsme. Všichni čtyři jsou moc hodní, jen Fred nechce jíst. Mrzí mě, že jsem je nevyfotila....Na dvě veteriny jsem dala fotku Claudinky, zítra dám i na třetí, naděje, že ji někdo hledá, umírá poslední.

Jsem chvilku doma, dětičky měly radost, že taky dojdu :), a čekal nás balíček od "naší" Kateřinky, Stellinky a Attily - 3 multivitamínové pasty a vita-pet pasta. Moc děkujeme, jedna "multi" už skoro celá padla, moc chutnala.

Ráno Daneček vrčel u čehosi nevábně vyhlížejícího - čajznul kousek masa, co se jim rozmrazovalo. Plátek hovězího, který procestoval všechna bytový zákoutí vypadá fakt dost nechutně! A jak se tvářil - takovou kořist mu ukradnout. Až jsem se málem styděla:)

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Bonifácek

 

 

19/1

Chvíli jsem se odmlčela, nějak nezbývá dost času a v pátek a sobotu bylo na PC obsazeno... Balík vyzvednut  a rozbalen :

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

Obrazek

Za všechny pěkné a dobré věci děkujeme paní Doře Braunové z Hlinska:)

Obrazek

a tady ještě balíček z prosince, ale cedulku se jménem mám někde dobře uschovanou, omlouvám se...

A teď co nás ´tady poslední dny zaměstnává - Chrastavec. To je vesnice nedaleko od Svitav, něco přes 20 km. A odtud smska s voláním o pomoc pro 5 koček, 3 že syn už zabil.....těžko odmítat. S Renatkou a jejím mužem jsme v neděli vyjeli pro kočičky, 4 kocoury a kočičku - Zuzanku

Obrazek

Tak to je Zuzanka, focená před dvěma hodinami. Krásná drobná želvovinová mourinka, hrozně hodná, mazlivá, miloučká. Kluky nafocené nemá, ti jsou od pondělního rána na veterině, byli na kastraci. Je to pěkný statný mourek Macek (3,70 kg), velký bílomourek Ronýsek (4,0 kg) a bráškové Fred a Georg - černobílý a bílomourek (1,80 a 1,70 kg), jsou hezouncí, černý má bílé pacinky, náprsenku, véčko na obličeji, bílomourek to samé rozložení bílé barvy. Vzhledem k tomu, že jsou údajně roční, jsou strašně drobouncí, hubení, zítra podstoupí odběry krve a testy na FeLV, FIV. Paní Pavla z Kočičí naděje slíbila 2-3 vzít.... Prostě nemám prostory, Zuzanka je zatím na "šatně" v teletníku. A od večera je tam i Claudie...

Obrazek

Tu dnes našla slečna Claudie, tak po ní dostala jméno. Claudinka je mazlivá, čistá, tak 6-8 týdnů po kastraci... Určitě bytová, zda se ztratila nebo ji někdo vyhodil....? Zítra obvolám veteriny, nehledá-li ji někdo.

A jedno foto krasavce Soptíka :

Obrazek

14/1

 

 

 

 

 

Včera jsem byla vyzvednout balík. V úterý byly ve schránce 2 lístečky - jeden z 4/1 a druhý již upomínka k vyzvednutí...nevím, jak pošta pracuje....:( Přišly granulky, konzervy, deka, hračky, mám nafoceno, ale dnes už nestáhnu, teď mám na klíně Maluschku..... Zato něco málo z doby vánoční a povánoční snad zvládnu dát. Doma relativní klid. Relativní, co se týká hnusný zabíjácký choroby - dobrý, jinak Pusík a Špitálka kašel, rýma, teplota. V pokojíku bylo pár dnů rozbité topení, topilo pořád na doraz, muselo se větrat a to jim určitě neudělalo moc dobře. Borisek se s něčím taky pral a když už jsem myslela, že dobrý, začal pokašlávat a ten zvuk kašle nebyl pěkný.

Včera jsem měla smutný den, zahrádkové venkovky přišly o loňské kotě. Mourinku přejel vlak, a to tak, že z ní zbyly dva kusy. Paní, co je krmí, byla naprosto vyřízená. Už je to 2. přejeté kotě - no, odrostlouš, a třetímu ujel kousek tlapky. Smutek v duši...:(

Maluschka vrní a spí, má na klíně z košile takovou kapsu, kam se stulila a spinušká.

Mám taky plno fotek ze sobotní návštěvy, doufám, že se mi podaří sem postupně všechny vlolžit.

Dneska jsme nafasovali zásoby - stelivo a Felixe, předevčírem jsem koupila granule, tak si myslím, že dva týdny bychom měli vydržet. Už jsem si zvykla, že nosím domů 3 - 5 tašek průměrně a z toho že ve většině jsou věci pro kočky. Hbití a bystří spoluobyvatelé, z převážné míry důchodci, kteří sledují naprosto vše, co se kde šustne, si asi musí myslet, co toho sníme:)

Tak, ale dnes už nic....muž jde spát a my musíme z ložnice. Omlouvám se.

Eva a Golfík, co vystřídal Maluschku na klíně.

11/1

Níže uvádím člínek, který o nás Beda napsala a na základě kterého hodní "zvířetníkoví lidé" vybrali 9.200.- Kč, které nám, jak jsem dříve psala, přišly.

KOČKY: Kočky sobě

30. listopadu 2009

Občanské sdružení Kočky sobě má sídlo ve Svitavách, je tedy tak nějak "stranou", není v Praze, kde jsou útulky přece jen známější, více "se" o nich ví - a tedy i snáze dostanou nějaký ten dar, příspěvek, pomoc.

 

Začínalo v podstatě z ničeho v roce 2002, kdy se k paní Evě Pařízkové dostaly poraněné venkovní kočičky, které ošetřila a "v běhu" začala postupně získávat informace o tom, jaká je situace v České republice s opuštěnými kočkami, kde jsou největší problémy, že ze všeho nejnutnější je zavedení kastračního programu, prostě vše to, o čem vědí i tzv. velké útulky a také už i my zde, na Zvířetníku.


Beda - kočky v nouzi - Daneček

Pochopila, že jediná účinná pomoc je nikoli vést řeči, ale konat. A protože kočky nadevše miluje, do dvou let vznikl vlastně klasický útulek, který zachraňuje nemocné a poraněné kočky a koťata, kastruje venkovní zvířata a podle podmínek je vypouští zpět do původní lokality, nebo jim hledá nové domovy u laskavých lidí.

Časem došlo potom i na založení občanského sdružení, když se podařilo získat pár dalších obětavých lidí na péči, neboť jedinec sám doma prostě dostatečně účinnou pomoc poskytnout nemůže.

Každé zvíře je jiné, každému zde proto hledají přímo pro něj "na míru šitou" pomoc i nový domov. Některé kočičky nikdy nebudou šťastné zavřené doma, a proto se pro ně hledá třeba domeček se zahrádkou, jiné ale (a těch je většina, po smutných zkušenostech, kdy vypiplané zvířátko skončilo svůj život pod koly auta apod.) odcházejí do bytu, některé jako opečovávaní jedináčci, jiné jako společníci pro další kočičku, některé rovnou odcházejí společně, neboť jsou nerozlučnými kamarády či sourozenci.


Beda - kočky v nouzi - GolfíkNo a problém největší je - stejně jako jinde - financování této péče. A to ať už jde o výdaje na veterinární ošetření (které stoupají do výšin zejména v případě nutnosti náročnější operace, nebo třeba při příchodu většího počtu nastydlých unudlených venkovních kožíšků, kdy se musí ve větším počtu nasazovat antibiotika), anebo tzv. "běžné provozní výdaje", tedy krmivo, stelivo, pelíšky či to, co lze souhrnně nazvat jako "hadry" :-D - textilní podložky do pelíšků i jinam, neboť neustále dochází k jejich znečišťování a donekonečna je prát nelze, protože časem se bohužel rozpadnou; a taky třeba odřezky koberců, které mohou posloužit rovněž jako podložky či třeba jako škrábadla. Při větším počtu kočiček se toto vše jaksi znásobí.

Některé z příběhů kočiček najdete na stránkách Kočky sobě, také nabídku kočiček k osvojení a další možné formy pomoci, finanční i materiální - stejně budou došlé penízky použity právě na tyto věci. Občas je ale lepší se nějak domluvit, protože se může stát, že přijdou třeba granule, po kterých mají kočky zažívací potíže (ovšem nebojte se, ani ty neskončí v odpadu, pořád je zde i venkovní smečka, která zkrmí i je).

Samozřejmě největší pomocí je nabídnout domov některé kočičce, a že jich tu je! Dále i v tomto útulku je možná tzv. virtuální adopce - jde většinou o starší či chronicky nemocné kočičky, které nemohou odejít a kterým takto můžete na dálku přispívat
Beda - kočky v nouzi - Maluška

A také to, co je velmi, velmi potřebné a mnoho lidí možná o této možnosti neví - totiž poskytnutíkaranténynovým přírůstkům, které nemohou být ihned zařazeny do smečky z důvodu potenciálního nebezpečí nákazy, a je proto nutné je nechat v karanténě po dobu zhruba tří týdnů, do naočkování. Toto může být např. příležitost pro někoho, kdo má kočky rád, ale z nějakého důvodu si žádnou nemůže vzít domů (např. častá dlouhodobá nepřítomnost, služební cesty atd.) - možná málo lidí ví, jak nesmírně je poskytnutí takové karantény důležité!!!

Pokud by měl kdokoli zájem získat více informací konkrétně o tomto útulku - neváhejte se přijet podívat přímo na místo, abyste si udělali obrázek. Stačí zavolat a s paní Pařízkovou se domluvit. I když pozor - "riskujete", že sami odtamtud nepřijedete.


Beda - kočky v nouzi - hraChcete nějaký příklad kočičky, třeba z poslední doby? Bohužel, není nic "snazšího" - právě včera přivezla paní Pařízková asi 5měsíční kočičku, kterou se někdo pokoušel podpálit. Naštěstí má seškvařený jenom kožíšek, veterinář dnes ráno potvrdil, že je jinak v pořádku, pouze potřebuje vykrmit, je velmi vyhublá. Zřejmě dostane jméno Maluška (protože je malušenká :-) ).

Anebo Daneček - krásný modře tečkovaný kocourek, milý, mazlivý, kterému schází vlastně jediné, totiž ten "jeho" člověk, který mu dá domov a lásku. Anebo Tečka Amička, která prodělala operaci očička... Anebo Golfík, okatý kocourek... Anebo...

A právě před pěti minutami jsem dostala zprávu, že z Litomyšle se blíží maličké venku nalezené koťátko, které ještě neumí samo ani jíst.

Stránky sdružení Kočky sobě jsou zde

Informace o možnostech pomoci včetně čísla účtu najdete tady 

A nakonec nabídka kočiček k osvojení vás láká zde.  

Kontaktní osobou je paní Eva Pařízková, tel. 731 786 448.

Beda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10/1

Dnešní den uplynul dobře,  pomoc při vaření byla, mimina jsou pořád dobrá, kéž by už byl čas, kdy bych si mohla oddechnout!

Přišel mail od Toulavých tlapek, potřebují domov či zatím pohlídání pro tříletou šarpejku z hrozných podmínek. Myslela jsem, že bychom si ji mohli vzít, ale manžel je kategoricky proti. Narozdíl ode mě netrpí dojmem, že každého musí zachraňovat - jak pravil. Patrně má i pravdu....

9/1

To bude dobrý, Fran se zase objeví a opět můžeš ochočovat:)), už je úspěch, že jste se mazlily!

Dneska jsme měli milou návštěvu dvou paní z Prahy - Bedy a Karolínky. Dovezly papání a nějaké přikrývky atp. a taky bonbonky a hlavně se pomazlily s kočičkama. Beda si pochovala svoje oblíbenkyně, doteď virtuální - Bereniku a Medulku a Karolínka měla oči a jen pro Danečka.

Miláčkové v noci neskutečně zlobili, po návštěvě spali a spali, teď je tak půlka vzhůru a dává si večeři. Snad nezopáknou svoje noční šílení. Venku je spousta sněhu, navíc teď je na nule, padalo cosi jako déšť, uvidíme ráno, jestli nebude klouzačka.

Omlouvám se Vám, ale ještě pořád nejsem schopná stáhnout fotky. Ono k tomu jednou dojde, ale teď ještě fakt ne.

8/1

Zaplaťnevímkomu, ale zatím se ještě pořád držíme....

Zítra možná dorazí velká kočkonávštěva, ovšem pokud si s sebou vezmou pluh:)

Před chvílí u nás byla paní - zeptat se na kocourka, co se jí před rokem ztratil, nějak se o mně dozvěděla...ale její kocourek mi rukama opravdu neprošel:(

Doufám, že si všichni trošku odpočineme, první pracovní týden byl docela náročný a já opravdu nemůžu říct, že bych o dovolené nabrala síly, spíš jsem o mnoho přišla.

Příšerky kouzelně zlobí, ovšem já jsem tomu moc ráda, alespoň vím, že je všechno - zatím - v pořádku. Stromeček jim sice chybí, ale zase mají jiné věci na hraní. U nás chumelí a chumelí, i venkovní pouliční světla nesvítí a je tam trochu jako v pohádce, teda - z okna. Když už člověk musí ven, nic moc chození, natož ježdění. Zatím nejsou takové návaly sněhu, že by to mělo nějak akutně vadit venkovním zvířatům, a také nejsou nijak závratné mrazy. Takže snad všichni přežijí....

Jaruško, zkus tu Fran sem tam lapit a mazlit. Jednou se přece zlomit musí! Boris se stal mazel od jednoho jeho polapení a pak mazlíkování piloval a piloval a vypiloval - když se mazlí, tak nepřipadá v úvahu ho odložit. Prostě se chytí a drží a nepustí - a člověk musí kapitulovat a hladit, vískat a chválit ho, pacholka jednoho chlupatýho:)

V pondělí budou mít zábavu, pán příjde montovat novou karmu aneb průtokový ohřívač vody, zajisté se mnozí montéři k veliké mužově radosti připojí.... A propo - muž měl včera padesát roků. Nějak ta padesátka šla a šla až dorazila a má ji na krku:)

 

 

5/1

Ještě pořád mám v hlavě zmatek, nicméně život musí jít dál. Koťátka se zatím drží....

Dneska jsem byla v Domově mládeže OA a VOŠ ve Svitavách, kde pracuje maminka Lance a Lentilky...a kde studenti (pominu-li paní Magdu) uspořádali ekobazárek a výtěžek z něj věnovali mým kočičkám!!!! Já někde mám plakátek - tady :

EKOBAZÁREK
Máte doma věci, které jsou pěkné nepoškozené, ale přesto je už nepoužíváte? Nacházíte při vánočním úklidu oblečení, které jste již dlouho neviděli, ale na vyhození ještě není?
Právě pro vás jsme připraviliBAZÁREK.
Doneste do 9.12. 2009 nepoškozené pěkné věci a oblečení (vyprané), které již nenosíte, do Domova mládeže OA aVOŠE Svitavy.
15. a 16. prosince 2009
můžete přijít a vybrat si něco na sebe, najdete tady třeba i maličkosti k vánocům. Vše za poplatek 5,- až 10,- kč.

Těšíme se na vás, studenti i vychovatelky DM.

A představte si, že jsem dostala 1.900.- Kč!!!!! MOC MOC děkuji. Mám fotky, i s Kamilkem...ale zatím jsem nestahovala do PC, vím, že je tam i Karlík a prostě ještě na to nemám:( Ale brzy snad je stáhnu a dodám nové fotky i fotky k přijímání výtěžku.

Jinak Kamilek se tam má naprosto skvěle, jako kamarádku má Julinku, černou, jemnou dlouhosrstou kočičí holčičku....

Jdu za svými rošťáky, dneska jsem jim koupila deštník na hraní a tak mají o zábavu postaráno, i když deštník vypadá jako cokoliv, jenom ne deštník:) Včerejší první den v práci byl docela dlouhý, člověk přece jen za dva týdny nabere naprosto jiný režim, takže jsem někdy po deváté usnula na gauči a vzbudila se v jednu - a pak zase bylo do čtyř co dělat.

Teletníkoví kotíci mají okatokašlavopšíkavou, včera je Renatka brala k vetovi. Podkeřáci, zejména však Bořík a Zorrinka jsou nádherní. Plašánci, ale přepychoví. Škoda, že si nikoho z nich nikdo nevzal - vždyť Krémulka byla úplně stejný plašánek a během pár dnů se z ní stal mazlík. Jo, Borisek, tak Borisek je mazel mazlovitej, přímo mazlící závislouš.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2/1

Nemůžu nijak soustředit myšlenky, vzpomínky pořád utíkají do minulosti. Relativně je doma klid, Pusík dobírá atb, Špitálka je má už v tabletkách, oba jí, hrají si a vypadají v pohodě. Maluschka, Joleček, Tečka, Šušunka, Středeček a Šimonek mají atb. v tabletách, Poldinka injekčně. Ale chodí papat. Naštěstí zatím nikdo neblinká, jenže.... jenže stále ještě může někdo další padnout a pak další a další. Vím, jak to bylo v létě.  Můžu jenom čekat. A v pondělí musím do práce. 

Děkuji za Vaše komentáře. Katuška Křepelková má od nás Stellinku a doma ještě Attilu. Dáda má m.j. Bobinku a taky Petruška je v její rodině. A je to člověčka moc pomáhající a držící ruku ochrannou a pomocno u. Já vím, že jsou výhry, ale zdá se mi naprosto nefér byť jen jeden život zmařený vlastně tím, že jsem vzala domů dalšího nového bezdomovečka. Kdyby bylo v sázce jen to, zda on přežije, beru. Alespoň by měl šanci. Ale co ubohej Karlík? Nebo další?

Jeho smrt mě moc bolí, doufala jsem, že vyhraje, bojoval neuvěřitelně statečně. Možná už jsem praštěná, ale on byl strašně zvláštní, fakticky takový miloučce otravný kotík s hroznou dávkou  energie a já ho zbožňovala a teď jen brečím. Jsou chvíle, kdy bych tady nejradši vůbec nebyla. Jasný, vždycky se zase zvednu a žiju a pracuju, protože musím a protože je tady spousta dalších na mně závislých tvorečků a taky tvorů, kterým bych někdy vlepila pohlavek. Moji "milovaní" čůratelé.... Ale přes jejich obtěžující páchané škody je mám ráda. Chápu je.  Jen mi přidělávají hodně práce a některé věci nenapravitelně zdevastují. Při poslední návštěvě veta jsem přemýšlela, že bych klidně dala ruku, jen aby Krlík přežil. Ale taková výměna jaksi nebyla možná.  Zapomněla jsem se taky asi zmínit, že odjel Chilli. Oba dva, Boleček i Chilli, se mají v novýcxh domovech dobře.

Dětičky dostaly od paní Renaty králíka, byl zmrzlý, tak se rozmrazuje a budou mít vařeného. Zvláště Šimonek králíka miluje a pak všechna koťata. Teď byla vařená většinou kuřátka... Držím je lehce na dietě....

Stromeček jsem chtěla vyhodit, ale ještě do zítřka zůstal, pořád si na něm - pod ním hrají, dělá jim dobře tahat ozdoby, tak ať mají radost. Padá už ale hodně moc, všude je jehličí. Takže zítra poletí z okna a místo stromečku tam budou mít opět svoje křesílko. Mají také velkou krabici od steliva. Tam se střídají v blbnutí a ležení a mají další zábavu. Tečka si naprosto úžasně hraje s kroužky. Kroužky jsou z drátků na čištění dýmek. Ty kočičky na hraní milují. Buď jim  je házím, kutálím nebo si s nimi hrají samy. Nejoblíbenější je hra na "kdo zastrčí víc kroužků pod koberec?". V noci jsem šťourala pod ledničkou nožem, krom obvyklého bince jako jsou granule, špína, gumičky, kryty inj. jehel, 1 ml stříkačky, tyčky od nanuků - tak tam bylo taky plno kroužků. Všechny drobné věci jsou zastrkané v těch nejmenších mezírkách. Celý den chumelí, mrzne a fouká studený vítr, kočičky dnes dost pospávaly - možná si všechno vyberou v noci, jsou to takoví noční ptáci. Já jsem sova, ony ale snad výři nebo co, já bych kolem druhé ráda spala, ony si teď zvykly usínat kolem čtvrté. Nový "pracovní" režim se bude těžko nastolovat.

Kéž by byly jen dny obyčejné a všichni mi přežili!!

Jo, a proč je Daneček ještě u nás - když jsem napsala, že je OK a mohou si pro něj přijet, tak slečna odepsala, že mamince zjistili astma a i jejich kočku museli dát známým...

 

 

1/1 2010

Karlík - Přemeček v poledních hodinách zemřel.

 

Náhledy fotografií ze složky leden 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eva - savé podložky

13. 1. 2010 20:22

Evi, omlouvám se, sem tam prostě přehlídnu... Savé podložky, no, kupuju ty pod miminka, musím tím mít přikryté postele - a přes to přehoz a gauč, kdyby byl průšvih, aby nebyl "durch". Takže jestli to je něco takového - budu jenom ráda....

Eva z Pv - Savé podložky

11. 1. 2010 18:14

Dobrý den, Evi, ptala jsem se už v prosinci, ale asi jste můj dotaz přehlídla - používáte pro kočičky savé podložky? Mohla bych je poslat.

Jarka - pokračování

9. 1. 2010 9:53

Fran se vypařila. Musí být schovaná někde nahoře ve skříni.

Jarka - Důležitá zpráva pro Evu

8. 1. 2010 22:38

a ona se neuložila. Takže musím napsat ještě jednou, že snad působíš i na dálku. Pilovali jsme totiž s Čertíkem mazlení, pak jsem nakoukla do skříně, ona Fran sice přede mnou prchá, ale poslední dny ve skříni vytrvá, ona začala syčet, no a pak jsme se hodně dlouho mazlily, ona předla, mně trnuly nohy ... No snad to ti dva do zítřka nezapomenou.

Jarka - Fran a Čertík

8. 1. 2010 20:13

Fran se trochu zklidnila, ale na druhé straně mě tak nemá pořád na očích. Dnes jsem to zkoušela, ale ona se snad naučila od Čertíka syčet. Ale zase byla jsem kousínek od ní, ležela ve skříni, neutekla, jen případně zasyčela.
Čertík dnes večer udělal pokrok, můžu ho hladit. Je tu tři dny, tak dobrý, ne? Teď ještě aby se dal opravdu do pořádku, krevní test ukázal snížený počet červených krvinek, zvýšené jaterní hodnoty a cukr v krvi, ledviny jsou v pořádku.

Jarka - pozdě bycha honit

5. 1. 2010 22:20

Tedy, když to tady čtu o závislouši Porískovi, tak lituji, že jsem si Tě nenajala před rokem na Fran. Třeba by se taky z téhle plašanky stal mazel. Jednu chvíli to bylo na dobré, i když dlouhé cestě, ale pohužel ...

Dáda - úmrtí koťátek

1. 1. 2010 23:13

Evi, moc mně to bolí za koťata i za Tebe. Vím, že pro ně dýcháš a ta úmrtí Tě srážejí na kolena. Nesmíš se smutku poddávat, vzpomínej na výhry. Bylo jich také dost!

Křepelková - Přemeček+Karkulka

1. 1. 2010 20:22

Paní Evo,moc a moc je mi to líto.Tak krásný kočičky a takovýhle konec si určitě nezasloužily.Také držím všechny palečky,aby ti ostatní marodi to všechno zvládli a byli brzo fit.Držte se!Moc na Vás myslíme,Stellinka i Attila.